Александра Posted April 9, 2004 Report Posted April 9, 2004 Slučajno naleteh na knjigu, i to na filološkom fakultetu kod onog brbljivog čičice što prodaje polovnjake, dok sam tražila neku litetaturu za nadolazeći ispit iz filozofije. Privukao me naslov. Za autora nikad ranije nisam čula Platila sam je 150 din. što je smešno jer je knjiga f.e.n.o.m.e.a.l.n.a. Elem, evo naslova: "O nezgodi biti rodjen" - Emil Sioran De l'inconvenient d'etre ne" - E.M. Cioran evo nekih delića: 18. (deo) Ko već na pocetku zapaža svršetak, kreće se brže od vremena. 23. Istinski dodir među bićima uspostavlja se isključivo nemuštim prisustvovanjem, prividnim ne-saobraćanjem, mističnom i ćutljivom razmenom, koja podseća na unutrašnju molitvu. 57. Neki su izloženi nesrećama; drugi, opsesijama. Koje treba više da sažaljevamo?
Gothic Angel Posted April 9, 2004 Report Posted April 9, 2004 otprilike postoji vec tema na Snaga Reci sobi, mada ja mislim da bi ona trebala da stoji ovde...
Tatyannahhh Posted April 9, 2004 Report Posted April 9, 2004 Zavrsila sam skoro Igra Prokletstva....videcu sta cu sledece ako budem imala vremena.......
BodyRemover Posted April 9, 2004 Report Posted April 9, 2004 po petnaesti put pokusavam da procitam do kraja i postupim po uputstvima neke bedne knjige za brzo citanje ali me je po petnaesti put smorilo za 10 minuta, ostavljam je i idem da pijem. poz 2
Александра Posted April 9, 2004 Author Report Posted April 9, 2004 bilo bi sjajno kada biste citirali neki delić...
1010011010 Posted April 9, 2004 Report Posted April 9, 2004 (edited) Autostoperski vodič kroz galaksiju, nije loša knjizica, sto je duze citam sve je lepša E Borise dokle si stigo ajde mi prepričaj Edited April 9, 2004 by 1010011010
Gothic Angel Posted April 9, 2004 Report Posted April 9, 2004 Autostoperski vodič kroz galaksiju, nije loša knjizica, sto je duze citam sve je lepša Superinteligentni Plavi Preliv
Tatyannahhh Posted April 9, 2004 Report Posted April 9, 2004 Zlocin i kazna! Vrlo zanimljivo stivo ........ah,ti gimnazijski dani......
Teodora Posted April 10, 2004 Report Posted April 10, 2004 Hladna Vatra-Dean R. Koontz Jel neko citao ovo delo???????? Ja cuh da je dobro, al za sad.........hm...nista extra.
1010011010 Posted April 10, 2004 Report Posted April 10, 2004 Superinteligentni Plavi Preliv Ma ne ne prijatelju, mene je u potpunosti inpresionirala teorija neverovatnoće i zeleo bih da je ja izvedem ovde prvi na zemlji samo se palšim da nedozivim sudbinu pametnjakovića koji ju je već pronašao tamo negde
Александра Posted April 10, 2004 Author Report Posted April 10, 2004 Vrlo zanimljivo stivo ........ah,ti gimnazijski dani...... Zločin i kazna je veeeeeeeeooooooma zanimljivo štivo! Raskoljnikov mi je podjednako zanimljiv, i drag, kao i Hari Haler iako, naizgled, se bakću oko različitih problema... Moraću opet da pročitam Z&K...
udaj slavni Posted April 10, 2004 Report Posted April 10, 2004 novi zavjet, paraneze i maksime(shopenhauer) i rodjenje tragedije(niche). ISTOVREMENO
fiction Posted April 11, 2004 Report Posted April 11, 2004 Godine smrti Rikarda Reisa by zoze saramago
Giga Posted April 11, 2004 Report Posted April 11, 2004 Zavrsila sam skoro Igra Prokletstva....videcu sta cu sledece ako budem imala vremena....... Ako planiras da citas jos nesto od Barkera (meni se inace The Damnation Game najvise svidja od svih njegovih knjiga) preporucujem ti Coldheart Canyon. Ja trenutno citam Everville od Barkera ali sam se zajeb'o jer je to u stvari drugi deo The Great And Secret Show-a. Jebi ga, i ovako je knjiga do jaja ali ipak nekako nema tu uzivanciju citanja.
dima Posted April 12, 2004 Report Posted April 12, 2004 Igra prokleststva je fenomenalan roman Ludi Klajv... Inace,pre neki dan sam procitao Dervis i smrt (lektira,sta cu kad moram ) a sada sam poceo da citam odabrane pripovetke Somerseta Moma
marcoman Posted April 12, 2004 Report Posted April 12, 2004 meni je Igra prokletstva skroz prosecna knjiga, mnogo sam je brzo procitao a onda jos brze zaboravio
PanzerGoth Posted April 12, 2004 Report Posted April 12, 2004 citam Sidney Sheldon - Boziji Mlinovi (my slobon prevod)
Izida Posted April 12, 2004 Report Posted April 12, 2004 D. Srejovic - ' Vlasac - mezolitsko naselje u Djerdapu' a moj alter ego - J.Dover - 'Greek homosexuality'
Recommended Posts