Jump to content

Blind Guardian

Recommended Posts

Ja sad prvi put čujem da Trial by Fire i Don't Break the Circle nisu Guardian-ove pesme. Iznenadite me još s nekom, ako ima.

Spread your wings - queen

Hallelujah - deep purple

Prowler - iron maiden

Ride the sky - helloween

Inquisition - Monty Python (iz filma Monty Python and the holy grail)

Ostalo je manje više poznato

Ja sad prvi put čujem da Trial by Fire i Don't Break the Circle nisu Guardian-ove pesme. Iznenadite me još s nekom, ako ima.

Ето ти сад. И ја с њим водим неке расправе о металу... Ајд' што ја нисам знао кад сам почињао да слушам, није било нета, а на масетама ништа није писало, али у години 2008...

Edited by RNA

Dobro, za Trial by Fire sam mogao da pretpostavim, ali za Don't Break the Circle mi nikad ne bi palo na pamet. Većina pesama sa Follow the Blind mi je nekako na isti kalup, ne bih nikad skontao razliku.

jes' ti normalan?

pa to im je album koji ima najviše klasičnih uticaja,samo treba pažljivo slušati.poslušaj naslovnu, hall of the king, banish...beyond the ice...mislim, ako tu ne osetiš uticaje klasike...

Još jedna stvar, instrumental ''By the gates of moria'' nije delo guardiana u potpunosti. delovi su obradjeni od dvoržakovih klasika.

Edited by Vlladimir

Ja sam odmah ukapirao da je Don't break the circle sa Follow the blinda obrada, potpuno odskače od ostatka albuma. Ta stvar je za taj album ono što je Don't walk away za Sodomov Agent Orange. Ali je svejedno odlična obrada i jedna od mojih omiljenih na albumu.

Bila obrada ili ne, ta pesma je u periodu 1989-1992, izvodjena uživo mnogo puta i tražena je od publike, praktično, bila jedna od numera sa kojom su završavali šou, pred prvi bis jedno vreme, za razliku od drugih obrada poput Satanove, Queenove... koje nikad nisu svirali uživo.

Po meni je don't break the circle jedna od njihovih najboljih obrada, i baš je pravi headbanger za razliku od originala.

doduše, ja sam tek 1994 ili malo kasnije saznao da je to demonova obrada (don't break the circle), pošto mi na kaseti ništa nije pisalo. a guardiane, kako izgledaju prvi put sam video tek 1996.

ovo je jedino pisalo u unutrašnjem delu mog omota (kucano na pisaćoj mašini) za ''follow the blind'', koji je bio crno beli i pun gramatičkih grešaka:

andrej olbrik-lg

markus sipen-rg

hansi kurč-v,bg

toman stau-dr

Edited by Vlladimir

Spread your wings - queen

Hallelujah - deep purple

Prowler - iron maiden

Ride the sky - helloween

Inquisition - Monty Python (iz filma Monty Python and the holy grail)

Ostalo je manje više poznato

Na kom CDu su obradili Prowler i Ride the sky?

Dodao bih:

To France - Mike Oldfield

The Wizard - Uriah Heep

Barbara Ann - Beach Boys

Surfing USA - Beach Boys

Mr Sandman - The Chordettes

Satan - Trial By Fire

Beyond The Realms Of Death - Judas Priest

Don't Talk To Strangers - Dio

Mislim da je to sve, ukljuchujuci i don't break the circle!

Edited by Moody

jel mozete plz da okacite neke dobre klipove sa certa kao sto je neko pre okacio ceo mirror mirror sa zadnjeg i super se cuje. nemojte kaciti ako je bas krs zvuk da se cuje SAMO krcanje! hvala unapred :D ps imam mirror mirror mali deo vallhale i LOTR

BLIND GUARDIAN - 2001 - Legendary Songs - Ride The Sky

blindguardianslegendaryuz1.jpg

za Prowler nisam siguran

Ja jesam:

To je sa albuma Blind Guardian - Live, izdat je 1989, kao limited edition od 500 primeraka, koji se prodavao tokom follow the blind turneje.

sa ovog albuma, set-list je:

Inquisition

Banish From Sanctuary

Fast To Madness

Valhalla

Damned For All Time

Brian

Majesty

Barbara Ann

Guardian Of The Blind

Prowler

Run For The Night

Beyond The Ice

Ovaj album možete naći u njihovoj oficijalnoj diskografiji, i snimljen je na nekoliko lokacija po nemačkoj 1988-1989. na Valhalli na ovom albumu takodje, marcus ili neko iz publike, peva mrtav pijan.premda mislim da je marcus, jer se par likova iz publike dere ''siepen (zipen)''.

dalje, legendary tales je u suštini djubre, jer ne predstavlja pravilan presek rada. nema drugog demoa lucifer's heritage, koji će djavo demons and wizards? samo zbog hansija? a recimo nema hansijevih gostovanja u gamma ray i iron savior, a ima u nekom žnj bendu,tierra santa, ma idi begaj. ride the sky je okrnjena, i loš je snimak.plus i u pesmi barbara ann, kai hansen svira sa njima, kao i na snimku iz hamburga 1991-gde je svirao barabara ann, i postoji bootleg,video, gde guardiani zajedno sa hansenom izvode valhallu, uživo 1989/90. violinistkinja iz skyclada, svira sa guardianima uzivo pesmu 'a past and future secret', koja je sa snimka koncerta gde se nalaze i live pesme koje su iskorišćene za ep, mirror,mirror. to je po meni mnogo bitnije nego pizdava tierra santa. bitno je što nema i treće verzije time what is time. kao i demosa trial by fire i spread your wings, da ne pominjem ashes to ashes. ovo je lepo moglo na dva cd-a, jer postoje i druge verzije pesama sa tales from the twilight world-a.

@Moody

Zaboravio si pomenuti Dream A Little Dream Of Me - Mamas and Papas, i In-a-gadda-da-vida - Iron Butterfly.

Edited by Vlladimir