LARA CROFT Posted December 14, 2006 Report Posted December 14, 2006 Slike od pre mesec dana... Skoro sam uzeo aparat, pa sam uzeo "da se uchim" Slikao malo reku Ibar i Maglich... (ova donja slika je drugarova dorada u PS-u) Dobro ju je sredio
SL Posted December 14, 2006 Report Posted December 14, 2006 Dobro ju je sredio Mhm... Znash ga, tvoj kolega... Runner sa FF-a
ilegalac Posted December 14, 2006 Report Posted December 14, 2006 Realno gledano Ibar nema takvu plavu boju. Kada se malo bolje zagleda, onaj put sa leve strane dodje plav. Put ne moze da poprimi (reflektuje) plavu boju od planine kao reka, tako da....Ako nije podesen white balance tesko je obraditi fotografiju i dobiti realne boje.
ABVH Posted December 14, 2006 Report Posted December 14, 2006 http://ic1.deviantart.com/fs7/f/2006/347/1...uts_by_ABVH.jpg ...kikiriki
MissionVao Posted December 14, 2006 Report Posted December 14, 2006 (edited) na zalost nema direktnog linkovanja sa devianta @sumi: znas vec koliko je lako odluciti se za lepu a ne realnu i lepu sliku moze da se brlja tu neka prirodna boja vode naknadno sa layerima ali ako si bas frik... cimala bih se oko konkretne slike da je boljeg kvaliteta. evo sta uradi Picasa u 2 koraka (1. korak I'm feeling lucky 2. korak promena temperature boja posto voda ispada suvise plava) http://img.photobucket.com/albums/v209/Dou...a/A_000_Ada.jpg Ako nista 50x je brze od PSa za isti rezultat Edited December 14, 2006 by Double Fire
SL Posted December 14, 2006 Report Posted December 14, 2006 evo sta uradi Picasa u 2 koraka (1. korak I'm feeling lucky 2. korak promena temperature boja posto voda ispada suvise plava) http://img.photobucket.com/albums/v209/Dou...a/A_000_Ada.jpg Ako nista 50x je brze od PSa za isti rezultat Extra, sada vec izgleda mnogo realnije cimala bih se oko konkretne slike da je boljeg kvaliteta. Ukoliko zaista zelish, mogu okachii original (2592x1944x24b jpeg 2MB) Realno gledano Ibar nema takvu plavu boju. Tachno... Ibar je najcheshce zelenkast (mada je tih dana bio neobichno bistar, a ja nisam imao prilike to da uslikam )... Plava boja na slici potiche od senke koje bacaju zgrade sa leve strane reke
MissionVao Posted December 14, 2006 Report Posted December 14, 2006 ma jok, moze da ima i 100 Mb loseg je kvaliteta slika jebiga.
SL Posted December 14, 2006 Report Posted December 14, 2006 Jbg. nit' sam expert, niti imam takvu opremu
LARA CROFT Posted December 16, 2006 Report Posted December 16, 2006 Mhm... Znash ga, tvoj kolega... Runner sa FF-a Ijaoooo, kako nanjusim moju bagru... http://ic1.deviantart.com/fs7/f/2006/347/1...uts_by_ABVH.jpg ...kikiriki Cime si slikao, koji objektiv?
gavrosaurus Posted December 16, 2006 Report Posted December 16, 2006 @Silent/Strategy Pa, objekti koji su fotografisani, ovakvi kakvim ih vidimo, ne nude mnogo; u ovoj varijanti ja imam samo zelju da dodjem i vidim izbliza kamen tj. tvrdjavu i to si trebao da nam ponudis u bar jednoj slici, znas. Nekako su fotke "potonule" jer su sve iz zablje perspektive i iz velike udaljenosti. Ovakav tip fotografije treba da zasiti glad onoga koji je posmatra, u smislu da ne mora da pozeli da i sam vidi to sa slike. @ABVH OK, ovo je sasvim solidno, skolski primer makro-fotografije; primamljivo, recitost u skladu sa samom fotografijom.
ABVH Posted December 16, 2006 Report Posted December 16, 2006 Ijaoooo, kako nanjusim moju bagru... Cime si slikao, koji objektiv? Mikro opcija na Canon A530 Standardni fotoaparat za turiste, ali do jaja je pogotova ako je osvetljenje dobro pa iskljucim blic
Kokopelli Posted January 9, 2007 Report Posted January 9, 2007 Look Out! Ovog pijanog čovjeka umalo ne zgazi voz. Zar nema nijedne jedine fotografije skoro mjesec dana? :wow:
MissionVao Posted January 9, 2007 Report Posted January 9, 2007 pa kad ste me smorili da vam postujem nove stvari
IRA Posted January 11, 2007 Report Posted January 11, 2007 Evo i moje ... galerije na deviantu ... nadam se da ce se nekome dopasti...
Генеральный Posted January 11, 2007 Report Posted January 11, 2007 (edited) осећам потребу да нешто уфоткам. едит: ИРА, корек'на галерија. свиџају ми се црквица и низа стубова. Edited January 11, 2007 by LoodeeKooD
IRA Posted January 11, 2007 Report Posted January 11, 2007 едит: ИРА, корек'на галерија. свиџају ми се црквица и низа стубова. Hvala
MissionVao Posted January 12, 2007 Report Posted January 12, 2007 A to si tiiii Kul slike! Nisam znala da i Boca ima nalog @Loodeekood: znam, i ja isto imam potrebu, al niceg valjanog nema u blizini
Leona Posted January 12, 2007 Report Posted January 12, 2007 Imam i ja galeriju na deviantu... Mislim da su mi ostale i neke fotograije od ranije. Mada je sve to vise kaooo.. Digital art. Evo... - LeonaDeLioncourt
LARA CROFT Posted January 12, 2007 Report Posted January 12, 2007 Pozivnica Video / foto event u BEOGRADU Apple je izabrao Beograd kao jedan od svetskih gradova gde će da održi prezentaciju za buduće i postojeće korisnike. Besplatan seminar 30. 01. 2007. Dvorana Kulturnog Centra Beogarda Kolarčeva 6, BEOGRAD U 17:00 h. Ko treba da prisustvuje? Biti profesionalni kreativac više ne podrazumeva rad u jednoj oblasti već rad u više disciplina odjednom - film, video, fotografija, muzika... - imajući kontrolu nad svakim pojedinim aspektom produkcije. REGISTRACIJA: KLIKNI OVDE !!! Dobrodošli su kako vrhunski profesionalci tako i studenti, profesori i napredni hobisti! Slobodno nam se pridružite na ovom besplatnom celovečernjem seminaru gde ćete videti Appleovog stručnjaka u akciji, saznati iz prve ruke novosti, moći razmeniti iskustva s kolegama, videti nove proizvode te razgledati prateću izložbu partnera - Canon, Sony i drugi. Poslovni konsultaniti Apple Premium Resellera i Apple ovlašćenih prodavaca biće Vam takođe na raspolaganju. Pogledajte program: * Registracija u predvorju - provere on line prijava * FinalCut Studio + Shake prezentacija / demnostracija (1 sat) * Broadcast (emitovanje) i postprodukcijski rad (45 min) * Pauza u predvorju - osveženje uz razgledanje prateće izložbe partnera * Aperture prezentacija / demonstracija (45 min) * Aperture snimanje u živo (30 min) * osveženje uz razgledanje prateće izložbe partnera Stručnjak za digitalnu video produkciju i fotografiju kompanije Apple, Eric Charles predstaviće moćna Appleova rešenja. Posebne povoljnosti za prisutne u dvorani! Samo za prisutne u dvorani POSEBNE POVOLJNOSTI pri kupovini Apple opreme. Zbog visokih tehničkih zahteva i ograničenog broja mesta u dvorani te velikog interesa, najavite svoj dolazak već danas kako biste osigurali svoje mesto!
IRA Posted January 12, 2007 Report Posted January 12, 2007 A to si tiiii Kul slike! Nisam znala da i Boca ima nalog trep trep e, sad si me zbunila..
Генеральный Posted January 12, 2007 Report Posted January 12, 2007 znam, i ja isto imam potrebu, al niceg valjanog nema u blizini сутра ћу вала са првим мраком на кеј/калиш/реку ако буде било лепо време! нема одлагања више јбт.
MissionVao Posted January 12, 2007 Report Posted January 12, 2007 @Lara Kroft: otvori posebnu temu, ovde dolazi par nas jadnika a i sumnjam da nas sve koji fotkamo zanima da idemo na nesto sto vise ima veze s video snimkom nego sa slikom. @IRA: ma znam te iz vidjenja i upoznale smo se jednom, nista vise samo nisam znala sve ovo vreme da si ti pod tim nikom
gavrosaurus Posted January 13, 2007 Report Posted January 13, 2007 @Lara Kroft: otvori posebnu temu, ovde dolazi par nas jadnika Ех сад ... Не знам, што више размишљам о фотографији (јер стално зевам на све стране тражећи нешто занимљиво и интригантно) то ми више недостаје цртање ...
LARA CROFT Posted January 14, 2007 Report Posted January 14, 2007 @Lara Kroft: otvori posebnu temu, ovde dolazi par nas jadnika ma mrzi me vise da se cimam.....ko vidi video je.... @ jadnici, ma daj, kvalitet ne kvantitet rules !
SL Posted January 14, 2007 Report Posted January 14, 2007 Hmm, Laro, a SHTA je konkretno cilj tog seminara?? Prikazivanje APPLE softvera / hardvera ili neki kratak kursic?? Ako je ovo prvo, uzaludna bi mi bila poseta, kad nemam kesha za apple :) lm. imam par novih slichica... Nishta nije sredjivano, slikano je na brzinu Rashka, Razdolje, Badnji dan 2007. "Probijanje" kroz sneg... Slike sa vrha... Pogled na okolna brda... Nameshtanje paraglajdera... Poletanje i leeettt...
Recommended Posts