_powerslave_ Posted July 3, 2008 Report Share Posted July 3, 2008 (edited) Za mene bi bilo besmisleno da ulazim u raspravu povodom toga da išta na svetu može da priđe Painkiller-u. To je kult nad kultovima. Što se Guardiana tiče, njihov kult je IFTOS, tim pre što je nastao u 1995. godini, tj. u crne dane za metal. Slazem se za ovo da je Painkiller kult nad kultovima, ali da je izashao krajem osamdesetih dostigao bi dosta veci uspeh, i doziveo bi status josh veceg kulta, a to takodje vazi i za Gardijanov IFTOS mogao je taj album mnogo bolje da prodje al aj sad. Edited July 3, 2008 by power slave Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grob Bez Dna Posted July 3, 2008 Report Share Posted July 3, 2008 Milose ubi se Hteo sam ovaj smajli() ne znam sta mi bi i evo sad dva puta editovo da bi napisao post lepo to ono - kako vecina odluci? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_powerslave_ Posted July 3, 2008 Report Share Posted July 3, 2008 (edited) Heh ladno izbrisa svoj prethodni post....ne znam kako to uradih al dobro, inache odnosilo se na Amona, jbg vishe ne znam ni shta pishem ni shta chitam posle onog otkazivanja, valjda ti je Vlada prichao kolko smo ispizdeli... Edited July 3, 2008 by power slave Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grob Bez Dna Posted July 3, 2008 Report Share Posted July 3, 2008 znam, procitao sam pre brisanja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mita Posted July 3, 2008 Report Share Posted July 3, 2008 to ono - kako vecina odluci? ma bre ja napisao samo jedno pitanje da li bi postojali Guardiani da nije bilo Judasa i Sabata? i bilo mi glupo reko covek ce se naljuti pa sam obrisao ovo dole pa da bi nabijao postove hteo da ostavim ne ali izgleda da sam se zajebao Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narsil Posted July 4, 2008 Report Share Posted July 4, 2008 Да није црначког рока не би било ни Мејхема, ако ћемо тако. Гардијани су тате. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grob Bez Dna Posted July 4, 2008 Report Share Posted July 4, 2008 Да није црначког рока не би било ни Мејхема, ако ћемо тако. Гардијани су тате. tako je, bre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlladimir Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 ma bre ja napisao samo jedno pitanje da li bi postojali Guardiani da nije bilo Judasa i Sabata? i bilo mi glupo reko covek ce se naljuti pa sam obrisao ovo dole pa da bi nabijao postove hteo da ostavim ne ali izgleda da sam se zajebao Pa bilo bi ih. pogotovu što ima intervjua gde su guardiani od strane izdavačke kuće bili primorani da se pojave na tribjutu priesta 1996. Blind Guardian je najviše nastao pod uticajima mejdena, helloweena, deep purple-a, savatagea i kvinsrajha.judas i sabbath nemaju veze sa njima.to i dundjer moze da cuje u njihovoj muzici. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 A bilo bi li tih gore da nije bilo Judasa i Sabata? (dobro, minus Kvin) Sve je povezano.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlladimir Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 A bilo bi li tih gore da nije bilo Judasa i Sabata? (dobro, minus Kvin) Sve je povezano.. sine, ako tako gledaš onda idemo u krajnosti, da nije chuck berryja, zeppelina, joan baez i purplea, ne bi bilo ni judasa ni sabbatha...ja samo govorim o uticajima bendova na muziku guardiana, ne na opšti uticaj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mita Posted July 8, 2008 Report Share Posted July 8, 2008 ok sve je povezano i nema veze aj bre da Legasi da ih dovede sledece god i ja srecan covek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bata Trokrilni Posted July 9, 2008 Report Share Posted July 9, 2008 Pa bilo bi ih. pogotovu što ima intervjua gde su guardiani od strane izdavačke kuće bili primorani da se pojave na tribjutu priesta 1996. Blind Guardian je najviše nastao pod uticajima mejdena, helloweena, deep purple-a, savatagea i kvinsrajha.judas i sabbath nemaju veze sa njima.to i dundjer moze da cuje u njihovoj muzici. Koliko sam ja upućen, Hansi se kao vokal razvijao pod uticajem Freddie Mercury-ja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moody Posted July 10, 2008 Report Share Posted July 10, 2008 Pa bilo bi ih. pogotovu što ima intervjua gde su guardiani od strane izdavačke kuće bili primorani da se pojave na tribjutu priesta 1996. Blind Guardian je najviše nastao pod uticajima mejdena, helloweena, deep purple-a, savatagea i kvinsrajha.judas i sabbath nemaju veze sa njima.to i dundjer moze da cuje u njihovoj muzici. Ne bih bash rekao da Guardiani nemaju veze sa Judasom! Ipak je Andre rekao da su mu jedni od uzora, a josh su i obradili njihovu pesmu tako da... Uzori Guardiana su pre svega Deep Purple, The Who, Queen, Uriah Heep pa onda Iron Maiden, Helloween, Queensryche... Naravno svaki bend chiji su cover uradili mozhete da urachunate u njihove uzore (Beach Boys, The Chrodettes, Satan, Ronnie James Dio, Uriah Heep, Mike Oldfiled, Judas Priest) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlladimir Posted July 10, 2008 Report Share Posted July 10, 2008 Ne bih bash rekao da Guardiani nemaju veze sa Judasom! Ipak je Andre rekao da su mu jedni od uzora, a josh su i obradili njihovu pesmu tako da... Uzori Guardiana su pre svega Deep Purple, The Who, Queen, Uriah Heep pa onda Iron Maiden, Helloween, Queensryche... Naravno svaki bend chiji su cover uradili mozhete da urachunate u njihove uzore (Beach Boys, The Chrodettes, Satan, Ronnie James Dio, Uriah Heep, Mike Oldfiled, Judas Priest) Zoki kaže... kad već u tančin pominješ njihove obrade, zaboravio si da pomeneš mamas and papas, the regents, queen, deep purple, iron maiden i helloween. Znači, pošto su nightfall obradili beatstreet, automatski ih treba uračunati u njihove uzore? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vegeta Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 jel ima neko set listu prvog i drugog koncerta u bgu? hvala unapred! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moody Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 Pa jbg ne bih obradjivali da nisu jedni od bendova koje cene!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RNA Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 Znači, pošto su nightfall obradili beatstreet, automatski ih treba uračunati u njihove uzore? Наравно. Хоћеш рећи да Satan Није био један од узора за Blind Guardian кад су обрадили 'Trial By Fire'? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bata Trokrilni Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 Onda je ABBA uzor svih bendova koji su je obrađivali. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prisoner of Dreams Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 SKC, 16.oktobar 2006. 1. War of Wrath 2. Into The Storm 3. Born In A Mourning Hall 4. Nightfall 5. Fly 6. Bright Eyes 7. Valhalla 8. Time Stands Still (At The Iron Hill) 9. Mordred's Song 10. Another Stranger Me 11. Lost In The Twilight Hall 12. And Then There Was Silence ------------------------------------------------- 13. And The Story Ends 14. Lord of The Rings 15. Imaginations From The Other Side ------------------------------------------------- 16. The Bard's Song - In The Forest 17. Mirror, Mirror Basta SKC-a, 22.jul 2007. 1. War of Wrath 2. Into the Storm 3. Born in a Mourning Hall 4. Nightfall 5. I'm Alive 6. Fly 7. Valhalla 8. Harvest of Sorrow 9. Otherland 10. Welcome to Dying 11. Punishment Divine 12. Traveler in Time 13. The Bard's Song (In the Forest) 14. Bright Eyes 15. Time Stands Still (at the Iron Hill) 16. Carry the Blessed Home ------ 17. Imaginations from the Other Side 18. Majesty ------ 19. Lord of the Rings 20. Mirror, Mirror 2 ponajbolja koncerta koje je bg video Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RNA Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 Onda je ABBA uzor svih bendova koji su je obrađivali. Наравно да јесте, у неком облику. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlladimir Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 Наравно. Хоћеш рећи да Satan Није био један од узора за Blind Guardian кад су обрадили 'Trial By Fire'? Nisam ja to rekao. jesi li čitao moj post?očigledno nisi. radi se o tome da su guardiani pod pritiskom izdavačke kuće morali da urade obradu za judase, i ništa više. to se posle pretvorilo u pitanje koji su uopšte uzori benda andrea itd. kad bi krenuli u nabrajanje islo bi se do sutra. za satan ništa nisam pomenuo...lično više volim demonovu ''don't break the circle''. takodje, glupo je govoriti da je sve što se obradi nekome neki uzor, zar ne misliš da ima bendova i izvodjača, kojima je izazov da na svoj način obrade neku pesmu, a da pritom uopšte ne slušaju taj bend, ali eto, učinila im se pesma zanimljivo, pa joj dali svoj pečat. reci mi, Pol enka, njemu, koji peva od šezdesetih prošlog veka, i koji je iz gušta objavio album gd je obradjivao pearl jam, nirvanu itd. treba li čovek da misli da su mu oni uzori? ili deep purple, koji objavi cover hey joe, svega 5-6 meseci pošto je izdat original? Da ne govorim o laibach-u. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RNA Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 (edited) Nisam ja to rekao. jesi li čitao moj post?očigledno nisi. radi se o tome da su guardiani pod pritiskom izdavačke kuće morali da urade obradu za judase, i ništa više. to se posle pretvorilo u pitanje koji su uopšte uzori benda andrea itd. kad bi krenuli u nabrajanje islo bi se do sutra. za satan ništa nisam pomenuo...lično više volim demonovu ''don't break the circle''. Добро то за притиске ме не чуди, али бих се изненадио да им прист нису један од узора. Хехе, ја нисам својевремено хтео да узмем "Somewhere Far Beyond" на плочи зато што нема 'Trial By Fire', која је урађена као бонус за диск. Узгред, кад сам први пут, и сваки наредни, преслушао тај албум, поменута обрада (за коју дуго нисам знао да је обрада) ми је била најбоља песма. Edited July 11, 2008 by RNA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vegeta Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 Fala Prisoner Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bata Trokrilni Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 Nisam ja to rekao. jesi li čitao moj post?očigledno nisi. radi se o tome da su guardiani pod pritiskom izdavačke kuće morali da urade obradu za judase, i ništa više. to se posle pretvorilo u pitanje koji su uopšte uzori benda andrea itd. kad bi krenuli u nabrajanje islo bi se do sutra. za satan ništa nisam pomenuo...lično više volim demonovu ''don't break the circle''. takodje, glupo je govoriti da je sve što se obradi nekome neki uzor, zar ne misliš da ima bendova i izvodjača, kojima je izazov da na svoj način obrade neku pesmu, a da pritom uopšte ne slušaju taj bend, ali eto, učinila im se pesma zanimljivo, pa joj dali svoj pečat. reci mi, Pol enka, njemu, koji peva od šezdesetih prošlog veka, i koji je iz gušta objavio album gd je obradjivao pearl jam, nirvanu itd. treba li čovek da misli da su mu oni uzori? ili deep purple, koji objavi cover hey joe, svega 5-6 meseci pošto je izdat original? Da ne govorim o laibach-u. Ja sad prvi put čujem da Trial by Fire i Don't Break the Circle nisu Guardian-ove pesme. Iznenadite me još s nekom, ako ima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elderane Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 U, pa zar to nije jasno kad ih cujes? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts