temper Posted February 26, 2012 Report Posted February 26, 2012 Svetislav Basara - Uspon i pad Parkinsonove bolesti Ko drugi? Trenutno vodeća vrednost na našoj književnoj "sceni". 1 2
Morpheus Posted February 29, 2012 Report Posted February 29, 2012 ^ Basara je i meni osobno najdrazi zivi srpski pisac. Sto se tice nove crnogorske knjizevnosti preporucio bih sjajan roman "Hansenova djeca",Ognjena Spahica,mladog i izuzetno darovitog pisca,dobitnika nagrade "Mesa Selimovic" (2005);a Klaudio Magris,jedan od najznacajnijih savremenih italijanskih i evropskih pisaca, u rimskom dnevniku “Coriere dela Sera” je vrlo pohvalno pisao o tom romanu. Tako da...uzmite i procitajte. 1 1
Pagan Saviour Posted March 8, 2012 Report Posted March 8, 2012 Mojim Legionarima-Kornelije Zelea Kodreanu 1
ElektroHexe Posted March 9, 2012 Report Posted March 9, 2012 Danijel Kelman - Premeravanje sveta odlična je 1
Lou Posted March 10, 2012 Report Posted March 10, 2012 Skoro sam to pročitao, imam jednu jaku zamerku koja se tiče stila, ali ne bih da ti možda pokvarim unapred.
Grob Bez Dna Posted March 10, 2012 Report Posted March 10, 2012 koju? slobodno reci, planiram 100god da je procitam, tako da me nista nece odbiti.
Lou Posted March 10, 2012 Report Posted March 10, 2012 Postoji par ljubavnih scena, da ih tako nazovem, i nikako mi ne ide u glavu ljigavština nekih opisa, a naročito pojedinih dijaloga kada se posmatraju nasuprot ostatka dela i opore atmosfere rata i ljudi koji učestvuju u njemu.
Grob Bez Dna Posted March 10, 2012 Report Posted March 10, 2012 jebiga, meni idu na k nepotrebne ljubavne scene u knjigama, ali nisu nesto sto utice na kvalitet.
Lou Posted March 10, 2012 Report Posted March 10, 2012 Pa to, ovo je zamerka samo na te delove, ne umanjuje jačinu priče.
MegaDave90 Posted March 10, 2012 Report Posted March 10, 2012 Ja od faxa ne stizem da citam nista drugo osim knjiga koje se ticu istog. Ali i to su knjige, pa tako sad citam V. Petrović, Titova licna diplomatija. Iako je ovaj period vremenski dosta daleko od moje sfere interesovanja,mogu reci da je ova knjiga jako pitka i lepo napisana.
The Riddler Posted March 11, 2012 Report Posted March 11, 2012 hemingvej - za kim zvona zvone Jedna od mojih omiljenih knjiga. Fenomenalno!
dAdAiSt Posted March 11, 2012 Report Posted March 11, 2012 Ju Nesbe - Lovci na glave haha, naložio se posle filma, a?
feyd Posted March 11, 2012 Report Posted March 11, 2012 moja teorija - a. einstein. dobih danas na zajam mustaine - a life in m(j)etal, pa cu sad i to da malo citavam.
Mali zir Posted March 12, 2012 Report Posted March 12, 2012 Dejker Stoker,Ijan Holt-"Drakula Nemrtvi"
Мајор Гашпар Posted March 12, 2012 Report Posted March 12, 2012 Dejker Stoker,Ijan Holt-"Drakula Nemrtvi" Ваља?
Mali zir Posted March 12, 2012 Report Posted March 12, 2012 Ваља? Naravno da valja. Dejker Stoker je potomak Brema Stokera,a ovaj Ijan Holt je neki istoricar (tako nesto) i prilicno su osvetlili drugu stranu price o Drakuli. Erzebet Batori se pojavljuje kao negativka (koja pokusava sve da ih pobije) tako da me je to oborilo s nogu,Drakula ispada pozitivan lik,a radnja se dosta vrti i oko Mininog i Drakulinog sina. Ja sam je kupila u paketu sa "Drakulom" Brema Stokera ("Carobna knjiga" je izdavac)i mogu ti reci da "Drakula Nemrtvi" pored malo modernog duha (uzasno zvuci kad se kaze ovo da je modernog duha,ali je zaista great) ima i atmosfere "Drakule". Ne verujem da je tako malo ljudi culo za tu knjigu.
Мајор Гашпар Posted March 12, 2012 Report Posted March 12, 2012 Хвала за инфо. Знам да је "Чаробна" издавач. Пикирам је већ дуже време, али увек излети неки новитет који се мора имати. Видећу да наручим ових дана.
Recommended Posts