Jump to content

Recommended Posts

Posted
1. Album je specifičan i po tome što je jedini na kome je radio Sid Baret.

2. Reizdanje prvog studijskog albuma je dostupno kao dvostruki i trostruki boks set. Trostruko izdanje biće bogatije za tri neobjavljene pjesme kao i reprodukciju Baretovih zapisa.

3. Riječ je o pjesmama ''Apples and Oranges'', ''Matilda Mother'' i ''Interstellar Overdrive''.

Kao dugogodišnji član jednog od nekoliko oficijelnih Pink Floyd fan klubova, moram da reagujem na ovo.

1. Syd Barrett je radio i na drugom albumu ("A Saucerful Of Secrets"), samo nije potpisan. Zna se da je pevao 'Jugband Blues', a zvanično je potvrđeno da je svirao još i na 'Remember A Day', 'Corporal Clegg' i 'See Saw', dok članovi benda smatraju da je u originalni miks 'Set The Controls For The Heart Of The Sun' ubačena i njegova gitara, samo što to nije potvrđeno.

2. Dvostruko izdanje sastoji se od remasterovanog albuma (CD 1) i originalnog mono miksa (CD 2)

3. Treći CD sadrži 3 kompletna singla iz 1967 ('Arnold Layne', 'See Emily Play' i 'Apples And Oranges', što dakle nije neobjavljena pesma), verziju 'Interstellar Overdrive' sa singla za francusko tržište (skraćenu, što takođe nije neobjavljena pesma) i verziju 'Matilda Mother' sa promenjenim stihovima (ovo je samo neobjavljena verzija). U 3 CD izdanju nalazi se i booklet sa Barrettovim crtežima i rukopisima.

Album je inače izašao početkom septembra, ali ga još nema kod nas.

Posted

Uvek mi prijaju.. Odrasla sam uz Pink Floyd :) Pohvale mome tati!

Zao mi je sto nikad nisam odvojila vreme da ih malo detaljnije istrazim i preslusam... Ima dana :)

Posted

Кад смо већ код истраживања и проучавања, требало би да обновим градиво за "Dogs" и "Sheep", нисам баш одавно.

Непревазиђен трип - слушалице, мир, путујеш у Pink Floyd, ко зна где би могао завршити ...

Ко зна да ли ћеш се икада вратити.

• 3 weeks later...
Guest Brainsaladsandar Guuuz
Posted

bob ezrin:

You can give him a ukulele and he can make it sound like a Stradivarius.

* Regarding David Gilmour

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Sada gledam poslednji DVD Davida Gilmoura Remember That Night i mislim se kako sam uzivo gledao Tool i Muse u poslednja dva meseca a u najavi imamo jos iznenadjujuce dobrih koncerata. Znaci, organizatori koncerata su nam sve bolji ==> sve je moguce pa mozda i to da vidimo Gilmoura i ekipu u Areni. Tome bi pola Evrope doslo da prisustvuje. Da li se covek moze nadati takvom necemu?

P.S. Posle duzeg koriscenja funkcije search nisam uspeo da nadjem nista o ovoj temi, kao ni Gilmourovu temu pa ako sam nesto promasio molim moderatora da premesti poruku na odgovarajuce mesto.

Posted
Sada gledam poslednji DVD Davida Gilmoura Remember That Night i mislim se kako sam uzivo gledao Tool i Muse u poslednja dva meseca a u najavi imamo jos iznenadjujuce dobrih koncerata. Znaci, organizatori koncerata su nam sve bolji ==> sve je moguce pa mozda i to da vidimo Gilmoura i ekipu u Areni. Tome bi pola Evrope doslo da prisustvuje.

i ekipu? tesko da bi doslo pola Evrope

leba mi.

Biljana ne voli hleb, kao sto je opste poznato...

Posted
i ekipu?

Da, i ekipu. Ako nesto nije jasno mogu da pojasnim u vise recenica.

tesko da bi doslo pola Evrope

Mozda sam malo preterao. Na takvom koncertu bi bilo prisutno taman toliko ljudi da se popuni cetvrtina partera.

Posted
pink floyd vece u kstu

28.11.

aaaaaaaaaaaaa

:wub:

Koleginice, hvala za info.Dolazim obavezno! :pivopije:

sve je moguce pa mozda i to da vidimo Gilmoura i ekipu u Areni. Da li se covek moze nadati takvom necemu?

Teško da ćemo taj film gledati, jer deda Gilmour već desetak godina svira isključivo po Engleskoj, Francuskoj, Nemačkoj i Poljskoj, reason unknown. Osim toga, čak i da dođe ovamo, Arenu zaboravite jer iz još nekog nepoznatog principa nikad ne svira u prostorima koji primaju više od 2000 ljudi.

Posted
Teško da ćemo taj film gledati, jer deda Gilmour već desetak godina svira isključivo po Engleskoj, Francuskoj, Nemačkoj i Poljskoj, reason unknown. Osim toga, čak i da dođe ovamo, Arenu zaboravite jer iz još nekog nepoznatog principa nikad ne svira u prostorima koji primaju više od 2000 ljudi.

Nije vazno, ne mora Arena - ona mi prva pada na pamet zbog dobre akustike i velikog kapaciteta. Royal Albert Hall gde je svirao prosle godine prima oko 8000, po novim propisima oko 5500 ljudi. Prosle godine je svirao u Italiji, Holandiji, Kanadi, SAD, Austriji... ako sam dobro shvatio podatke na njegovom oficijelnom sajtu.

Posted

ja sam toliko neobavestena po pitanju svega toga :redface:

Biljana ne voli hleb, kao sto je opste poznato...

kujo :wub:

@hudini: o pa vidimo se, dolazis mi u drugi dom, ponesi neku rakiju za domacina/cu :mhihi: