Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Evo Dream Theater odsvirao ceo 'Dark Side Of The Moon" na jednom koncertu nedavno.

mnogo mi se svidja shto rade takve stari... mislim, odsviraju po ceo album

mada je to u ovom sluchaju mnogo logichnije nego kada odsviraju ceo master of puppets... ili the number of the beast

ali u svakom sluchaju, odlichno izaberu icon_smile.gif

edit

mada i master je skoro konceptualan icon_wink.gif

Edited by bafomet
Posted
Kako volim kad se ovako neko pojavi sa neba, nahvali Floyde i vise se nikad ne pojavi na temi icon_smile.gif.

Mozda zato sto na floyde ne treba trositi reci,sedis kuci,slusas i uzivas.

Ne bih mogao sada da razmisljam 2 sata sta da napisem o njima... jer bi mi ponestalo reci,tako da je bolje i da ne pisem nista.

Pre neki dan sam ponovo preslusao ova 2 gilmourova solo albuma na calovim starim plocama i prvi je veoma dobar,dok mi ovaj drugi i nije nesto.

Posted

Ja nikako da preslusam malo temeljnije te Gilmourove solo albume, a imam i David Gilmoutr i About Face. Cuh sa prvog neke stvari, i delujem i fino, uglavnom ono s pocetka, mihalis, There's No Way Out Of Here, Cry On The Street i fino je. Evo bas cu uzeti malo da se zanimam ovim.

Posted

Srećno sa Gilmour-om icon_biggrin.gif Ja, recimo, nisam imao dovoljno volje da preslušam više od jednom njegovo solo albume... Nekako, nije mi interesantno. Dobro ajde, dosadan mi je icon_mrgreen.gif Mada, nisam ni pokušavao u poslednjih 3-4 godine. Javi kako si prošao, možda se i ja odvažim na taj korak (teeeeeeško). Od solo materijala jedino redovno slušam RW i Barret-a icon_cool.gif Ostali su nekako bledi...

Posted
Mozda zato sto na floyde ne treba trositi reci,sedis kuci,slusas i uzivas.

Ne bih mogao sada da razmisljam 2 sata sta da napisem o njima... jer bi mi ponestalo reci,tako da je bolje i da ne pisem nista.

S druge strane, prilicno su mi smesni pokusaji da se o Floydima pise.. Tj, o divine osecaju koji proizvode etc icon_smile.gif. Mi ovde samo iznosimo informacije. Toga ima na pretek.

Inace, slazem se sa supergeek-om, to je nesto sto sam i sama davno rekla, od solo stvari, jedino Rogeri zaista vrede.

Posted

Ja se stvarno izvinjavam, ali i od postova ovakve vrste dobijam ospice.

WYWH, decice draga, nema ljubavnu konotaciju i prestanite da je koristite za evokaciju kvazi ozbiljnih osecanja (da su ozbiljna svakako ih ne bi iznosili na forumu).

Uh sto volem Stones-e..Ona njihova Angie.. A tek Paint it black.. Uuuu.. Kako dobar bend..

E, pa ne volim Stonese. Mislim da su matore drtine koje nemaju dovoljno kreativnosti u mozgu da se pomere sa jedne tacke 40 godina. Ali volim Angie, I volim Paint it Black.

Naucite da razdvajate pojmove.

Pink Floyd ima, u principu, jednu jedinu ljubavnu pesmu, i to Pigs on the Wing (da spojimo delove, mada je to vise drugi no prvi) i to je jedan debeli debeli razlog zasto su mi omiljeni bend. Ne pravite jebene seka-perse od njih.

Nadam se da sam bila jasna.

Posted (edited)

S druge strane, prilicno su mi smesni pokusaji da se o Floydima pise.. Tj, o divine osecaju koji proizvode etc icon_smile.gif. Mi ovde samo iznosimo informacije. Toga ima na pretek.

Tvoje informacije koje iznosis o o floydima su za mene od neprocenjivog znacaja(znas nick voli da jede pitu bez korice)....Gde bih ja zavrsio bez njih.

Edited by Habit
Posted

It's getting hot in here. vidim. icon_smile.gif

Sto se tice Floyd ljubavnih pesama, Pigs On tHe Wing, mada i Summer '68 se donekle moze shvatiti tako (doduse tema je konkretno veze za jednu noc). U PF pesmam ima ljubavi, ali ne one klasicne, u krajnjoj liniji ceo WYWH album govori o W\tersovom zalu prema Sydu, pa i o ljubavi (prijateljskoj normalno) prema njemu. Ali se, kao sto C A rece, nikako ne moze shvatiti kao klasicna ljubavna prica. Narocito u kontekstu celog albuma, i cele istinite price o Sydu.

Posted
Ma ne,samo ona zna da je pesma o Syd-u i ona je shvata na mnogo dubljem.....dobijam gorusicu.

icon_cool.gifwub.gificon_smile.gifsmoke_break.gif

icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif

Prosto mi zao da trosim reci.

Ma kakvo crno postovanje umetnika, ja sam prva za to da pesmu tumacimo kako nama padne na pamet icon_smile.gif. Ja sam prva WYWH tumacila na isti grozomorni nacin pre nego sto sam znala i ko je Syd. Meni Syda uopste nije zao, mislim da je njemu bas lepo. I ne verujem u dublje nivoe bilo cega. Mislim, sta je duboko u "Tired of lying in the sunshine staying home to watch the rain, you are young and life is long and there is time to kill today, and then one day you find ten years have got behind you, no one told you when to run, you missed the starting gun.." itd...

Floydi imaju kick ass instrumentalne delove. Syd ima kick ass melodije. Waters ima poneki kick ass tekst. Bolje od drugih, istina, ali nista za fasciniranje.

Ja sam juce patila od gorusice, malo Pepsija sve to sredi icon_wink.gif .

A ko je tebe, Habit, dirao icon_smile.gificon_wink.gif ?

Meni je samo do toga da malo spustam klince koji ne znaju da nabroje tri pesme Floyda, a javljaju se na temi. Ja sam zla i netolerantna.

Ne secam se kad sam se ovako slatko smejala ove nedelje icon_smile.gificon_smile.gif.

Posted

Ja se stvarno izvinjavam, ali i od postova ovakve vrste dobijam ospice.

WYWH, decice draga, nema ljubavnu konotaciju i prestanite da je koristite za evokaciju kvazi ozbiljnih osecanja (da su ozbiljna svakako ih ne bi iznosili na forumu).

Pink Floyd su mi vec duuugo dugo jedan od omiljenih bendova i nadam se da se Council A nece ljutiti sto nenajavljen upadam na temu. icon_biggrin.gif

Mislim da pesme bilo kog benda/izvodjaca svako moze da tumaci kako hoce, ali je jako bitno da razume o cemu autor stvarno prica, naravno ukoliko je to moguce. A uz pesmu WYWH su me milion puta pucale emocije, jer prosto u nekim trenutcima deluje na mene kao ljubavna pesma, iako naravno znam o kome je.

da su ozbiljna (osecanja) svakako ih ne bi iznosili na forumu

Sto? icon_uhoh.gif

E, pa ne volim Stonese. Mislim da su matore drtine koje nemaju dovoljno kreativnosti u mozgu da se pomere sa jedne tacke 40 godina. Ali volim Angie, I volim Paint it Black.

Vidis meni su Stones-i ok, ali Angie ne mogu da smislim. Voleh je nekad davno, sad no.gif . Ali Paint It Black i recimo Simpathy su remek-dela!

Posted
Pink Floyd su mi vec duuugo dugo jedan od omiljenih bendova i nadam se da se Council A nece ljutiti sto nenajavljen upadam na temu. icon_biggrin.gif

Mislim da pesme bilo kog benda/izvodjaca svako moze da tumaci kako hoce, ali je jako bitno da razume o cemu autor stvarno prica, naravno ukoliko je to moguce. A uz pesmu WYWH su me milion puta pucale emocije, jer prosto u nekim trenutcima deluje na mene kao ljubavna pesma, iako naravno znam o kome je.

Sto? icon_uhoh.gif

Vidis meni su Stones-i ok, ali Angie ne mogu da smislim. Voleh je nekad davno, sad no.gif . Ali Paint It Black i recimo Simpathy su remek-dela!

