Jump to content

Blind Guardian

Recommended Posts

Za mene bi bilo besmisleno da ulazim u raspravu povodom toga da išta na svetu može da priđe Painkiller-u. To je kult nad kultovima. Što se Guardiana tiče, njihov kult je IFTOS, tim pre što je nastao u 1995. godini, tj. u crne dane za metal.

Slazem se za ovo da je Painkiller kult nad kultovima, ali da je izashao krajem osamdesetih dostigao bi dosta veci uspeh, i doziveo bi status josh veceg kulta, a to takodje vazi i za Gardijanov IFTOS mogao je taj album mnogo bolje da prodje al aj sad.

Edited by power slave

Heh ladno izbrisa svoj prethodni post....ne znam kako to uradih al dobro, inache odnosilo se na Amona, jbg vishe ne znam ni shta pishem ni shta chitam posle onog otkazivanja, valjda ti je Vlada prichao kolko smo ispizdeli...

Edited by power slave

to ono - kako vecina odluci?

ma bre ja napisao

:da:

samo jedno pitanje da li bi postojali Guardiani da nije bilo Judasa i Sabata?

i bilo mi glupo reko covek ce se naljuti pa sam obrisao ovo dole

pa da bi nabijao postove hteo da ostavim ne ali izgleda da sam se zajebao

ma bre ja napisao

:da:

samo jedno pitanje da li bi postojali Guardiani da nije bilo Judasa i Sabata?

i bilo mi glupo reko covek ce se naljuti pa sam obrisao ovo dole

pa da bi nabijao postove hteo da ostavim ne ali izgleda da sam se zajebao

Pa bilo bi ih. pogotovu što ima intervjua gde su guardiani od strane izdavačke kuće bili primorani da se pojave na tribjutu priesta 1996.

Blind Guardian je najviše nastao pod uticajima mejdena, helloweena, deep purple-a, savatagea i kvinsrajha.judas i sabbath nemaju veze sa njima.to i dundjer moze da cuje u njihovoj muzici.

A bilo bi li tih gore da nije bilo Judasa i Sabata? (dobro, minus Kvin)

Sve je povezano..

sine, ako tako gledaš onda idemo u krajnosti, da nije chuck berryja, zeppelina, joan baez i purplea, ne bi bilo ni judasa ni sabbatha...ja samo govorim o uticajima bendova na muziku guardiana, ne na opšti uticaj.

Pa bilo bi ih. pogotovu što ima intervjua gde su guardiani od strane izdavačke kuće bili primorani da se pojave na tribjutu priesta 1996.

Blind Guardian je najviše nastao pod uticajima mejdena, helloweena, deep purple-a, savatagea i kvinsrajha.judas i sabbath nemaju veze sa njima.to i dundjer moze da cuje u njihovoj muzici.

Koliko sam ja upućen, Hansi se kao vokal razvijao pod uticajem Freddie Mercury-ja.

Ne bih bash rekao da Guardiani nemaju veze sa Judasom! Ipak je Andre rekao da su mu jedni od uzora, a josh su i obradili njihovu pesmu tako da... Uzori Guardiana su pre svega Deep Purple, The Who, Queen, Uriah Heep pa onda Iron Maiden, Helloween, Queensryche... Naravno svaki bend chiji su cover uradili mozhete da urachunate u njihove uzore (Beach Boys, The Chrodettes, Satan, Ronnie James Dio, Uriah Heep, Mike Oldfiled, Judas Priest)

Ne bih bash rekao da Guardiani nemaju veze sa Judasom! Ipak je Andre rekao da su mu jedni od uzora, a josh su i obradili njihovu pesmu tako da... Uzori Guardiana su pre svega Deep Purple, The Who, Queen, Uriah Heep pa onda Iron Maiden, Helloween, Queensryche... Naravno svaki bend chiji su cover uradili mozhete da urachunate u njihove uzore (Beach Boys, The Chrodettes, Satan, Ronnie James Dio, Uriah Heep, Mike Oldfiled, Judas Priest)

Zoki kaže...

kad već u tančin pominješ njihove obrade,

zaboravio si da pomeneš mamas and papas, the regents, queen, deep purple, iron maiden i helloween.

Znači, pošto su nightfall obradili beatstreet, automatski ih treba uračunati u njihove uzore?

Znači, pošto su nightfall obradili beatstreet, automatski ih treba uračunati u njihove uzore?

Наравно. Хоћеш рећи да Satan Није био један од узора за Blind Guardian кад су обрадили 'Trial By Fire'?

SKC, 16.oktobar 2006.

1. War of Wrath

2. Into The Storm

3. Born In A Mourning Hall

4. Nightfall

5. Fly

6. Bright Eyes

7. Valhalla

8. Time Stands Still (At The Iron Hill)

9. Mordred's Song

10. Another Stranger Me

11. Lost In The Twilight Hall

12. And Then There Was Silence

-------------------------------------------------

13. And The Story Ends

14. Lord of The Rings

15. Imaginations From The Other Side

-------------------------------------------------

16. The Bard's Song - In The Forest

17. Mirror, Mirror

Basta SKC-a, 22.jul 2007.

1. War of Wrath

2. Into the Storm

3. Born in a Mourning Hall

4. Nightfall

5. I'm Alive

6. Fly

7. Valhalla

8. Harvest of Sorrow

9. Otherland

10. Welcome to Dying

11. Punishment Divine

12. Traveler in Time

13. The Bard's Song (In the Forest)

14. Bright Eyes

15. Time Stands Still (at the Iron Hill)

16. Carry the Blessed Home

------

17. Imaginations from the Other Side

18. Majesty

------

19. Lord of the Rings

20. Mirror, Mirror

2 ponajbolja koncerta koje je bg video :rockdevil:

Наравно. Хоћеш рећи да Satan Није био један од узора за Blind Guardian кад су обрадили 'Trial By Fire'?

Nisam ja to rekao. jesi li čitao moj post?očigledno nisi. radi se o tome da su guardiani pod pritiskom izdavačke kuće morali da urade obradu za judase, i ništa više. to se posle pretvorilo u pitanje koji su uopšte uzori benda andrea itd. kad bi krenuli u nabrajanje islo bi se do sutra. za satan ništa nisam pomenuo...lično više volim demonovu ''don't break the circle''.

takodje, glupo je govoriti da je sve što se obradi nekome neki uzor, zar ne misliš da ima bendova i izvodjača, kojima je izazov da na svoj način obrade neku pesmu, a da pritom uopšte ne slušaju taj bend, ali eto, učinila im se pesma zanimljivo, pa joj dali svoj pečat. reci mi, Pol enka, njemu, koji peva od šezdesetih prošlog veka, i koji je iz gušta objavio album gd je obradjivao pearl jam, nirvanu itd. treba li čovek da misli da su mu oni uzori?

ili deep purple, koji objavi cover hey joe, svega 5-6 meseci pošto je izdat original?

Da ne govorim o laibach-u.

Nisam ja to rekao. jesi li čitao moj post?očigledno nisi. radi se o tome da su guardiani pod pritiskom izdavačke kuće morali da urade obradu za judase, i ništa više. to se posle pretvorilo u pitanje koji su uopšte uzori benda andrea itd. kad bi krenuli u nabrajanje islo bi se do sutra. za satan ništa nisam pomenuo...lično više volim demonovu ''don't break the circle''.

Добро то за притиске ме не чуди, али бих се изненадио да им прист нису један од узора.

Хехе, ја нисам својевремено хтео да узмем "Somewhere Far Beyond" на плочи зато што нема 'Trial By Fire', која је урађена као бонус за диск. Узгред, кад сам први пут, и сваки наредни, преслушао тај албум, поменута обрада (за коју дуго нисам знао да је обрада) ми је била најбоља песма.

Edited by RNA

takodje, glupo je govoriti da je sve što se obradi nekome neki uzor, zar ne misliš da ima bendova i izvodjača, kojima je izazov da na svoj način obrade neku pesmu, a da pritom uopšte ne slušaju taj bend, ali eto, učinila im se pesma zanimljivo, pa joj dali svoj pečat. reci mi, Pol enka, njemu, koji peva od šezdesetih prošlog veka, i koji je iz gušta objavio album gd je obradjivao pearl jam, nirvanu itd. treba li čovek da misli da su mu oni uzori?

ili deep purple, koji objavi cover hey joe, svega 5-6 meseci pošto je izdat original?

Da ne govorim o laibach-u.

Ja sad prvi put čujem da Trial by Fire i Don't Break the Circle nisu Guardian-ove pesme. Iznenadite me još s nekom, ako ima.