Totamealand Posted January 27, 2008 Report Posted January 27, 2008 Ima li neko za upload neki solo album od Syda Barreta? Npr. Barret? Quote
Guest Brain Salad Guuuz Posted January 27, 2008 Report Posted January 27, 2008 (edited) http://www.gigasize.com/get.php?d=losqk6617qc radi, provereno Edited January 27, 2008 by Brain Salad Guuuz Quote
Totamealand Posted January 31, 2008 Report Posted January 31, 2008 Uzgred, da li je neko izvalio ovo? Quote
Hudini Posted January 31, 2008 Report Posted January 31, 2008 Neko je baš bio zaludan. Više od pola teksta je čisto nagađanje, a da ne pominjem da je Syd imao brdo mističnijih tekstova i bez tog okretanja. Quote
Council A Posted January 31, 2008 Report Posted January 31, 2008 (edited) Nope. Jedina interesantna stvar je sto se covek toliko potrudio da cuje sve te "reci". Engleski jezik je, hvala nebesima, tako podlozan pogresnom tumacenju, pa ovakve stvari i mogu da zazive. Edited January 31, 2008 by Council A Quote
Totamealand Posted January 31, 2008 Report Posted January 31, 2008 Ne bih nista od toga prepoznao da ne pise. Sve je to moc sugestije. Quote
Hudini Posted January 31, 2008 Report Posted January 31, 2008 Jedino što je Syd radio u rikverc je solo na "Dominoes". Quote
profa Posted January 31, 2008 Report Posted January 31, 2008 Nope. Jedina interesantna stvar je sto se covek toliko potrudio da cuje sve te "reci". Engleski jezik je, hvala nebesima, tako podlozan pogresnom tumacenju, pa ovakve stvari i mogu da zazive. Ovo važi za bilo koji jezik. Šta god neko da snimi, slušanjem unazad ljudi će prepoznati neke reči/rečenice/fraze - i to je normalno, slova su slova bilo da ih čitaš normalno ili unatrag. U nekom trenutku mora da se pojavi kombinacija koja zvuči prava reč. Floydi su imali samo u 2-3 (?) pesme u kojima su imali prave poruke snimljene unazad (najbolji primer je, naravno, Empty Spaces). Ne bi bilo loše da neko okrene deo u Sheep "The lord is my shepherd..." jer zvuči kao da je snimano unazad. Quote
Jellybelly Posted January 31, 2008 Report Posted January 31, 2008 Mislim da je the lord is my sheperd deo snimljen normalno, ali su nabaceni neki efekti. Poslusacu pa cu proveriti. Quote
profa Posted January 31, 2008 Report Posted January 31, 2008 Mislim da je the lord is my sheperd deo snimljen normalno, ali su nabaceni neki efekti. Poslusacu pa cu proveriti. Možda jeste ubačen efekat koji zvuk menja tako da izgleda kao da je rađen od nazad, ali svejedno bi bilo interesantno proveriti. David Lynch je u Twin Peaks-u to radio sa likovima iz Crne kolibe - svi su tekst govorili unazad, pa je to na audio snimku okrenuto naopačke tako da imaš utisak da zaista pričaju na engleskom, ali potpuno izopačeno. Quote
Hudini Posted January 31, 2008 Report Posted January 31, 2008 Floydi su imali samo u 2-3 (?) pesme u kojima su imali prave poruke snimljene unazad (najbolji primer je, naravno, Empty Spaces). Ne bi bilo loše da neko okrene deo u Sheep "The lord is my shepherd..." jer zvuči kao da je snimano unazad. Floydi zapravo imaju gomilu sitnih skrivenih poruka, ali samo je na "Empty Spaces" govor stvarno snimljen unazad. Poruka glasi: "Congratulations. You've just discovered the secret message. Please send your answer to Old Pink, care of the funny farm, Chalfont". Neke od poznatijih skrivenih poruka su još ona na samom početku i kraju albuma "The Wall", koja bi (kad bi se "Outside The Wall" pustila vezano za "In The Flesh?") zvučala: "Isn't this... where we came in?", i nekoliko poruka na "Several Species Of Small Furry Animals..." koje su ubrzane do neprepoznatljivosti glasa, u kojima Waters, između ostalog, kaže "Bring back my guitar" i "That was pretty avantguarde, wasn't it?". Psalam u "Sheep" zvuči tako kako zvuči jer je snimljen kroz vokoder, koji inače nije predviđen da se kroz njega priča. Osim ovih poruka, postoji još jedna poruka u rikverc u Watersovoj "Perfect Sense Part I", u kojoj on baca drvlje i kamenje po Bobu Ezrinu, koji je otkazao rad na njegovom albumu da bi producirao "The Division Bell". Zbog iste stvari Waters mu je posvetio i stihove "Each man has his price, Bob/And yours was pretty low" u "Too Much Rope". Quote
Crystall Ann Posted February 5, 2008 Report Posted February 5, 2008 Uf onaj cert P.U.L.S.E im je za Quote
Council A Posted February 6, 2008 Report Posted February 6, 2008 Pompeja. Svi koji zele da vide sta je pravi Pink Floyd, nek nabave Live at Pompeii, remek-delo i za mene najbolji muzicki film ikad. Quote
Err Posted February 6, 2008 Report Posted February 6, 2008 (edited) hm, da li je ovo DVD? http://www.6park.com/enter4/messages/67236.html malo mi nesto giga i po :-/ edit: haha, dobro je sto sam proverio linkove... a i nije, samo je DVD rip edit2: mozda ovo http://btjunkie.org/torrent/Pink-Floyd-Liv...ddb96d1ece8e560 Edited February 6, 2008 by curly Quote
Totamealand Posted February 6, 2008 Report Posted February 6, 2008 Imam i ja taj koncert ovde negde u gomili... Quote
negative creep Posted February 6, 2008 Report Posted February 6, 2008 (edited) Ja imam samo neki isecak od 11 minuta Hvala za link! Jaooo, je l' ima negde da se skine iz jednog dela, a ne da cekam na rapidshare-u? Edited February 6, 2008 by negative creep Quote
Council A Posted February 6, 2008 Report Posted February 6, 2008 imas na DVD-u mozda? Imam, naravno. Ima tuda, svuda po netu nekih verzija, ja sad ne znam sta je sta.. http://thepiratebay.org/tor/3247113/Pink_F...Live_At_Pompeii ili http://www.mininova.org/tor/84323 Svakako, mogu ti narezati, samo kad skoknem do kuce i uzmem dvd. Quote
Jellybelly Posted February 6, 2008 Report Posted February 6, 2008 Ja imam DVD rip, i slazem se da nema boljeg lajv Flojda od toga. Quote
Hudini Posted February 10, 2008 Report Posted February 10, 2008 Gledajte da skidate Director's Cut verziju, bolja je od originala jer je ubačena gomila intervjua i zezalica sa snimanja, kao i par snimaka iz studija dok su snimali "Dark Side". Jedino što je zasrano u toj verziji su neke glupe kompjuterske animacije pred kraj, ali navikne se čovek... Quote
Recommended Posts