Jump to content

Recommended Posts

Posted

Tako je bilo i pokojnom Tozi na fotkama... :mrtav::icon_sigh:

Mada, na 4. sam skoro pa siguran da su to kablovi od dalekovoda. :zeleni:

p.s. 3. je neko čudo za analognu fotografiju, kako si to dobila? U 5. mi se sviđa nazovi promašen fokus, otvara priču... 1. je klasika, al' nije loša, a 6. mi fali dust on the feet.

Posted

pa,iskreno za 3. nemam pojma,imam neko cudno osvetljenje u stanu,pa sam njega nemestala,nemam pojma,bas je ispalo cudno,a nova sam sa analognim ap, pa nemam pojma....

a za 5. nekako mi je fina takva:)

Posted

@night's blood: ako vec volis da prebacujes u b&w i sepiu pogledaj mozda neki plugin za PS ili ako ga ne koristis podesi malo kontrast posto se bas stapaju detalji i slika ispadne mnogo monotono na kraju :da: Ako ti je cim onda eto da znas da svakako izgleda bolje u boji ako nista ne podesavas :da:

Posted

a ispale su tako jer je svetlo loše, tj. verovatno je bilo popodne i velika temperatura... ono što možeš uraditi u tim uslovima je da smanjiš bracketing za -1EV ili manje, podesiš kako ti odgovara, a to možeš uraditi u manuelnom modu aparata ili već u nekom meniju, moj idiot je imao manuelni mod pa zato kažem...

Posted

Jeste doba dana pogorsalo uslove ali generalno ni jedna slika ne izgleda dobro direkt u b&w, najbolje je kad imas mogucnost da odaberes filter za tu konverziju, mnogi vole recimo visokokontrastni crveni filter, nekad je bolji zeleni i sl. Ali to vec previse komplikuje stvari za nekog ko se ne bi upustao u sve to :da: Ja nekad na brzinu lupim predefinisan filter, nekad cackam 15min, zavisi...

Posted

Ma PShop je mama!

Uradiš u boji i onda radiš CB konverziju. Mnogo bolje ispadnu tonovi nego generički b&w iz aparata.

Naravno, cb tonovi urađeni s analognim aparatom su mnogo mnogo bolji...

• 3 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

Svim ljudima koji su zainteresovani da nauče nešto više o fotografiji.

Jako praktična i zanimljiva knjiga pogotovo značajna zbog dela o kompoziciji; načinu na koji treba posmatrati svoje i tuđe fotografije; elementima u fotografiji; gomili vežbi u knjizi i još mnogo toga.

Pročitajte i uradite vežbe i napredak je neminovan.

http://www.scribd.com/doc/6402946/The-Photographic-Eye-Learning-to-See-With-a-Camera

Posted

Volim fotografiju ali nemam neku dobru kameru niti poseban talenat, jedino ponekad skljocnem u prolazu pa sta ispadne.

Smanjio sam velicinu slika da ne bi bile prevelike (sa 4000x3000 na 1200x900).

3.jpg

4.jpg

5.jpg

maslacak.jpg

sunflower.jpg

6.jpg

Snow.jpg

• Upvote 2
  • Downvote 1
  • 2 weeks later...
Posted

@ Black Label

Svaka cast, lepo zaista...

Imas deviant? ako si ga postavio na nekim od proslih stranica, sori sto trazim, ali me zaista mrzi da trazim XD

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...