Demon Seed Posted April 20, 2018 Report Posted April 20, 2018 Koa drskost jbt Znaci samo od knjiga koje citam zavisi sta cu da razmisljam Ovo mora da je reko pre nego sto su ga svi skontali, sad je sam sebe iskljucio izjavom "Be hip, my friend"
Koroviev Posted April 21, 2018 Report Posted April 21, 2018 Ko priča mnogo, priča svašta, ne bih ja to preozbiljno. Trenutno čitanje: Marko Pogačar - Zemlja, zemlja.
Demon Seed Posted April 23, 2018 Report Posted April 23, 2018 Nekako mi Murakami smrducka oduvek da je Paulo Koeljo za hipster(k)e Nisam citao, tako mi lici samo, nek nisam u pravu
Koroviev Posted April 23, 2018 Report Posted April 23, 2018 Ima dobrih stvari, ima manje dobrih stvari. Probaj. Koeljo nije. Mišima nije. Pa ti vidi. 1
metal guru Posted April 23, 2018 Report Posted April 23, 2018 Nije Koeljo. Ali bolji je drugi Murakami
Angelystor Posted May 1, 2018 Report Posted May 1, 2018 Kolko meni ide na penis taj Murakami ontopic: Brandon Sanderson - Mistborn: The Alloy of Law a potom će da uslede i Shadows of Self i The Bands of Mourning 1
Koroviev Posted May 1, 2018 Report Posted May 1, 2018 Voja Despotov - Andraci, jepuri i ostala najvažnija čudovišta Petrovgrada i Srednjeg Banata.
El Karnisero Posted May 23, 2018 Report Posted May 23, 2018 Владимир Табашевић - Тихо тече Мисисипи Одавно се овако нисам разочарао, превише неких натегнутих метафора, превише паметовања... А баш сам имао велика очекивања, интервјуи су му супер, Презупч је једно време кидао... 1
Koroviev Posted May 23, 2018 Report Posted May 23, 2018 Владимир Табашевић - Тихо тече Мисисипи Одавно се овако нисам разочарао, превише неких натегнутих метафора, превише паметовања... А баш сам имао велика очекивања, интервјуи су му супер, Презупч је једно време кидао... Tako je. Jezivo loša, neuređena knjiga. Za peć. 1
El Karnisero Posted May 23, 2018 Report Posted May 23, 2018 Вреди ли овој другој дати шансу? Па као, пакао, како год? Не знам, имам некако поверења у њега.
SkullKrusheR Posted May 24, 2018 Report Posted May 24, 2018 i ja uzeh da čitam misisipi nakon što sam ga gledao u autoportretu na rts-u, a i gotivan mi je lik od ranije, i isti utisak imam. provuče se po koja zanimljiva misao, ali sve u svemu jedna gomiletina izdrkavanja. sreća pa je kratka, inače ne bih imao živaca da je završim. 2
Koroviev Posted May 24, 2018 Report Posted May 24, 2018 Вреди ли овој другој дати шансу? Па као, пакао, како год? Не знам, имам некако поверења у њега. Ta je još gora.
VoivodBG Posted June 9, 2018 Report Posted June 9, 2018 Boris Vijan - Žmarci Kratke priče, Vijan je jako talentovan pisac, prožima se dosta crnog humora, ume da bude veoma apstraktan i da ubacuje dosta personifikacije mrtvoj prirodi dok se živi ljudi samo teturaju kroz događaje. Neke priče su autobiografske, prikazuju njegove rivale kojim sa pdsmeva, druge se bave izgubljenim ljubavima, a ima jedna ratna koja otvara knjigu za koju sam pomislio da čitam preteču Kvake 22 sa Kjubrikovim ludilom Full Metal Jacketa ali tokom Drugog svetskog rata. I uz sve to imate simpatične ilustracije domaćeg strip crtača iz NS-a koji je čak i napravio grafičku novelu po njegovom romanu Vadisrce. Čitam i Alehandra Žodorovskog - Gde Ptica Peva Najlepše, ali mi uopšte ne ide. Ukratko ovo je fiktivna biografija njegovog porodičnog stabla. Kod Žodoa je strava što ume da napiše neverovatno maštovite scene koje su negde između sna i jave, ali ga jebe predvidljivost i njegova opsesija nasiljem, incestom i sakaćenjem, umori kada na svakih 10 strana ponavlja se jedna te ista scena. Daleko od toga da sam nešto škakljiv na to, ali umara mi mozak kružno ponavljanje stvari i zaista mi je interesantnije kada opisuje te svoje pretke i rođake nego li kada ih baci pod sveto mučenje. Ali pročitaću ga do kraja u nekom trenutku. Možda! Više mi leže filmovi i stripovi. 1
Koroviev Posted June 9, 2018 Report Posted June 9, 2018 Vijan bog, svaka knjiga odlična, sve što je prevedeno, a nije malo prevedeno. Žodorovski takođe. Ako ne ide s čitanjem Žodorovskog, gledaj ga. Ako već nisi. https://www.imdb.com/title/tt0098253/?ref_=fn_al_tt_1
Recommended Posts