Vlladimir Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 Ja sad prvi put čujem da Trial by Fire i Don't Break the Circle nisu Guardian-ove pesme. Iznenadite me još s nekom, ako ima. Spread your wings - queen Hallelujah - deep purple Prowler - iron maiden Ride the sky - helloween Inquisition - Monty Python (iz filma Monty Python and the holy grail) Ostalo je manje više poznato Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RNA Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 (edited) Ja sad prvi put čujem da Trial by Fire i Don't Break the Circle nisu Guardian-ove pesme. Iznenadite me još s nekom, ako ima. Ето ти сад. И ја с њим водим неке расправе о металу... Ајд' што ја нисам знао кад сам почињао да слушам, није било нета, а на масетама ништа није писало, али у години 2008... Edited July 11, 2008 by RNA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bata Trokrilni Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 Dobro, za Trial by Fire sam mogao da pretpostavim, ali za Don't Break the Circle mi nikad ne bi palo na pamet. Većina pesama sa Follow the Blind mi je nekako na isti kalup, ne bih nikad skontao razliku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlladimir Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 (edited) Dobro, za Trial by Fire sam mogao da pretpostavim, ali za Don't Break the Circle mi nikad ne bi palo na pamet. Većina pesama sa Follow the Blind mi je nekako na isti kalup, ne bih nikad skontao razliku. jes' ti normalan? pa to im je album koji ima najviše klasičnih uticaja,samo treba pažljivo slušati.poslušaj naslovnu, hall of the king, banish...beyond the ice...mislim, ako tu ne osetiš uticaje klasike... Još jedna stvar, instrumental ''By the gates of moria'' nije delo guardiana u potpunosti. delovi su obradjeni od dvoržakovih klasika. Edited July 11, 2008 by Vlladimir Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bata Trokrilni Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 Mislio sam na to da je većina pesama čist speed i tako nisam primetio da se ova po nečemu izdvaja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RNA Posted July 12, 2008 Report Share Posted July 12, 2008 По томе што није спид? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totamealand Posted July 12, 2008 Report Share Posted July 12, 2008 Ja sam odmah ukapirao da je Don't break the circle sa Follow the blinda obrada, potpuno odskače od ostatka albuma. Ta stvar je za taj album ono što je Don't walk away za Sodomov Agent Orange. Ali je svejedno odlična obrada i jedna od mojih omiljenih na albumu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlladimir Posted July 12, 2008 Report Share Posted July 12, 2008 (edited) Bila obrada ili ne, ta pesma je u periodu 1989-1992, izvodjena uživo mnogo puta i tražena je od publike, praktično, bila jedna od numera sa kojom su završavali šou, pred prvi bis jedno vreme, za razliku od drugih obrada poput Satanove, Queenove... koje nikad nisu svirali uživo. Po meni je don't break the circle jedna od njihovih najboljih obrada, i baš je pravi headbanger za razliku od originala. doduše, ja sam tek 1994 ili malo kasnije saznao da je to demonova obrada (don't break the circle), pošto mi na kaseti ništa nije pisalo. a guardiane, kako izgledaju prvi put sam video tek 1996. ovo je jedino pisalo u unutrašnjem delu mog omota (kucano na pisaćoj mašini) za ''follow the blind'', koji je bio crno beli i pun gramatičkih grešaka: andrej olbrik-lg markus sipen-rg hansi kurč-v,bg toman stau-dr Edited July 12, 2008 by Vlladimir Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moody Posted July 13, 2008 Report Share Posted July 13, 2008 (edited) Spread your wings - queen Hallelujah - deep purple Prowler - iron maiden Ride the sky - helloween Inquisition - Monty Python (iz filma Monty Python and the holy grail) Ostalo je manje više poznato Na kom CDu su obradili Prowler i Ride the sky? Dodao bih: To France - Mike Oldfield The Wizard - Uriah Heep Barbara Ann - Beach Boys Surfing USA - Beach Boys Mr Sandman - The Chordettes Satan - Trial By Fire Beyond The Realms Of Death - Judas Priest Don't Talk To Strangers - Dio Mislim da je to sve, ukljuchujuci i don't break the circle! Edited July 13, 2008 by Moody Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vegeta Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 (edited) BLIND GUARDIAN - 2001 - Legendary Songs - Ride The Sky za Prowler nisam siguran Edited July 14, 2008 by vegeta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vegeta Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 jel mozete plz da okacite neke dobre klipove sa certa kao sto je neko pre okacio ceo mirror mirror sa zadnjeg i super se cuje. nemojte kaciti ako je bas krs zvuk da se cuje SAMO krcanje! hvala unapred ps imam mirror mirror mali deo vallhale i LOTR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mita Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 BLIND GUARDIAN - 2001 - Legendary Songs - Ride The Sky za Prowler nisam siguran aj zakaci neki link samo da je brzo molim te Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vegeta Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 oces album da okacim? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mita Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 pa ono ako ti nije problem posto sam trazio torente ima jedan i skinuo sam ga ali nije hteo da skida Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elderane Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 Kaci! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grob Bez Dna Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 svi smo za to da okacis link Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vegeta Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 evo kacim kacim nije problem nadam se da neko ima klipove sa certa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlladimir Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 (edited) BLIND GUARDIAN - 2001 - Legendary Songs - Ride The Sky za Prowler nisam siguran Ja jesam: To je sa albuma Blind Guardian - Live, izdat je 1989, kao limited edition od 500 primeraka, koji se prodavao tokom follow the blind turneje. sa ovog albuma, set-list je: Inquisition Banish From Sanctuary Fast To Madness Valhalla Damned For All Time Brian Majesty Barbara Ann Guardian Of The Blind Prowler Run For The Night Beyond The Ice Ovaj album možete naći u njihovoj oficijalnoj diskografiji, i snimljen je na nekoliko lokacija po nemačkoj 1988-1989. na Valhalli na ovom albumu takodje, marcus ili neko iz publike, peva mrtav pijan.premda mislim da je marcus, jer se par likova iz publike dere ''siepen (zipen)''. dalje, legendary tales je u suštini djubre, jer ne predstavlja pravilan presek rada. nema drugog demoa lucifer's heritage, koji će djavo demons and wizards? samo zbog hansija? a recimo nema hansijevih gostovanja u gamma ray i iron savior, a ima u nekom žnj bendu,tierra santa, ma idi begaj. ride the sky je okrnjena, i loš je snimak.plus i u pesmi barbara ann, kai hansen svira sa njima, kao i na snimku iz hamburga 1991-gde je svirao barabara ann, i postoji bootleg,video, gde guardiani zajedno sa hansenom izvode valhallu, uživo 1989/90. violinistkinja iz skyclada, svira sa guardianima uzivo pesmu 'a past and future secret', koja je sa snimka koncerta gde se nalaze i live pesme koje su iskorišćene za ep, mirror,mirror. to je po meni mnogo bitnije nego pizdava tierra santa. bitno je što nema i treće verzije time what is time. kao i demosa trial by fire i spread your wings, da ne pominjem ashes to ashes. ovo je lepo moglo na dva cd-a, jer postoje i druge verzije pesama sa tales from the twilight world-a. @Moody Zaboravio si pomenuti Dream A Little Dream Of Me - Mamas and Papas, i In-a-gadda-da-vida - Iron Butterfly. Edited July 14, 2008 by Vlladimir Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Despot! Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 (edited) Uh, kad naš Vladimir razvali tu trava ne raste:meshuggah: Edited July 14, 2008 by Gospodar! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vegeta Posted July 15, 2008 Report Share Posted July 15, 2008 http://www.2shared.com/file/3595893/36db9d...dary_Songs.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moody Posted July 15, 2008 Report Share Posted July 15, 2008 Da, da zaboravio sam te 2! Nema veze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vegeta Posted July 16, 2008 Report Share Posted July 16, 2008 jel skidate vi ovo il sam dzaba kacio?!??! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grob Bez Dna Posted July 16, 2008 Report Share Posted July 16, 2008 ja skinuo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mita Posted July 16, 2008 Report Share Posted July 16, 2008 bio sam u selu pa nisam video evo sad skidam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vegeta Posted July 17, 2008 Report Share Posted July 17, 2008 kacite neke klipove ljudiiiii ja mogu da kacim ove sto imam treba mi jossssssss Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts