Layla Posted January 30, 2007 Report Share Posted January 30, 2007 F.M. Dostojevski: Jadnici ili Bedni ljudi, zavisi od prevoda... Link to comment Share on other sites More sharing options...
woman_of_dark_desires Posted January 30, 2007 Report Share Posted January 30, 2007 Fjodor Dostojevski- Zapisi iz mrtvog doma · Zapisi iz podzemlja Link to comment Share on other sites More sharing options...
GirlAnachronism89 Posted January 30, 2007 Report Share Posted January 30, 2007 Kafka-Proces Stankovic-Nechista krv Zaklin Suzan-Dolina lutaka Link to comment Share on other sites More sharing options...
poison_X Posted January 31, 2007 Report Share Posted January 31, 2007 Biografija Vite Sackwille. Fenomenalna je zamisli da si ti lezbos a muz peder a zivite u harmoniji sa troje dece Link to comment Share on other sites More sharing options...
Layla Posted January 31, 2007 Report Share Posted January 31, 2007 Biografija Vite Sackwille. Fenomenalna je zamisli da si ti lezbos a muz peder a zivite u harmoniji sa troje dece Mislim da znam sta citam sledece Link to comment Share on other sites More sharing options...
шмизла Posted February 2, 2007 Report Share Posted February 2, 2007 procitala anu karenjinu bas je kewl knjiga takodje danas zavrsila pijanistu - vladislav spilman... znaci... jezivo mislim da bi trebalo svako da procita, bez obzira na to da li je gledao film ili ne... ja se tom coveku divim i pocela sam bas saksofon i druge price o dzezu - jozef skvorecki ... ne znam jos ali deluje skroz super : ) samo da nadjem prikladan soundtrack uz nju... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mara! Posted February 6, 2007 Report Share Posted February 6, 2007 Ja se jos uvek davim sa "Zelenom miljom" Stephena Kinga... Malo me davi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Person Who Fart Bubbles Posted February 6, 2007 Report Share Posted February 6, 2007 Grejem Grin - Kraj jedne ljubavne price (naslov zvuci malo cheezy ali je knjiga fenomenalna) i Misel De Montenj - Ogledi (opustajuce filozofsko stivo) Obe knjige toplo preporucujem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
woman_of_dark_desires Posted February 8, 2007 Report Share Posted February 8, 2007 Ja se jos uvek davim sa "Zelenom miljom" Stephena Kinga... Malo me davi... Nemoj da te davi! Knjiga je fenomenalna!!! A ima i film. Cekaj da procitas knjigu pa kazi dali ti se svijda a posle gledaj i film.Mene je odusevila knjiga,,,kraj je zalostan svidece ti se... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jellybelly Posted February 10, 2007 Report Share Posted February 10, 2007 Justejn Gorder - Sofijin svet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jabba the Hutt Posted February 10, 2007 Report Share Posted February 10, 2007 Biografija Vite Sackwille. Fenomenalna je zamisli da si ti lezbos a muz peder a zivite u harmoniji sa troje dece Au je, jel ima to da se uzme u Platou ili tako negde? Ja zavrsavam "Ecce Homo" od Herr Fridriha Nicea Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azizam Posted February 10, 2007 Report Share Posted February 10, 2007 The God of Small Things - Arundhati Roy Nisam dugo dugo čitala ovako opčinjavajuću knjigu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kokopelli Posted February 10, 2007 Report Share Posted February 10, 2007 Justejn Gorder - Sofijin svet Moram je opet pročitati. Samo su mi neki sitni detalji ostali u glavi. Recimo, onaj dio kada daje primjer zeca da bi lakše shvatili filozofiju čovjeka. Bješe li tako? Ako nisi pročitao, obavezno uzmi "Djevojku s pomorandžama" i "Vitu brevis". Kratke knjižice, a predivne. Gorder je predivan. Danas sam, tražeći nešto, naletjela na "Kći direktora cirkusa". Baš ću je uzeti da čitam. Za "Pasijans" sam čula da je jako dobra i puna lako shvatljive mudrosti (uostalom, kao i svaka dotičnog autora). U tome je caka. Na jednostavan način govori o nekim nerijetko teško shvatljivim stvarima. "Sofojin svet" je pravi dokaz. Kada sam u srednjoj trebala da odgovaram filozofiju, prethodno sam je uzimala i čitala o određenim filozofima kako bi ih lakše razumijela. Pa ipak, nisam imala više od trojke Što se tiče Graham Greene-a, on ima zanimljive kratke priče. Spremala sam ih za ispit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
шмизла Posted February 11, 2007 Report Share Posted February 11, 2007 ja ne volim gordera :/ bas mi je nekako... tjah. sofijin svet jeste lepa knjiga al meni se samo svidjaju oni delovi koji su pisma, tj. prica o filozofiji... ne dopada mi se njegov stil uopste Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jellybelly Posted February 11, 2007 Report Share Posted February 11, 2007 (edited) Meni je knjiga tu i tamo. Slazem se sa Teom da su dobri delovi o samoj filozofiji - lepo je objasnjeno,i mislim da je korisno za mnoge da procitaju, jer puno ljudi otprilike nema pojma o tome a cela evropska kultura se zasniva na onome sta je u knjizi ukratko objasnjeno. A sam stil pisanja mi je malo... kako da kazem obican. Nije mi nesto zanimljiv, opisivanje mi deluje nekako ravno u nedostatku boljeg izraza. Mozda suvise ogoljava Sofijine misli i unutrasnja stanja, voleo bih da je ostavio vise prostora citaocu da sam ispuni. Vise mi ostavlja utisak popular science (tj bolje reci popular philosophy) stiva nego knjizevnog dela. Edited February 11, 2007 by fillex Link to comment Share on other sites More sharing options...
