Jump to content

Recommended Posts

Posted
Vuk Drašković - Nož.

I stidim se što je baš to đubre napisalo tu odličnu knjigu.

mozda je prvo napisao knjigu pa je postao djubre, ako je djubre.

Posted

Upravo zavrsavam Neuromanser od Gibsona(po jedno shesti put:)), a paralelno citam "Zanimljiva vremena" od Praceta, genijalna je, parodira Kinesku kulturnu revoluciju, i to bas bahato, sa tipicnim Pracetovskim fazonima

Posted
Upravo zavrsavam Neuromanser od Gibsona(po jedno shesti put:)), a paralelno citam "Zanimljiva vremena" od Praceta, genijalna je, parodira Kinesku kulturnu revoluciju, i to bas bahato, sa tipicnim Pracetovskim fazonima

Pracet je car. Sve knjige o Disksvetu koje sam citala su do jaja.

Ja zavrsih Dervish i smrt od Selimovica, moram reci da je knjiga odlichna.Jedna od boljih 'lektirskih' knjiga koji sam procitala,ako ne i najbolja.:)

Posted

Znaci,da mi neko rek'o da cu ja IKAD da postujem ovde - ne bi mu verov'o :lol: :lol: :lol:

But,shit happens...

Anyway,uzeo sam da citam knjige "Najveci zlotvori sveta:muskarci i zene" i "Najveci zlotvori sveta:zene" :cool:

Ova prva je mnogo bolja (interesantnija),dok se ova druga (o zenama) mahom bavi pitanjem "kako to da zensko moze da pocini ubistvo ili nesto slicno" (pa moze,kako ne bi mogla :rolleyes: ).

U prvoj ima dosta zanimljivih poglavlja,al' ima i dosadnih.Onaj kralj Engleske Jovan (il' kako se vec zvao) - brate,al' je to dosadno :rolleyes: Tek pred kraj tog poglavlja opisuje neke njegove 'zlocine'...koji i nisu bas neki.Jedino mu skidam kapu sto je okrenuo ledja Crkvi i sto su ga izbacili iz nje (kao i celu Englesku) :mhihi::rockdevil: (kapiram da je za to ipak trebalo muda u ono vreme :cool: )

Saznao sam i neke stvari za koje nisam znao ranije - npr. da je onaj spanski inkvizitor Torkmenada (il' kako mu je vec ime bilo) 'lovio',tj. prvenstveno i mahom bio okrenut protiv jevreja (kako protiv samih jevreja tako i protiv onih preobracenih),a ne da je mucim ono 'random' ljude :huh:

Iz one knjige 'zene' bih izdvojio kao zanimljive pricu o grofici Bathory i nekoj Rosie West,ostalo...onako - nista posebno :uhoh:

U svakom slucaju - za preporuciti :da::pivopije::cool::twisted:

Posted

Pa jeste :da:

Preporucujem ovu prvu (muskarci i zene) - ima vise 'zanimljivosti' :):twisted:

E da,knjige obuhvataju period (tacnije liscnosti) od Starog Rima pa do '80-'90-ih proslog veka...

Guest Razbijač-NAAĆI
Posted

'SPONZORUŠE U SRBIJI'' EKSTRA KNJIGA.

Posted

"Силмарилион" по други пут. Попуњавам рупе у сећању, с обзиром да сам га први пут прочитао пре 9 година.

Posted
Nije to nista naspram toga sta je Pol Pot u kambodzi radio :da::pivopije:

Citao sam to .... Pol Pot bese onaj sto je proterao stanovnistvo iz gradova i sve ih poslao da rade na selu ... Kaligula je jos jaci . Covek naredio vojsci da napadnu more ( macevima , strelama .... ) i da pokupe kao ratni plen skoljke sa obale , samo zato sto je bio ljut na boga mora .

Posted (edited)

Ispovest iz Harema.

Nije kvalitet. Nijedno autobiografsko delo to nije, ali je zanimljiva prica..

Edited by Nazzgul
Posted

Čitao sam tu knjigu i okarakterisao bih je kao petparačku literaturu da nije autobiografija.

Trenutno:

Bogdan Bogdanović - "Zaludna Mistrija".

Ko razume shvatiće.

Posted
Citao sam to .... Pol Pot bese onaj sto je proterao stanovnistvo iz gradova i sve ih poslao da rade na selu ... Kaligula je jos jaci . Covek naredio vojsci da napadnu more ( macevima , strelama .... ) i da pokupe kao ratni plen skoljke sa obale , samo zato sto je bio ljut na boga mora .

:da:

Kaligula je faca :pivopije:

Sta je sve njemu padalo na pamet... :ph34r:

Inace,sad nista ne citam :bigblue:

Posted

Ja sam čitao "Najveći zlotvori sveta: Diktatori" i "Najveći zlotvori sveta: Mafijaši".

Prva je odlična, ali ima nekako sumnjiv izbor ličnosti (na primer Džingis Kan i Šaka Zulu, koji su male mace u poređenju sa običnim vlasnikom privatne firme iz ovih dana). Najjeziviji likovi su definitivno Pol Pot i Fransoa Ševalije. U poređenju sa njima Hitler je bio altruista.

Druga knjiga je manje-više bez veze, jer je moraš pažljivo čitati pošto su svi ti mafijaši međusobno povezani - ovaj radio kod onog, pa onaj ubio sinovca onog trećeg, koji je cinkario prvog pa ga zbog toga ubio pašenog četvrtog. Inače, i tu ima jezivih likova, mada su većina njih u poređenju sa šverc-komerc-menadžerima iz devedesetih najobičniji šibicari.

Posted (edited)

Interesantno štivo si nabavio kralju mađioničara ... te dve knjižice bi valjalo uskoro da pronađem/ukradem/kupim.

ThanX!

Edited by Неша Сатријани Мастејн Ух!
Posted

Tašta ili ova druga knjiga? :)

Prioritet mi je trenutno ova nova Tufegdžićeva knjiga o mafiji, što je skoro izašla...trebalo bi ovih dana da je kupim.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...