Koroviev Posted October 3, 2016 Report Posted October 3, 2016 Утисци? Стоји ми на полици у Смедереву, одавно се премишљам да узмем. Нушић: "Мистер Долар" Само локалпатриотски. Hm, ne znam ni sam. Dosta sporo, nameštena angažovanost, vidi se da je pisao majstor, ali na kraju deluje kao da je rezultat manji od uloženog napora. Pokušaj, sve u svemu, možda je meni loše naletela.
Briox Posted October 5, 2016 Report Posted October 5, 2016 Meni i nije nešto ta knjiga, puno su nahvalili, ali dobro nisam baš merodavan po pitanju horora... Ja sam je i kupio zato što su je puno nahvalili. Nije baš da bih je ja svrstao u horor ematiku, mada ima svojih jezivih momenata. Ne znam na kom si jeziku čitao, ja imam englesku verziju i taj stil pisanja mi je veoma zanimljiv.
Koroviev Posted October 5, 2016 Report Posted October 5, 2016 Erkenj, "Jednominutne novele". Kao mađarski Harms.
Machka Naopachka Posted October 12, 2016 Report Posted October 12, 2016 Sta da uzmem da citam neki sf, fantazija? Skoro sam procitala putopise daglas adamsa, pre nego sto nestanu (ili tako nekako se zove knjiga) i super su price!
Angelystor Posted October 12, 2016 Report Posted October 12, 2016 Topla preporuka: http://www.goodreads.com/book/show/68428.The_Final_Empire Ima i kod nas prevedeno, Red Magle.
Grobodan Posted October 12, 2016 Report Posted October 12, 2016 Ja posle dugo vremena poceh novi serijal epske fantastike, svetovi Domaje i prva knjiga tj. ovako lepo Stiven Donaldson - Kob poglavara kletnika Obecava s pocetka vec.
metal guru Posted October 12, 2016 Report Posted October 12, 2016 Sta da uzmem da citam neki sf, fantazija? SF: Vilijem Gibson - Neuromanser Filip K. Dik - Ubik Ursula Legvin - Leva ruka tame (ja nasao kod ulicnih prodavaca za male pare) Karel Capek - Rat ljudi i dazdevnjaka
Machka Naopachka Posted October 12, 2016 Report Posted October 12, 2016 (edited) Topla preporuka: http://www.goodreads.com/book/show/68428.The_Final_Empire Ima i kod nas prevedeno, Red Magle. Zvuci interesantno. Ce pogledam Ja posle dugo vremena poceh novi serijal epske fantastike, svetovi Domaje i prva knjiga tj. ovako lepo Stiven Donaldson - Kob poglavara kletnika Obecava s pocetka vec. Koliki je serijal i jel ima na engleskom kod nas negde? SF: Vilijem Gibson - Neuromanser Filip K. Dik - Ubik Ursula Legvin - Leva ruka tame (ja nasao kod ulicnih prodavaca za male pare) Karel Capek - Rat ljudi i dazdevnjaka -citala -dobra ideja mogla bih. -ima li na engleskom negde kod nas? -citala Hvala! Edited October 12, 2016 by Machka Naopachka
metal guru Posted October 12, 2016 Report Posted October 12, 2016 -ima li na engleskom negde kod nas? nisam siguran, mozda u delfiju, laguni ili vulkanu u bgd, oni imaju dosta izdanja na engleskom
Grobodan Posted October 12, 2016 Report Posted October 12, 2016 Koliki je serijal i jel ima na engleskom kod nas negde? Sest knjiga, nemam predstavu zaista za to, meni drugar dao njegovu prastaru kopiju koja datira iz 1977.
truliandedzombileš! Posted October 13, 2016 Report Posted October 13, 2016 mislim da ima i treća trilogija. ali nije prevedena kod nas. prvih šest knjiga mogu d ase nađu polovnjaci, eventualno je prva knjiga malo ređa. inače, vrsna epska fantastika. posebno prve tri knjige. teskobno, depresivno, prazno, mučno, pravi dum.
Machka Naopachka Posted October 13, 2016 Report Posted October 13, 2016 Ok ja predpostavljam da je to ovo?? Ovo je valjda samo prva trilogija? Ili su male knjige http://www.bookdepository.com/The-Chronicles-of-Thomas-Covenant-the-Unbeliever-Stephen-Donaldson/9780006473299?ref=grid-view
truliandedzombileš! Posted October 13, 2016 Report Posted October 13, 2016 da prva dole ima i second chronicles of gojko the unbeliever...
Grobodan Posted October 13, 2016 Report Posted October 13, 2016 Jeste to. U pravu je Zombi, retke su ali sad gledam, moze na Kupindu da se zbavi.
Angelystor Posted October 14, 2016 Report Posted October 14, 2016 Terry Pratchett - The Dark Side of the Sun
lemmy sixx Posted October 14, 2016 Report Posted October 14, 2016 Ja posle dugo vremena poceh novi serijal epske fantastike, svetovi Domaje i prva knjiga tj. ovako lepo Stiven Donaldson - Kob poglavara kletnika Obecava s pocetka vec. Overicu. Sto se tice epske fantastike, ja trenutno citam Piter V. Bretov serijal Noc demona, kod cetvrte knjige sam, zove se "Presto od lobanja". Fenomenalne su sve knjige, remek dela epske fantastike. Jeste da su malo poduze, 800-900 strana imaju, ali svaka stranica je sjajna. 1
Мајор Гашпар Posted October 14, 2016 Report Posted October 14, 2016 Ја прочитао две од Брета и ок је. А шта велите за Ротфуса?
truliandedzombileš! Posted October 14, 2016 Report Posted October 14, 2016 prvi rotfus je genijalan, ime vetra. bukvalno je elaborirana, duga verzija le gvinovog zemljomorja. strah mudrog upravo čitam, ali me je udavio.
Мајор Гашпар Posted October 14, 2016 Report Posted October 14, 2016 Пазарио Име ветра пре годину дана, али не да ми се да кренем са читањем.
igoraki Posted October 15, 2016 Report Posted October 15, 2016 Citam salmana rušdija, tlo pod njenim nogama, jeste njegov prepoznatljiv stil ali daleko slabije od dece ponoci i satanskih stihova bar za sada, nekih stotinjak stranica,,, sto se tice preporuke za fantazi, Aberkrombi mi je bio prijatno iznenadjenje, trilogija prvi zakon i ima posle toga jos tri knjige iz istog sveta koje mislim da nisu prevedene kod nas od klasicnog sf-a merkam da krenem sa prostranstvom kad zavrsim rušdija, posto mi se serija dopala, kontam da knjige mogu samo da budu bolje, citao neko, neki komentar ?
Drogarito Posted November 1, 2016 Report Posted November 1, 2016 lemmy - white line fever :rockdevil: :tehkista: 1
Recommended Posts