metal guru Posted April 3, 2016 Report Share Posted April 3, 2016 (edited) Nisam citao knjigu(isijavanje) ali koliko shvatam, Kjubrik je uzeo osnovu price ali ju je potom razradio na svoj nacin i fokusirao se na drugacije motive od knjige. Slicno kao sto je Tarkovski uradio sa stalkerom i solarisom. U sva tri slucajeva pisci knjiga nisu bili odusevljeni adaptacijom, ali rezieser(i) nikada nisu ni nameravali da prosto prepisu sastav knjiga. Edited April 3, 2016 by metal guru Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kumodraski Vo Posted April 3, 2016 Report Share Posted April 3, 2016 Obavezno da je pun mesec i da siba vetar i da odes u sred filma da bacis pis a ono pogasena svetla po kuci.. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Descender Posted April 3, 2016 Report Share Posted April 3, 2016 ali rezieser(i) nikada nisu ni nameravali da prosto prepisu sastav knjiga. Upravo. I po meni je to čak i legitimnije nego prosto pičiti po knjizi, riječ je o potpuno drugoj umjetnosti i potpuno drugačijem jeziku i bukvalna interpretacija je potpuno suvišna, ne donosi ništa novo, a knjigu svakako ne može dostići zbog ograničenosti medija. Link to comment Share on other sites More sharing options...
truliandedzombileš! Posted April 3, 2016 Report Share Posted April 3, 2016 nema tu poređenja. osim u slučajevima pulpičnih knjiga bez vrednosti pretočenih u holivudske filmove bez vrednosti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dead Man Walking Posted April 3, 2016 Report Share Posted April 3, 2016 O Isijavanju pričaš? Da. Znam da velik broj ljudi tvrdi da je film bolji, meni nije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
metal guru Posted April 3, 2016 Report Share Posted April 3, 2016 Cuo sam vise puta da je film blade runner superiorniji u odnosu na knjigu(sanjaju li androidi...), kad vec uporedjujemo.. Inace me King nikad nije privlacio, ne umem tacno da objasnim zasto. Mozda zato sto sam skeptican da toliku popularnost i kvantitet radova prati i odgovarajuci kvalitet, mozda zato sto smatram da je za horor najpogodnija forma kratke price, eventualno novele (i da, znam da nije pisao samo horore). Citao sam samo zamku za snove, davno, zabavno ali mi je skoro isparilo iz mozga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kumodraski Vo Posted April 3, 2016 Report Share Posted April 3, 2016 Imam ja Ovce.. Ne znam, nisam je ni zavrsio, a to mi je fazon omiljeni film.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hail Metal Posted April 4, 2016 Report Share Posted April 4, 2016 ...mozda zato sto smatram da je za horor najpogodnija forma kratke price, eventualno novele (i da, znam da nije pisao samo horore). Pokušaj da nađeš Kingovu "Full dark, no stars" zbirku prva novela je baš mračna, i još dve su veoma dobre, samo mi se jedna ne sviđa. Za moj ukus te tri novele su mi mračnije i strašnije bile od "IT-a" i "Isijavanja", tako da se slažem sa tobom, mada nisam se nešto naročito načitao horora. Novela "Kuća Ašerovih" od Poa je isto dobra... Meni se više sviđaju Kingove ne-horor priče, tj knjige... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted April 4, 2016 Report Share Posted April 4, 2016 Aleksandar Bariko - Pijanista Odlicna, kratka i puna kul zakljucaka. Pritom citam serijal Ime Vetra. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kumodraski Vo Posted April 16, 2016 Report Share Posted April 16, 2016 Rastko Petrovic - Ljudi Govore.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hail Metal Posted April 25, 2016 Report Share Posted April 25, 2016 Džilijen Flin - "Mračna mesta", počinjem sa čitanjem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gruja Posted April 26, 2016 Report Share Posted April 26, 2016 Milutin Milanković - "Kroz vasionu i vekove", nakon toga ću preći na "Sećanja", to sam dobio kao preporuku. Šteta što mnogo ljudi ne zna za njega, pored Tesle najveći genije koga smo imali. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zen Posted April 26, 2016 Report Share Posted April 26, 2016 Uzela sam sa iscitavam Praceta kog nisam do sad, posto sad imam sve kao eknjige Uvek me razveseli Link to comment Share on other sites More sharing options...
Descender Posted May 1, 2016 Report Share Posted May 1, 2016 Fante - Čekaj do proleća, Bandini. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hail Metal Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 Džilijen Flin - "Mračna mesta", počinjem sa čitanjem Odlična knjiga, odličan kraj, nepredvidiv, napeto od početka, lagana za čitanje izvrsno napisana. Svaka preporuka, počeću danas "Gone girl" od iste autorke. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Descender Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 Jesi li odgledao Isijavanje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
temper Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 Lazar Komarčić - Jedan razoren um Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hail Metal Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 Jesi li odgledao Isijavanje? Hehe nisam još, trenutno nemam tv u sobi, a na kompu mi je mrsko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Descender Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 I nemoj na kompu, fino odgledaj ko čovjek! Ja mislim da na računaru nisam pogledao više od 10 filmova u životu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuruz Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 kupiš kabl za 600-700 dinara i spojiš TV sa računarom, ako već nemaš velik monitor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hail Metal Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 Nemam TV u sobi, tj imam Sony iz neke tamo 1990 god, a to je kao da nemam Počeo sam Dž. Flin - "Nestala" Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuruz Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 (edited) kod mene je računar u mojoj sobi, a TV u dnevnoj spojio sam ih kablom od 10 metara i na teveu gledam fudbal kad moram da hvatam neki stream tebi bi trebao neki adapter za klasičan koaksijalni ulaz (a možda postoji i takav kabl), ali može to da se nađe Edited May 3, 2016 by Underkuruz Link to comment Share on other sites More sharing options...
serblackbeard Posted May 4, 2016 Report Share Posted May 4, 2016 Krenuo onog "nultog" Vičera - Sezona Oluja. I malo sam se častop pošto Laguna daje 40% rođendanski popust Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Karnisero Posted May 4, 2016 Report Share Posted May 4, 2016 Имре Кертес и Петер Естерхази - Један догађај Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Karnisero Posted May 13, 2016 Report Share Posted May 13, 2016 Твој син, Хаклбери Фин - Беким Сејрановић Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts