ilegalac Posted February 3, 2008 Report Posted February 3, 2008 Vuk Drašković - Nož. I stidim se što je baš to đubre napisalo tu odličnu knjigu. mozda je prvo napisao knjigu pa je postao djubre, ako je djubre.
vudun Posted February 4, 2008 Report Posted February 4, 2008 Dragan Nikolić - ''Opšta istorija prava'', mož' mu dođe i k'o beletristika.
Jabba the Hutt Posted February 5, 2008 Report Posted February 5, 2008 Upravo zavrsavam Neuromanser od Gibsona(po jedno shesti put:)), a paralelno citam "Zanimljiva vremena" od Praceta, genijalna je, parodira Kinesku kulturnu revoluciju, i to bas bahato, sa tipicnim Pracetovskim fazonima
NećuDisplejNejm Posted February 6, 2008 Report Posted February 6, 2008 Upravo zavrsavam Neuromanser od Gibsona(po jedno shesti put:)), a paralelno citam "Zanimljiva vremena" od Praceta, genijalna je, parodira Kinesku kulturnu revoluciju, i to bas bahato, sa tipicnim Pracetovskim fazonima Pracet je car. Sve knjige o Disksvetu koje sam citala su do jaja. Ja zavrsih Dervish i smrt od Selimovica, moram reci da je knjiga odlichna.Jedna od boljih 'lektirskih' knjiga koji sam procitala,ako ne i najbolja.
LazaGNR Posted February 8, 2008 Report Posted February 8, 2008 Znaci,da mi neko rek'o da cu ja IKAD da postujem ovde - ne bi mu verov'o :lol: But,shit happens... Anyway,uzeo sam da citam knjige "Najveci zlotvori sveta:muskarci i zene" i "Najveci zlotvori sveta:zene" Ova prva je mnogo bolja (interesantnija),dok se ova druga (o zenama) mahom bavi pitanjem "kako to da zensko moze da pocini ubistvo ili nesto slicno" (pa moze,kako ne bi mogla ). U prvoj ima dosta zanimljivih poglavlja,al' ima i dosadnih.Onaj kralj Engleske Jovan (il' kako se vec zvao) - brate,al' je to dosadno Tek pred kraj tog poglavlja opisuje neke njegove 'zlocine'...koji i nisu bas neki.Jedino mu skidam kapu sto je okrenuo ledja Crkvi i sto su ga izbacili iz nje (kao i celu Englesku) (kapiram da je za to ipak trebalo muda u ono vreme ) Saznao sam i neke stvari za koje nisam znao ranije - npr. da je onaj spanski inkvizitor Torkmenada (il' kako mu je vec ime bilo) 'lovio',tj. prvenstveno i mahom bio okrenut protiv jevreja (kako protiv samih jevreja tako i protiv onih preobracenih),a ne da je mucim ono 'random' ljude Iz one knjige 'zene' bih izdvojio kao zanimljive pricu o grofici Bathory i nekoj Rosie West,ostalo...onako - nista posebno U svakom slucaju - za preporuciti
LazaGNR Posted February 8, 2008 Report Posted February 8, 2008 Pa jeste Preporucujem ovu prvu (muskarci i zene) - ima vise 'zanimljivosti' E da,knjige obuhvataju period (tacnije liscnosti) od Starog Rima pa do '80-'90-ih proslog veka...
Guest Razbijač-NAAĆI Posted February 8, 2008 Report Posted February 8, 2008 'SPONZORUŠE U SRBIJI'' EKSTRA KNJIGA.
LazaGNR Posted February 8, 2008 Report Posted February 8, 2008 (edited) Nije to nista naspram toga sta je Pol Pot u kambodzi radio Edited February 8, 2008 by LazaGNR
Andrija Smith Posted February 8, 2008 Report Posted February 8, 2008 Dzordz Orvel - 1984 Tek sam stig'o do 100-te strane pa je bas i ne mogu opisati... Neki drugovi su mi je preporucili a i svidja mi se knjiga do sad.
RNA Posted February 8, 2008 Report Posted February 8, 2008 "Силмарилион" по други пут. Попуњавам рупе у сећању, с обзиром да сам га први пут прочитао пре 9 година.
José Luis Chilavert Posted February 9, 2008 Report Posted February 9, 2008 Nije to nista naspram toga sta je Pol Pot u kambodzi radio Citao sam to .... Pol Pot bese onaj sto je proterao stanovnistvo iz gradova i sve ih poslao da rade na selu ... Kaligula je jos jaci . Covek naredio vojsci da napadnu more ( macevima , strelama .... ) i da pokupe kao ratni plen skoljke sa obale , samo zato sto je bio ljut na boga mora .
Nazzgul Posted February 10, 2008 Report Posted February 10, 2008 (edited) Ispovest iz Harema. Nije kvalitet. Nijedno autobiografsko delo to nije, ali je zanimljiva prica.. Edited February 10, 2008 by Nazzgul
Hudini Posted February 10, 2008 Report Posted February 10, 2008 Čitao sam tu knjigu i okarakterisao bih je kao petparačku literaturu da nije autobiografija. Trenutno: Bogdan Bogdanović - "Zaludna Mistrija". Ko razume shvatiće.
LazaGNR Posted February 11, 2008 Report Posted February 11, 2008 Citao sam to .... Pol Pot bese onaj sto je proterao stanovnistvo iz gradova i sve ih poslao da rade na selu ... Kaligula je jos jaci . Covek naredio vojsci da napadnu more ( macevima , strelama .... ) i da pokupe kao ratni plen skoljke sa obale , samo zato sto je bio ljut na boga mora . Kaligula je faca Sta je sve njemu padalo na pamet... Inace,sad nista ne citam
Hudini Posted February 11, 2008 Report Posted February 11, 2008 Ja sam čitao "Najveći zlotvori sveta: Diktatori" i "Najveći zlotvori sveta: Mafijaši". Prva je odlična, ali ima nekako sumnjiv izbor ličnosti (na primer Džingis Kan i Šaka Zulu, koji su male mace u poređenju sa običnim vlasnikom privatne firme iz ovih dana). Najjeziviji likovi su definitivno Pol Pot i Fransoa Ševalije. U poređenju sa njima Hitler je bio altruista. Druga knjiga je manje-više bez veze, jer je moraš pažljivo čitati pošto su svi ti mafijaši međusobno povezani - ovaj radio kod onog, pa onaj ubio sinovca onog trećeg, koji je cinkario prvog pa ga zbog toga ubio pašenog četvrtog. Inače, i tu ima jezivih likova, mada su većina njih u poređenju sa šverc-komerc-menadžerima iz devedesetih najobičniji šibicari.
Rehabilitovani Bagrem Posted February 11, 2008 Report Posted February 11, 2008 Citam eBook save me from myself od briana welcha,bivseg gitariste korna http://en.wikipedia.org/wiki/Save_Me_From_Myself
Hudini Posted February 11, 2008 Report Posted February 11, 2008 Ko je to izdao (te knjige),znas li? Znam, Narodna knjiga.
vudun Posted February 11, 2008 Report Posted February 11, 2008 (edited) Interesantno štivo si nabavio kralju mađioničara ... te dve knjižice bi valjalo uskoro da pronađem/ukradem/kupim. ThanX! Edited February 11, 2008 by Неша Сатријани Мастејн Ух!
Hudini Posted February 11, 2008 Report Posted February 11, 2008 Diktatore sam kupio, a mafijaše sam dobio za rođendan od bivše tašte. To je tek zanimljivo.
vudun Posted February 11, 2008 Report Posted February 11, 2008 Tašta ili ova druga knjiga? Prioritet mi je trenutno ova nova Tufegdžićeva knjiga o mafiji, što je skoro izašla...trebalo bi ovih dana da je kupim.
Grob Bez Dna Posted February 11, 2008 Report Posted February 11, 2008 sade citam ''Igra Proklestva''..knjiga je
Hudini Posted February 11, 2008 Report Posted February 11, 2008 Tašta ili ova druga knjiga? Izbor poklona, s obzirom od koga je.
Recommended Posts