metal guru Posted October 18, 2015 Report Share Posted October 18, 2015 To su Uliks i Fineganovo bdenje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kumodraski Vo Posted October 18, 2015 Report Share Posted October 18, 2015 Izbacio gugl tekst sa misljenjima prevodioca Bdenja i koliko vidim roman sadrzi gomilu igara reci i sl. fazona tako da ne verujem da bas ima smisla citati prevod, nacicu original.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Face Of Melinda Posted October 22, 2015 Report Share Posted October 22, 2015 Uzeh Uliksa da citam jednom prilikom, kao da odmorim mozak nekom drugom knjigom u ispitnom roku... pocela, malo zasla i ostavila po strani da doceka svoje vreme, u smislu kada cu zaista moci da joj se posvetim punim kapacitetom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hail Metal Posted October 30, 2015 Report Share Posted October 30, 2015 Počeo sam "Ubiti pticu rugalicu", pre nje sam pročitao "Godišnja doba" od Kinga, fenomenalna knjiga, sve preporuke. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hail Metal Posted November 6, 2015 Report Share Posted November 6, 2015 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ManiaC Posted November 6, 2015 Report Share Posted November 6, 2015 Citam "Groblje Kucnih Ljubimaca" od Kinga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hail Metal Posted November 7, 2015 Report Share Posted November 7, 2015 Upravo sam završio čitanje knjige "Ubiti pticu rugalicu", sve preporuke, sjajna knjiga, oduševila me. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сале Posted November 7, 2015 Report Share Posted November 7, 2015 Антоније Ђурић-За част отаџбине 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Descender Posted November 7, 2015 Report Share Posted November 7, 2015 Upravo sam završio čitanje knjige "Ubiti pticu rugalicu", sve preporuke, sjajna knjiga, oduševila me. Drago mi je što ti se dopala, monumentalna knjiga. Pošto vidim da imamo sličan ukus, evo još jedna preporuka ako nisi čitao, Dejvid Beniof - Grad lopova. Apsolutno genijalan roman kome se možeš vraćati nekoliko puta bez problema. Sjajno napisana, duhovita... ne mogu napisati dovoljno superlativa. Budući klasik, sigurno. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
metal guru Posted November 7, 2015 Report Share Posted November 7, 2015 Dzon Kenedi Tul - Zavera Budala odlicna, ne secam se kad sam se ovoliko smejao citajuci roman, Ignacije Rajli dominira Антоније Ђурић-За част отаџбине 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hail Metal Posted November 7, 2015 Report Share Posted November 7, 2015 Drago mi je što ti se dopala, monumentalna knjiga. Pošto vidim da imamo sličan ukus, evo još jedna preporuka ako nisi čitao, Dejvid Beniof - Grad lopova. Apsolutno genijalan roman kome se možeš vraćati nekoliko puta bez problema. Sjajno napisana, duhovita... ne mogu napisati dovoljno superlativa. Budući klasik, sigurno. Definitivno te slušam što se tiče preporuka, vidim da Harper Lee ima neku novu knjigu, koja se nadovezuje na Pticu rugalicu, ali kritike i nisu tako sjajne. Počeću ovu koju si mi preporučio večeras. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Descender Posted November 8, 2015 Report Share Posted November 8, 2015 vidim da Harper Lee ima neku novu knjigu, koja se nadovezuje na Pticu rugalicu, ali kritike i nisu tako sjajne. Da, baš sam je kupio sad na sajmu, ali još nisam krenuo sa čitanjem. Počeću ovu koju si mi preporučio večeras. Obavezno javi utiske! Mene dugo jedna moderna knjiga nije tako oduševila. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hail Metal Posted November 11, 2015 Report Share Posted November 11, 2015 (edited) Pročitano, uživao sam, dobra knjiga. Možda je sa kraj malo predvidiv, ali to ne umanjuje zanimljivost knjige, lako se čita, drži pažnju, ima dosta duhovitih delova, Kolja ludak Nameravam "Lovac u žitu" da krenem. Može još preporuka. "Keri" od Kinga valja? Edited November 11, 2015 by Hail Metal Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuruz Posted November 11, 2015 Report Share Posted November 11, 2015 Ante Tomi - "Čudo u Poskokovoj Dragi" genijalna komedija radi se o Dalmatincu iz neke zabite selendre koji kreće u grad da nađe devojku koju je upoznao pre 15 godina i u koju je i dalje zaljubljen preporuka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Descender Posted November 11, 2015 Report Share Posted November 11, 2015 Ante Tomi - "Čudo u Poskokovoj Dragi" genijalna komedija radi se o Dalmatincu iz neke zabite selendre koji kreće u grad da nađe devojku koju je upoznao pre 15 godina i u koju je i dalje zaljubljen preporuka Baš mi stoji mi na stolu, možda će biti sljedeća na redu. Mada imam i gomiletinu sad sa sajma, možda uzmem i nešto drugo, ali biće pročitana uskoro. Nameravam "Lovac u žitu" da krenem. Može još preporuka. "Keri" od Kinga valja? Eto, Lovac u žitu naravno! Keri u principu valja, ali ima King dosta (meni) boljih knjiga. Ali ajd, sad mi pade na pamet, evo još jedna preporuka, Američka rđa od Filipa Majera. I naravno, Stajnbek, uvijek! Skoro sve što možeš da pronađeš od njega, genijalan pisac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuruz Posted November 12, 2015 Report Share Posted November 12, 2015 Ne treba više od 2-3 sata, nisam mogao da je ispustim kad sam počeo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hail Metal Posted November 12, 2015 Report Share Posted November 12, 2015 Baš mi stoji mi na stolu, možda će biti sljedeća na redu. Mada imam i gomiletinu sad sa sajma, možda uzmem i nešto drugo, ali biće pročitana uskoro. Eto, Lovac u žitu naravno! Keri u principu valja, ali ima King dosta (meni) boljih knjiga. Ali ajd, sad mi pade na pamet, evo još jedna preporuka, Američka rđa od Filipa Majera. I naravno, Stajnbek, uvijek! Skoro sve što možeš da pronađeš od njega, genijalan pisac. Stajnbek je odličan, pročitah ona najpoznatija dela "Istočno od raja", Plodovi gneva", Miševi i ljudi", "Crveni poni", odlične knjige, jedino mi se knjiga "Tortilja flet" nije svidela. Večeras ću odlučiti šta ću početi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Descender Posted November 14, 2015 Report Share Posted November 14, 2015 Ovogodišnji ulov na Sajmu: 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoivodBG Posted November 14, 2015 Report Share Posted November 14, 2015 Čije je reizdanje Keruakovog Na Putu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Descender Posted November 14, 2015 Report Share Posted November 14, 2015 Lagunino. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoivodBG Posted November 14, 2015 Report Share Posted November 14, 2015 Hvala. Još pitam, užasan je omot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hail Metal Posted November 14, 2015 Report Share Posted November 14, 2015 Omot je super, imam tu knjigu, počeo sam je jednom čitati, ali nisam je dovršio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoivodBG Posted November 14, 2015 Report Share Posted November 14, 2015 http://www.geopoetika.com/book.php?id=1562 Lepši je omot geopoetike. Laguna radi kičaste omote, i ne sećam se da mi se neki noviji omot dopao. Pročitao je par puta. Imam običaj da uzmem nasumične stranice i iščitam deo priče pa stanem, i onda ponovo odaberem neki drugi deo. Odličan je prikaz Amerike koja je izgubljena i tadašnjh generacija posle rata. Ima tu i dosta romantizovanja određenih likova, ali se sve otkrije kako se čitaju dodatni eseji ili ostale Keruakove knjige. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hail Metal Posted November 14, 2015 Report Share Posted November 14, 2015 Znači valja knjiga? Link to comment Share on other sites More sharing options...
truliandedzombileš! Posted November 14, 2015 Report Share Posted November 14, 2015 vaše mišljenje o kingovom salemovu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts