metal guru Posted September 16, 2018 Report Posted September 16, 2018 Selin - putovanje nakraj noći 2
obsessed by cruelty Posted September 17, 2018 Report Posted September 17, 2018 upravo počinjem od Pavića- Unutrašnja strana vetra
ManiaC Posted October 2, 2018 Report Posted October 2, 2018 Procitao u Planinama Ludila cekam sutra da mi stigne Bakunjin "Drzava i Sloboda" u medjuvremenu ubijam dosadu sam Ligotijem i Po-om. 1
Angelystor Posted October 3, 2018 Report Posted October 3, 2018 Terry Pratchett - A Hat Full Of Sky 1
El Karnisero Posted October 3, 2018 Report Posted October 3, 2018 Ким Мунзо - Узрок свега Добар Каталонац.
Hail Metal Posted October 7, 2018 Report Posted October 7, 2018 Sirli Dyekson Ukleta kuca na brdu Baš strašna na momente, ali po meni bezveze kraj, karakteristično za taj žanr, ali ok. Tomas Vulf - U mračnoj šumi, tajanstvenoj kao vreme 1
Koroviev Posted October 20, 2018 Report Posted October 20, 2018 Najslabiji Pinčon. Kaže i on čovek da je tako. Ali i dalje bolji od miliona stvari okolo.
metal guru Posted October 21, 2018 Report Posted October 21, 2018 Kada to kaže, i kome, obzirom da se čovek krije jedno 50 godina minimum? A koji smatra najboljim?
Koroviev Posted October 21, 2018 Report Posted October 21, 2018 "Smrt i milost u Beču", radio stari B92 nekada, to je jedina knjiga priča. Postoje Pinčonovi komentari tamo, gde on himself objašnjava gde priče padaju i zašto. Trebalo bi da tamo govori i o "Objavi", a suština je u tome da je čovek epski karakter, piše izrazito obimne stvari, ne ide mu s kratkom prozom. Nešto kao Dostojevski u devetnaestom veku. Inače, krije se Pinčon, ali ne od redovnog pisanja novinskih tekstova: https://thomaspynchon.com/pynchonalia/ a ni od uzimanja love tamo gde se može:
dAdAiSt Posted October 22, 2018 Report Posted October 22, 2018 (edited) Sergej Dovlatov - Zona Da li je ovaj logor isti kao ostali-piranje je, ali jedno moramo reći, da je ovo jedan od realističko-iluzinoističkih miljea, knjiga koja se čita za bukvalno jedno popodne. Baš mi je žao što pisac za doba svoga života nije priznat u matičnoj joj zemlji-Rusiji. Čitajte, i uživajte u ovoj prozi. Jebiga, stiže me san, ali ovakvo štivo jednostavno morate posedovati- Edited October 22, 2018 by dAdAiSt 1
metal guru Posted October 25, 2018 Report Posted October 25, 2018 mali off, ovogodišnji sajam: Andžela Karter - krvava odaja Džejms Herbert - pacovi Haksli - vrli novi svet Džojs - Dablinci Bukovski - pošta Embrouz Birs - grob bez dna Leo Peruc - sneg svetog Petra Gustav Majrink - anđeo sa zapadnog prozora Somerset Mom - volšebnik Ejkman - vino, poput mora tamno Makarti - dete božije Balard - potopljeni svet Ijan Mekdonald - brazil Eko - ime ruže 13 - antologija savremene japanske horor priče Mišima - zlatni paviljon 2
Koroviev Posted October 25, 2018 Report Posted October 25, 2018 Skoro sve legendarno, Džojs i Mišima pre svega, Makartija spali pa čitaj u originalu, prevod je nezapamćeno jadan. Nezapamćeno. A nije im prvi put: https://www.danas.rs/nedelja/dobronamerno-skeniranje/ Kako stvari stoje, ni poslednji.
skulhead Posted October 26, 2018 Report Posted October 26, 2018 Embrouz Birs - grob bez dna Dobio sam ovo za rodjendan pre mesec dana. Sad citam svako vece po jednu pricu pred spavanje
Milosh87 Posted November 1, 2018 Report Posted November 1, 2018 Robert Ejkman - More,poput vina tamno
Recommended Posts