Александра Posted April 4, 2004 Author Report Posted April 4, 2004 Pa ajde sta vam se svidja a sta ne na fotkama?? gde mislite da su greske, sta je moglo biti bolje...i tako. šta je za tebe fotografija? šta ona, po tvom mišljenju, predstavlja? običnu kopiju stvarnosti? ili nešto više? mislim da ne postoje greške kod fotografisanja (ne kod tvog, već uopšte)
Gothic Angel Posted April 4, 2004 Report Posted April 4, 2004 šta je za tebe fotografija? šta ona, po tvom mišljenju, predstavlja? običnu kopiju stvarnosti? ili nešto više? mislim da ne postoje greške kod fotografisanja (ne kod tvog, već uopšte) Greska je subjektivna stvar, bar u ovom slucaju jer ne postujem(o) neka pravila fotografije koja se uce u skoli nego pravimo free-photo.... Dakle pod greskom smatram ono sto bi ti uradila (ne bi uradila) a ja jesam... A fotografija?? Pa za mene je fotografija, hvatanje trenutka stvarnosti u njegovom najboljem svetlu
Ol' Scratch Posted April 4, 2004 Report Posted April 4, 2004 pa dobro OK. Zato sam i ostavio link, da biste izneli svoje misljenje i dali kritike. Pa ajde sta vam se svidja a sta ne na fotkama?? gde mislite da su greske, sta je moglo biti bolje...i tako. Ako vas ne mrzi normalno Pa pazi ovako... Na slici Step Up Ser Knight mi se svidja shto je bash statichna i shto se shuma tek nazire i shto izgleda kao da posmatrach tek treba da zakorachi i... Ma, odnecju slike cjaletu one se kao mald przhijo na fotografiju i zna ptrilicno o tome tako da cje on ovo mnogo bolje da odradi...
Александра Posted April 4, 2004 Author Report Posted April 4, 2004 ovo je jedna, na prvi pogled, obična fotografija mog Pančeva na njoj se vidi predivno lišće, sjajno parkirani čamci... reka Tamiš... > to je ako se posmatra "običnim okom" Ali ako se zađe malo dublje u "problematiku" fotografije, ona može prikazivati mnogo više od pukog okruženja... Fotografija me opušta jer odiše nekom divljinom... Dok je gledam zamišljam kako bi lepo bilo da imam jedan od tih malenih čamčića, i da kad mi padne na pamet, sednem u njega i plovim rekom... i izgubim se u prirodi... Ona nosi u sebi mnogo više... Heh, to je kao ona fora "Lepota je u oku posmatrača!!!"
Александра Posted April 4, 2004 Author Report Posted April 4, 2004 a evo vam još jedna moja fotografija koja je tzv. "fotografija za razmišljanje" nazvala sam je Smells like a Teen Spirit! heh, ljudi su taj naziv uglavnom shvatali bukvalno...
Gothic Angel Posted April 4, 2004 Report Posted April 4, 2004 pazi ovako, camci su mogli da budu malo nize na fotki, jer mi ovako deluje maaaalo rascentrirano... Ali to nije nista lose. nego mi ova motka smeta sto viri iz vode Pokusaj da je izbacis u Shopu.... A zasto mi se svidja? Pa kompozicija je fenomenalna. Kao pucina. nebo je drvece (lisce), a voda je ova reka/bara/sta je vec Svidja mi se sto su brodovi prilicno centralno uhvaceni po horizontali. Iako ih je sa leve strane 3 a sa desne 5, jako lepo su uhvaceni. Svaka cast
Александра Posted April 4, 2004 Author Report Posted April 4, 2004 Greska je subjektivna stvar tačno tako. pa zar nije sve subjektivna stvar? svaki doživljaj naš??? elem, jer ne postujem neka pravila fotografije koja se uce u skoli nego pravim free-photo.... odlično. pravila koja se uče u školi dovode do fotografije koja je NAPEŠTALJKA. A kada je fotografija nameštena (čitaj: lažna) onda ona za mene ne predstavlja "uhvaćen trenutak" - ono što je osnovna svrha fotografije... fotografija je osećanje. a osećanje se ne uči.
Gothic Angel Posted April 4, 2004 Report Posted April 4, 2004 eh bas taj neki fazon nekako moras da osetis taj trenutak, da nesto probudi u tebi, da ti to sto hvatas u foto-aparat nesto znaci lepo receno....
Александра Posted April 4, 2004 Author Report Posted April 4, 2004 nego mi ova motka smeta sto viri iz vode Pokusaj da je izbacis u Shopu.... neeeee... ona je srce fotografije! ne želim da nameštam ovakve vrste fotografije!! motkica je tu kao DEO momenta. takav je kakav je. zašto ga kvariti?... bavim se ja i apstraktnom fotografijom i kojekakvimdrugimfotoeksperimentisanjima, e pa tu onda nameštam i dušu im vadim
Gothic Angel Posted April 4, 2004 Report Posted April 4, 2004 po meni motka je suvisna... na tebi je... Ajde pokusaj da je izbacis samo da vidimo kako ce da izgleda Mislim da ce biti dobro... A sto se tice momenta. Pa uvek ima nesto sto nisi htela da bude tu....zar ne?
Александра Posted April 4, 2004 Author Report Posted April 4, 2004 po meni motka je suvisna... na tebi je... Ajde pokusaj da je izbacis samo da vidimo kako ce da izgleda Mislim da ce biti dobro... neću bre! evo, kad već ti toliko smeta dozvoljavam ti da je ti ukloniš! igraj se malo u photoshopu ili gde već obrađuješ! kad smo već kod tih programa koji koristiš za obradu fotografije? koji je najbolji? A sto se tice momenta. Pa uvek ima nesto sto nisi htela da bude tu....zar ne? ne. bar kod fotografije. sve što mi se ne svidi mogu napraviti da mi se svidi! ma fotografija je jedan neverovatan svet....
Gothic Angel Posted April 4, 2004 Report Posted April 4, 2004 neću bre! evo, kad već ti toliko smeta dozvoljavam ti da je ti ukloniš! igraj se malo u photoshopu ili gde već obrađuješ! kad smo već kod tih programa koji koristiš za obradu fotografije? koji je najbolji? ne. bar kod fotografije. sve što mi se ne svidi mogu napraviti da mi se svidi! ma fotografija je jedan neverovatan svet.... OK, ali mi moras dati fotku u full-size-u Za obradu koristim samo photoshop, nista vise mi nije potrebno
Марија П : Posted April 4, 2004 Report Posted April 4, 2004 da li se iko ko dolazi na yumetal.net bavi ovom pojavom? Ja sam se bavila crno-belom fotografijom. Zanimljivo je sve to ali ja nemam dovoljno vremena da bih se sa time zajebavala. A i fiksir mnogo smrdi.
Александра Posted April 4, 2004 Author Report Posted April 4, 2004 OK, ali mi moras dati fotku u full-size-u Za obradu koristim samo photoshop, nista vise mi nije potrebno to ti je što je. nemam je u većem formatu. a znaš li neki drugi program sem photoshopa bre?
Gothic Angel Posted April 4, 2004 Report Posted April 4, 2004 uff, pa OK, moze i ovako, ali bi normalno bilo bolje da imas u barem 1024x768. A sta ce ti bilo sta drugo pored Photoshop-a??? Program je odlican, meni nista drugo nije nikada trebalo...
Александра Posted April 4, 2004 Author Report Posted April 4, 2004 uff, pa OK, moze i ovako, ali bi normalno bilo bolje da imas u barem 1024x768. A sta ce ti bilo sta drugo pored Photoshop-a??? Program je odlican, meni nista drugo nije nikada trebalo... koju opciju da koristim za ovo (da fotografija izgleda izhabano ili kakoveć) npr:
Gothic Angel Posted April 4, 2004 Report Posted April 4, 2004 evo tvog panceva bez motke: AND?? Zar ne mislis da je bolje ovako?? Izgleda cistije, i motka vise ne tezi da privuce paznju... Sada je slika orijentisana na zadnji deo
Gothic Angel Posted April 4, 2004 Report Posted April 4, 2004 koju opciju da koristim za ovo (da fotografija izgleda izhabano ili kakoveć) npr: nemam pojma, nikada mi nije palo na pamet da uradim to
Александра Posted April 4, 2004 Author Report Posted April 4, 2004 (edited) AND?? Zar ne mislis da je bolje ovako?? Izgleda cistije, i motka vise ne tezi da privuce paznju... Sada je slika orijentisana na zadnji deo vešto si je sakrio, nema šta. ali to sad nije moja fotografija sada mi je nekako strana hoću moju motku! bez motke je ... prazna pronadji mi onu opciju!!!!!! NEMA JE U PHOTOSHOPU! eto, vidiš, zato hoću neki drugi program! photoshop ima puuuuuuno nedostataka... Edited April 4, 2004 by NeSlusamMetal
Gothic Angel Posted April 4, 2004 Report Posted April 4, 2004 ajde neka ljudi kazu kako im se vise svdja... OK? meni je bez motke lepse, a ti kako hoces Koji Shop koristis??? Mozda zato nema, a inace nisam ja bas toliki pro pa da znam svaka opcija gde je Ima je sigurno
Александра Posted April 4, 2004 Author Report Posted April 4, 2004 Koji Shop koristis??? Mozda zato nema, a inace nisam ja bas toliki pro pa da znam svaka opcija gde je Ima je sigurno adobe photoshop 6.0 ti? kad pronađeš opciju javi mi!!! ajde neka ljudi kazu kako im se vise svdja... OK? meni je bez motke lepse, a ti kako hoces neka kažu, ne branim im! samo vidiš kako im namećeš svoje mišljenje "meni je bez motke lepse"!!! ćuti i pusti ih nek sami odluče! a ne tebe kao autoriteta da slušaju
Gothic Angel Posted April 4, 2004 Report Posted April 4, 2004 adobe photoshop 6.0 ti? kad pronađeš opciju javi mi!!! neka kažu, ne branim im! samo vidiš kako im namećeš svoje mišljenje "meni je bez motke lepse"!!! ćuti i pusti ih nek sami odluče! a ne tebe kao autoriteta da slušaju Ja imam 7.0 Shop Ajd videcu da nadjem opciju, ono, ako me ne bude mrzelo A sto se misljenja tice, pa sta cu kad sam dominantan
Александра Posted April 4, 2004 Author Report Posted April 4, 2004 Ja imam 7.0 Shop Ajd videcu da nadjem opciju, ono, ako me ne bude mrzelo A sto se misljenja tice, pa sta cu kad sam dominantan nije fer od tebe a daj bre nemoj da se sad vadis kao mrzi te.... hehehe... nije nego nemas pojma gde je ta opcija!!!
Gothic Angel Posted April 4, 2004 Report Posted April 4, 2004 nije fer od tebe a daj bre nemoj da se sad vadis kao mrzi te.... hehehe... nije nego nemas pojma gde je ta opcija!!! naravno da nemam pojma Ali trebalo bi da bude negde u efektima
Александра Posted April 4, 2004 Author Report Posted April 4, 2004 naravno da nemam pojma Ali trebalo bi da bude negde u efektima he he he... manemojmireci , nego da li ima neke velike ralike izmedju 6.0 i 7.0?
Recommended Posts