Nema potrebe da se bilo kome izvinjavas da li mozes da postujes na ovoj temi,a kamoli da opravdavas stonse.

Posted

Shvati konotaciju opravdavanja, pa preinaci svoj odgovor (i onako stalno nesto editujes) da ne bude tako naivan.

Ako i ovo nije previse komplikovano za Deda Mraza..

A, Spleen, i sama sam slicno rekla u poslednjem postu na predhodnoj strani. Tumacenje je individualno. Srecom.

• 4 weeks later...
Posted

Vracamo Floyde na prvu stranu!

Ide Gilmour na turneju, a najblize nama je Italija (Rim, Milan)!

Naime evo liste:

March 10 - Dortmund, Konzerthaus

March 11 - Hamburg, Congress Centrum Hamburg

March 15 - Paris, Le Grand Rex

March 16 - Paris, L’Olympia

March 18 - Frankfurt, Alte Oper

March 19 - Amsterdam, The Heineken Music Hall

March 20 - Amsterdam, The Heineken Music Hall

March 24 - Milan, Teatro Arcimboldi

March 25 - Milan, Teatro Arcimboldi

March 26 - Rome, Auditorium Parco Della Musica

May 29 - London, Royal Albert Hall

May 30 - London, Royal Albert Hall

Jeb' ga! Nema ni Peste, a kamoli nas!

• 2 weeks later...
Posted

Ljudi, sta imate od video snimaka (koncerti, filmovi i sl)? Ja imam Pompeju, The Wall, neki spot za Welcome To The Machine, spot za Learning To Fly, Astronomyu Domine (Beat Club Performance) i to je to. Ima neko Pulse, ili DSOT? More, LA Vallee, Zabriskie? (dobro za ova poslednja tri znam ko ima).

Posted

Sticajem okolnosti, gledao sam Zabriskie Point i jako se smorio... Dosadan film, i ne želim da ga imam (dovoljna mi je muzika). Tako da nisam baš se potrudio da nabavim More i La Vallee... A nikako da naletim na DVD izdanja PULSE i DSOT, mada za prvi mislim da i ne postoji official DVD. One VHS verzije mi se i nisu svidele (zbog kvaliteta).

Evo šta imam od spotova, kratkih filmova i sl.

Abbey_Road_Studios_After_Signing_Their_First_Contract.avi

Pink_Floyd_Live_at_Live8.avi

Syd_Barrett_-_First_Trip.avi

Animals_TV_Ad.mov

AnotherBrickInTheWall_II_Promo_Version.mov

Behind_The_Wall_Documentary.mov

Echoes.mov

HighHopes.mov

SetTheControlsForTheHeartOfTheSun_Live_1969.mov

TheFinalCut.mov

TheFletcherMemorialHome.mov

WhenTheTigersBrokeFree.mov

World_Tour_1994_Trailer.mov

ApplesAndOranges.mpg

ArnoldLayne.mpg

AstronomyDomine.mpg

Flaming.mpg

JugbandBlues.mpg

Pink Floyd - Another Brick In The Wall.mpg

SeeEmilyPlay.mpg

Syd_Barrett_-_Crazy_Diamond_BBC_Documentary_20011124.mpg

Syd_Barrett_-_Home_Video.mpg

TheScarecrow.mpg

TheScarecrowOuttakes.mpg

TomorrowsWorld19671217.mpg

Tonight_Lets_All_Make_Love_In_London.mpg

VH1_Legends_Syd_Barrett_pt1.mpg

VH1_Legends_Syd_Barrett_pt2.mpg

VH1_Legends_Syd_Barrett_pt3.mpg

VH1_Legends_Syd_Barrett_pt4.mpg

VH1_Legends_Syd_Barrett_pt5.mpg

Većinu od njih sam skinuo odavde pa koga ne mrzi, neka skida...

---

A nisam baš siguran da li bih išao da slušam Gilmura naživo. Ja sam više za RW icon_biggrin.gif

Malo je komplikovano i skupo(?) ići za Milan samo zbog koncerta (bar meni)... Kad nisam otišao 15.06.2002. u Budimpeštu na RW, onda mi ovo i nije toliko bitno da li ću otići ili ne icon_mrtav.gif