Descender Posted January 28, 2017 Report Posted January 28, 2017 Teofil Pančić - Aleja Viktora Bubnja
El Karnisero Posted January 30, 2017 Report Posted January 30, 2017 Какав је Теофил? Нисам читао ништа од њега ван колумни.
Descender Posted January 30, 2017 Report Posted January 30, 2017 Какав је Теофил? Нисам читао ништа од њега ван колумни. U načelu je čak prilično zanimljiva knjiga, to su neki njegovi autobiografski zapisi i crtice iz različitih vremena... Recimo pola su neka njegova klasična kenjanja, a pola su vrlo zanimljivi zapisi o njegovom životu u Zagrebu neposredno pred rat kao i o samom početku rata, dolasku u BG i tako to... I još da dodam, ti dijelovi koji valjaju su jako toplo i životno napisani, vrlo lijep prozor u jedno drugo vrijeme. Pošto su to crtice i zapisi bez nekih naročitih pravila i strukture i kreću se od stranice-dvije pa do petnaestak strana dužine, različitog su kvaliteta i teme su različite. Neke su više puta pretresana razglabanja na poznate teme, a neke su krajnje lične i autobiografske i one su najbolji dio knjige. Preporuka, u svakom slučaju.
Hail Metal Posted January 30, 2017 Report Posted January 30, 2017 E. A. Po - "Doživljaji Artura Gordona Prima" 1
Hail Metal Posted February 1, 2017 Report Posted February 1, 2017 E. A. Po - "Doživljaji Artura Gordona Prima" Neki Robinson Kruso fazon, zanimljivo, napisano u stilu nekog dnevnika, avantura na moru, lepo napisana, čini mi se, bez ijednog dijaloga. 1
El Karnisero Posted February 4, 2017 Report Posted February 4, 2017 Коки попљувао, набављај. Нема грешке онда. За две године ће да ме моли да му дајем Теофилове колумне из колекције, а пљуваће Коштуницу. Џорџ Орвел - 1944
Мајор Гашпар Posted February 5, 2017 Report Posted February 5, 2017 Већ га видим како заокружује Јанковића на изборима.
Hail Metal Posted March 1, 2017 Report Posted March 1, 2017 Nisam čitao 3 nedelje , emotivno sam neuravnotežen, treba bi neko lako, poučno štivo.
El Karnisero Posted March 5, 2017 Report Posted March 5, 2017 Албер Косри - Људи које је Бога заборавио И ово:
ManiaC Posted March 12, 2017 Report Posted March 12, 2017 Zavrsavam price Alana Poa i cekam da mi stigne knjiga Cyberpunk prica u izdanju Siriusa,nasao na kupindu u odlicnom stanju za 300 dinara.
El Karnisero Posted April 15, 2017 Report Posted April 15, 2017 Хеленска лирика Покушавам све да ми се свиди некаква поезија, ал' не иде. Мада су Гаталицини уводи и фусноте до јаја.
Koroviev Posted May 1, 2017 Report Posted May 1, 2017 Giljermo Arijaga - "Retorno 201". Zajebano, zajebano...
Hail Metal Posted May 3, 2017 Report Posted May 3, 2017 To sam jednom počeo, nije mi se nešto dopalo, možda dam drugu šansu, zbog Amerike tog vremena. 2
VoivodBG Posted May 3, 2017 Report Posted May 3, 2017 Laloviću čiju verziju čitaš? Ovu Laguninu ili Geopoetikinu? Mislim da Laguna nije obezbedila prava na full verziju knjige gde ima dosta dobrih priča i eseja i pravih imena likova, plus nema cenzure. Keruak i nije naročit pisac, dobar je da opiše te momente ludila kada ljudi ožive, ali generalno što je postajao stariji i ogorčeniji gubi se ta žiška i samo si u fazonu kome ovo treba. Šteta što nikada neće dobiti prikladnu ekranizaciju tog romana, onaj film je bio propuštena prilika. Od njega bih još preporučio Podzemnike (The Subterraneans) o zabranjenoj ljubavi sa jednom ludom crnkinjom.
Recommended Posts