рогозуб Posted November 14, 2011 Report Posted November 14, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=vgKqRlG0AAg ima malih razlika Quote
DeadlyPollution Posted November 14, 2011 Report Posted November 14, 2011 Imam neke original Blind Guardian diskove pa ko hoce nek se javi u pm Quote
Talvi Posted December 24, 2011 Report Posted December 24, 2011 A gift from Santa Guardian; The Bard’s Song 2011 Orchestral Version ‘Twas the night before Christmas and all through the Twilight Hall Santa Guardian and his band of dark elves put the finishing touches on a gift for all the bad boys and girls in Blind Guardian land. Santa Guardian thought it was unfair that “The Bard’s Song – The Hobbit” was re-recorded for Memories of a Time to Come but “The Bard’s Song – In the Forest” didn’t get any special treatment. Using his own special brand of persuasion, Santa Guardian “convinced” the band to make an orchestral version of “The Bard’s Song – In the Forest” for inclusion on Memories of a Time to Come. Santa’s gift to every Blind Guardian fan is a 95 second preview of this song. http://www.youtube.com/watch?v=PI0Q4izbybA Quote
Srlandand Posted January 19, 2012 Report Posted January 19, 2012 (edited) Tomorrow is the big day, the day when "Memories of a Time to Come", Blind Guardian's first best of CD, is going to be released. We want to give you a little taste of what to expect and at the same time prove that Blind Guardian and Kai Hansen both still have what it takes to rock! \m/ http://www.youtube.com/watch?v=kKRTlLsXigg Edited January 19, 2012 by Srlandand Quote
STARSHOOTER_SUPREME Posted January 19, 2012 Report Posted January 19, 2012 sranje previshe je to cisto za speed metal Quote
Јарослав Posted January 20, 2012 Report Posted January 20, 2012 Знам ко неће скинути то. Послушах овај Valhalla трејлер. Јеботе, које скрнављење. И превише волим старе радове овог бенда да бих уопште покушао да одслушам цео албум. Quote
Grobodan Posted January 20, 2012 Report Posted January 20, 2012 Samo su tri pesme re-recordovane, ostalo je kao neki remix/remaster koji se jedva primećuje. Quote
Јарослав Posted January 20, 2012 Report Posted January 20, 2012 Не знам, довољно је што су Valhalla поново снимили. Једна од најкултнијих и најбољих спид песама. Које су још re-recorded? Quote
Grobodan Posted January 20, 2012 Report Posted January 20, 2012 The Bard's Song (The Hobbit) i And Then There Was Silence. Quote
Јарослав Posted January 20, 2012 Report Posted January 20, 2012 Ајде, приставићу да се скида, па верујем да ће ми кад-тад наићи мазохистички тренутак и да ћу тада пустити. Quote
Night Prowler Posted January 20, 2012 Report Posted January 20, 2012 Meni ova nova Valhalla uzasno zvuci. Ono sto mi stravicno ide na zivce od A Night At The Opera pa nadalje je to nenormalno overdubovanje vokala, bilo je zanimljivo na Nightfallu a posle toga ubija u pojam. Valjda ce Hansi da shvati jednom da ima dovoljno dobar glas da ne mora da ga nasnimava 10000 puta. Po meni, re-recordovanje starih stvari ima smisla samo kada je na originalima losa produkcija i kada je trenutna postava bolja ili drugacija od postave sa originala. U ovom slucaju - produkcija na starim albumima je OK, postava je manje vise ista, ali je naravno Thomen bolji od sadasnjeg bubnjara jbg. A i Hansi je zvucao bolje pre nego sto je krenuo da overdubuje vokale. Quote
Aces High Posted January 20, 2012 Report Posted January 20, 2012 Вала оно је скнављење Валхале а и нема оног вриска код Хансеновог дела. Елем, само да не дирају ову магију. http://www.youtube.com/watch?v=vmhX2cea-kY Quote
Vic Rattlehead Posted January 20, 2012 Report Posted January 20, 2012 Meni Valhalla nova melje. Toj pjesmi je samo falila produkcija, sad je i to na svom mjestu. 2 4 Quote
Angelystor Posted January 21, 2012 Report Posted January 21, 2012 Izgleda da sam ja (za sada) jedini koji nije uzasnut novim verzijama :] "Valhalla" zvuci bre sasvim dobro. Naravno, ni po kom kriterijumu ne moze da ni da pipne original, ali da se ova pesma kao original pojavila na nekom novom BG albumu, opet bi bila jedna od najboljih pesama benda. No, ono sto meni najvise smeta kod pesme je Kai. Zvuci dobro. Originalna verzija mi je jedna od ruznijih Kaijevih performansa, ali i kao takva vrlo upecatljiva i da...jeb'o sve bez vriska :] Kako bilo, barem nisu "Twilight Hall" dirali, ne bi im oprostio da opet rade onaj duet ma kako da zvuci, taj minut mi vredi k'o sve pesme Avantasia-e zajedno. A da...jos dve reodrade...Ne znam, za Hobbit, k'o Valhala, pristojno, a za ATTWS ne kapiram sto jednostavno... Sve u svemu, nije ovo strasno, pristojna je kolekcija, jos da ima neki lep cover pa bih mozda i pozurio da je kupim. Sam poredak pesama fin, mozda mogla jos neka balada tu da uleti, a i jedan zanimljiv detalj su mogli do kraja da odrade, na prvom CDu npr. ima 4 naslovne pesme, a bila bi super fora da su stavili sve naslovne sa prvih 6 (dakle jos BOF i Twilight), mislim da to nigde nisam video na kolekciji, a ovde iz nekog razloga nije odradjeno do kraja... 1 Quote
azal Posted January 21, 2012 Report Posted January 21, 2012 zanima me da cujem ATTWS jer ne mogu da zamislim kako mozes napucati tu pesmu vise nego sto vec jeste Quote
STARSHOOTER_SUPREME Posted January 21, 2012 Report Posted January 21, 2012 PA mozes, bas se ne cuje ,nema orkestarlne dinamike,ne cujes zadnjih 200 herza hansijevog vocala itd...meni skroz bzv IGY KUPI NORMALNE ZVUCNIKE to sto cujes na wooferu nije u pesmi uopste 1 1 Quote
Stefan34 Posted January 23, 2012 Report Posted January 23, 2012 Evo ga i deluxe edition: http://psychocydd.co.uk/details.php?id=e97db9fffa541dd61fb4e7f5bf306f2ed6042e27 Disc 1 1. Imaginations From The Other Side [2011 Remix] 2. Nightfall [2011 Remix] 3. Ride Into Obsession [2011 Remix] 4. Somewhere Far Beyond [2011 Remix] 5. Majesty [2011 Remix] 6. Traveler In Time [2011 Remix] 7. Follow The Blind [2011 Remix] 8. The Last Candle [2011 Remix] Disc 2 1. Sacred Worlds 2. This Will Never End [2011 Remix] 3. Valhalla [2011 version] 4. Bright Eyes [2011 Remix] 5. Mirror Mirror [2011 Remix] 6. The Bard's Song (In The Forest) [2011 Remix] 7. The Bard's Song (The Hobbit) [Re-Recorded version] 8. And Then There Was Silence [Re-Recorded version] Disc 3 (Demos) 01. Brian 02. Halloween (The Wizard's Crown) 03. Lucifer's Heritage 04. Symphonies Of Doom 05. Dead Of The Night 06. Majesty 07. Trial By The Archon 08. Battalions Of Fear 09. Run For The Night 10. Lost In The Twilight Hall 11. Tommyknockers 12. Ashes To Ashes 13. Time What Is Time 14. A Past And Future Secret 15. The Script For My Requiem Quote
Night Prowler Posted February 5, 2012 Report Posted February 5, 2012 Je l' su ovo sve demo verzije na trecem disku? Quote
Angelystor Posted February 5, 2012 Report Posted February 5, 2012 Yup, samo su ove LH pesme remasterovane. Quote
Grobodan Posted February 5, 2012 Report Posted February 5, 2012 I stvarno bolje zvuče, for that matter Quote
Night Prowler Posted February 6, 2012 Report Posted February 6, 2012 Kako god okrenes, beskorisno je celo ovo izdanje Elem, ima li neko ove bonuse sa poslednjeg albuma? Digital (pre-order) bonus tracks:Road Of No Release (Demo) 06:12 Valkyries (Demo) 06:37 The digipak version includes a unique download code where fans can gain access to a password-protected page for exclusive Blind Guardian content, including 2 additional bonus tracks:01. Wheel Of Time (Metal Mix) (08:40) 02. Curse My Name (The Milton Dance Version) (05:53) Quote
Stefan34 Posted February 8, 2012 Report Posted February 8, 2012 Evo okacio sam 3 komada (bez Road Of No Release (Demo)). http://www.filesin.com/F1416143033/download.html pass: yumetal Quote
Recommended Posts