djulebarut Posted February 11, 2007 Report Share Posted February 11, 2007 ja trrenutno citam Fidela Castra u izdanju novosti od Lalica.Dobra je knjiga...dobra...valja se procitati.Stigo sam do pred kraj.Bolja je od Che Gevara knjige njjegove jer je za siru masu,tako da i oni koje to ne zanima mogu da procitaju knjigu...samo da znate da je taj covek(Fidel) preziveo 647 atentata sto je mnogo...necu da duzim,a moglo bi se.covek ima 80 i kusur godina i sprema se za vecna lovista polako.Smrt ga nikad nije htela Link to comment Share on other sites More sharing options...
anelej Posted February 12, 2007 Report Share Posted February 12, 2007 ja vec mesec dana razvlacim Pad Hiperiona by Den Simons ne zato sto je losa nego zato sto ne stizem Link to comment Share on other sites More sharing options...
greeter of the rising sun Posted February 12, 2007 Report Share Posted February 12, 2007 Ljudi, dogadjaji i knjige - Latinka Perovic; Fidel Kastro - jedan covek, jedna revolucija (svi znamo ko je pisac); Svetlost chudesnog- Teri Prachet......moram da citam vise knjiga odjednom, inace mi je dosadno...jedna je za jutarnje citanje, druga za posle rucka, treca za pred spavanje...izmedju toga se spremaju ispiti i ostalo:)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Person Who Fart Bubbles Posted February 12, 2007 Report Share Posted February 12, 2007 Mihail Bulgakov - Psece Srce/Kobna Jaja Stevan Sremac - Pripovetke Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abael Posted February 13, 2007 Report Share Posted February 13, 2007 trenutno citam: Portret Doriana Greja od Oscar Vajlda... poprilicno bolesno... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZmYchE Posted February 14, 2007 Report Share Posted February 14, 2007 Abael: trenutno citam: Portret Doriana Greja od Oscar Vajlda... poprilicno bolesno... Ovo jurim da čitam, dobila sam brda preporuka Ja se trenutno davim sa En Mekafri - Zmajevi jahači Perna - triologija 1. Let zmajeva - najzzz i pročitala 2. Potraga za zmajem - trenutno čitam 3. Beli zmaj - vrlo uskoro ću čitati čim završim sa 2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted February 14, 2007 Report Share Posted February 14, 2007 Dervish i smrt...ubi boze dosadna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Layla Posted February 15, 2007 Report Share Posted February 15, 2007 Meni je Dervis i smrt jedna od najboljih knjiga ikad, samo treba da se udubis, ali stvar je i ukusa. F.M. Dostojevski: Dvojnik (u originalu ) Dostojevski je rekao da je ovo najbolja zamisao koju je imao, a najgore ostvario. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted February 15, 2007 Report Share Posted February 15, 2007 Nisam raspolozen za "udubljivanje"...chitam chisto jer moram..da ne moram, stao bih jos kod 50e strane..(tj. nakon prvog reading session-a) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mara! Posted February 15, 2007 Report Share Posted February 15, 2007 Pracet, Oruzane snage, zavrsavam, mnooogo je ludo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts