Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Eno Prince-a opet :) Prince ba, album je vrh, daj mu šanse preslušaj još više puta, a Another Stranger Me zakon pjesma :da: Meni nema loše pjesme, BG rastura i dalje.

A Prince, koje ti to pjesme spadaju pod "pun loših pjesama"? Baš me zanima :)

Edited by furija
Posted

This Will Never End vredi, ovo ostalo je ili prosečno ili slabo. Da ima manje pesama, možda i ne bi bio tako loš, ovako ne znam šta će im toliki kvantitet kad kvaliteta nema. Imaginations From the Other Side je primer dobrog albuma - niti prevelik broj pesama, niti jedne slabe pesme.

Posted
This Will Never End vredi, ovo ostalo je ili prosečno ili slabo. Da ima manje pesama, možda i ne bi bio tako loš, ovako ne znam šta će im toliki kvantitet kad kvaliteta nema. Imaginations From the Other Side je primer dobrog albuma - niti prevelik broj pesama, niti jedne slabe pesme.

8e7u2r6.gifNe mogu da vjerujem koliko lupetaš, samo da ti kažem da ATITM ima samo dvije pjesme više od IFTOS-a (bez bonus pjesama) tako da nema prevelike razlike a i inače prave toliko, 9-10-11 pjesama, jbt. pa nisu 27 napravili, a za ovo prosječno/slabe pjesme neću da komentarišem, idi u ormar i druži se sa ofingerima 8e7u2r6.gif

Posted

Another Stranger Me je hard rock pesma, nema veze sa Guardian stilom. Fly deluje kao zajebancija. Carry the Blessed Home ni blizu nekih starijih BG pesama sličnog tipa. Ostalo prosek, nepamtljive, daleko od kvaliteta najboljih pesama ovog benda. Bezveze su potrošili 4 godine da izdaju ovaj album, podsećaju me na Metallica-u.

Šta, Prince of Darkness strikes again? Hoće neko da kaže da je ATITM dobar album? Ja tvrdim da je najgori i iznosim argumente. A vi ako mislite da nije najgori, recite koji je slabiji. Batallions of Fear možda? Follow the Blind? Tales from the Twilight World? Somewhere Far Beyond? Imaginations From the Other Side? Nightfall in the Middle Earth? A Night at the Opera? Meni nijedan ne može biti slabiji.

Jeste da nisam kao neki imao neko preterano iskustvo slušanja ovog benda, ali sam 2006. sa nestrpljenjem čekao novi album i razočarao se kad sam ga čuo. Srećom, pa na koncertima ga nisu mnogo forsirali.

Posted (edited)

A ko je rekao da postoji slabiji? :) Čuj da ti kažemo koji je slabiji :) :) :) Album može biti dobar i loš, a ukusa milion, a kod njih srećom sve zavisi od ukusa. Blind Guardian realno nema lošeg albuma, imaš fanove njihovih prvih speed albuma, pa neka srednja era sa čistim power albumima, pa jedan album malo kičav sa horovima, onako simfonijski i onda opet power sa možda malim prog elementima ali po meni sve je to BG, isti BG šmek. A evo moje mišljenje: Another Stranger Me hard rock pjesma? Pa šta? Odlična je, i ima BG stila. Fly zajebancija, haha, k'o da su im sve pjesme mrtve ozbiljne :) Carry The Blessed Home najviše sličnosti ima sa pjesmama iz Nightfall In Middle-Earth albuma. Zbilja kad poslušaš lijepo, skontaćeš :da:

Upravo si i sam rekao, nemaš pretjerano iskustvo slušanja ovog benda, a oni su baš komplikovaniji za shvatiti u užem vremenskom periodu. Kao što sam rekla iznad, BG ima veoma različitih fanova, neki vole prve albume a ne mogu svariti one poslije i obrnuto baš zbog tako različite muzike od albuma do albuma a po meni ipak veoma slične muzike po kojoj imaju prepoznatljiv stil, i baš zbog toga im volim ama baš svaku pjesmu, i čestitam jer ne znaju napraviti dosadnu pjesmu štaviše njihove pjesme imaju takvu energiju da i sam možeš skakati na jednom mjestu tri sata i buljit u bijeli zid.

Živio i poslušaj malo bolje cijelu diskografiju pa opet A Twist In The Myth, pa ćeš vidjet' ubuduće, kad i ako dođu u Beograd, zašto nećeš poželiti da ti sviraju samo Mordred's Song i Bright Eyes. :pivopije:

EDIT (kako sam samo glavno zaboravila):

Sram te bilo da te na Metallica-u podsjećaju, pu gade! :angry2:

Edited by furija
Posted

A meni nije jasno sto ti branis toliko taj "novi" album kad je realno najslabiji.

Lepo Prince of Darkness rece znaci to sam i ja isto rekao...FLY pesma je sprdacina, ja mislio neka zajebancija. Another Strange me mi je stvarno dobra stvar, iako stvarno iskace malo.

Posted

Branim jer je dobar. A na stranu to, pazi Prince-a kako kaže da su sve pjesme loše, ispade sad da veze nemaju o sviranju i svemu. Meni nije jasno što ga toliko blatite? To je pravo pitanje kad je realno album dobar.

Posted

Ja sam rekao da nisam imao dugo iskustvo slušanja Guardiana kad se poslednji album pojavio, a ne da sada nemam dugo iskustvo. Godinu i po dana je prošlo otada, a u mom životu to nije malo, naročito ako se ima u vidu da poslednjih nekoliko godina pretežno posvećujem muzici i trudim se da svaki bend koji volim da slušam proučim koliko je moguće. Mogu ja još jednom, po ko zna koji put da preslušam sve albume, ali ne znam zašto bih to radio samo da bih dao šansu furijinom mišljenju o ATITM i pokušao da se složim s njim. Zašto ne bih umesto toga učio napamet tekstove King Diamond-a ili sakupljao bootleg snimke Maidena? Kad bih ja svakom bendu koji slušam posvetio onoliko vremena koliko furija posvećuje Blind Guardian-u, trebala bi mi dva života.

Umesto da se javi kad dođe u BG na neki koncert, pa da popričamo k'o ljudi i popijemo nešto, furijin omiljeni sport je prepucavanje sa mnom preko foruma.

Posted
Umesto da se javi kad dođe u BG na neki koncert, pa da popričamo k'o ljudi i popijemo nešto, furijin omiljeni sport je prepucavanje sa mnom preko foruma.

E vidi ti ovo, al' svejedno ću da napadam :) :) :):lol: Dobro 'ajde, uči napamet Diamond-a i skupljaj Maiden-e, Blind Guardian su govna i pojma nemaju, zadnji album k'o St.Anger, prodali se k'o Metallica :pivopije:

Posted

Nije još BG došao do St. Anger-a, sad je tek u Load/Reload fazi, ali će se valjda vratiti na pravi put. Volim Blind Guardian ništa manje od tebe, evo baš sam pre neki dan gledao Imaginations Through the Looking Glass, i suze mi pošle kad sam se setio letošnjeg koncerta... To što voliš da me napadaš ne znači da to treba samo preko foruma da radiš, ali kako hoćeš. Ja nemam ništa protiv da se nekad i uživo pokačimo.

Posted
Nije još BG došao do St. Anger-a, sad je tek u Load/Reload fazi, ali će se valjda vratiti na pravi put. Volim Blind Guardian ništa manje od tebe, evo baš sam pre neki dan gledao Imaginations Through the Looking Glass, i suze mi pošle kad sam se setio letošnjeg koncerta... To što voliš da me napadaš ne znači da to treba samo preko foruma da radiš, ali kako hoćeš. Ja nemam ništa protiv da se nekad i uživo pokačimo.

Sve ok samo ne lupetaj više u miješanju BG-a sa Metallica-om života ti :) :)

:pivopije:

Posted
Kao shto vec napisah Guardiani nemaju loshu pesmu, a kamoli album...

stoji, ali vrhunac u zvuku su postigli na ANATO albumu. Myth nije los, ali je slab album. I sto se tice pesme ''Fly'' to je čak jedna od najboljih pesama sa novog albuma. ali sam po sebi, album ne drzi vodu. hansijevi vokali su previse procesovani, da ne kazem, u pojedinim pesmama zvuci ko robot,a to zna da iritira...da je blind guardian industrial bend pa 'ajde...

Posted

Ja mislim da je Hansijev glas baš ovdje čišći jer se dosta ljudi bunilo kako ne mogu na ANATO-u da skontaju njegov glas od silnih horova i simfonije, i eto kao "napokon ga mogu čuti" na ovom albumu. I ne znam gdje ti čuješ kao da je procesovan, baš je čist glas.

Posted

Da razjasnimo neke stvari.

1) Blind Guardian su tate, mame i rodjaci muzike koju nazivamo METAL!

2)NEMAJU loshu pesmu.

3) ATITM je ALBUMCHINA!- Praktichno mi nijedna pesma nije losha, sve imaju svog shmeka. Fly? Fly uzhivo razvaljuje kol`ko je dobro.

4) 2x sam ih gledao, osecjao sam se kao da gledam drugi bend, i zato cju ih na Wackenu gledati opet i znam da cju umreti od srecje.

5) Gardijane ne poredite sa Metallicom, oni se nikada necje prodati.Metallica je revolucija, prvo su bili najvecji metal bend ikada,a sada su kevin kurac.Tako da ih ne stavljajte u isti kosh.

6)Jeb`o mater ako neko mozhe da kazhe da Gardijani imaju loshu pesmu ili album.

Posted

Metallica se nije prodala... Oni iz fazona prave lošu muziku. A Guardian-i su bend kao i svaki drugi. I Iron Maiden ima loše pesme, pa i albume. Ima ih i Judas Priest. I Helloween. A sve su to veći bendovi od Guardian-a, pa ako oni nisu savršeni, ne vidim zašto bi Blind Guardian bio.

Posted

Aha, znachi, tako mi gledamo, vecji bendovi od Gardijana imaju loshe pesme pa moraju i oni? C,c,c brate , sad si stvarno odvalio.Kontam, ne volish bend toliko, ali ne daaaj, takvu glupost da odvalish...