VoivodBG Posted June 13, 2023 Report Share Posted June 13, 2023 “Your heart’s desire is to be told some mystery. The mystery is that there is no mystery.” Blood Meridian Otišao je najveći Američki pisac, Cormac McCarthy. Slava mu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kumodraski Vo Posted June 19, 2023 Report Share Posted June 19, 2023 Link to comment Share on other sites More sharing options...
truliandedzombileš! Posted July 6, 2023 Report Share Posted July 6, 2023 On 6/3/2023 at 8:33 PM, Kumodraski Vo said: Posto mi se dosta svideo Piknik, resio sam da izudaram i sve ostalo sto je izaslo kod nas od brace, citam kako koju nabavim. Bar ovih par od kentaura za pocetak.. Teško je biti bog je verovatno moja omiljena sf knjiga svih vremena, mislim da sam imao dva primerka, oba dao bivšim devojkama xd Vrteo se po kupindu komplet sabranih dela, koji i ja imam (sada bez ove), ne znam da li se prodaje i dalje... što se teme tiče, jovo bakić - jugoslavija, razaranje i njegovi tumači philip goff - Galileo's Error: Foundations for a New Science of Consciousness Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milosh87 Posted July 11, 2023 Report Share Posted July 11, 2023 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kumodraski Vo Posted July 19, 2023 Report Share Posted July 19, 2023 Nije mi neki narocit utisak ostavilo Capljino oko, svidja mi se pisanje sf-a iz zenskog ugla, ali bas dosta zna da ga ugusi sa opisima nekim. Isti problem sam imao i sa Levom rukom tame.. Idemo dalje sa bracom.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEFEST Posted August 7, 2023 Report Share Posted August 7, 2023 Upravo sam na pola druge knjige. Gemel mi je odavno bio na listi za citanje i najzad je dosao na red. Kralj iza zatvorene kapije je bila dobra knjiga i prva koju sam od njega procitao, pa je onda dosla na red Legenda i na kraju ovo. Mogu reci da mi se svidja i da je onako bas lagana za citanje. Nije prenatrpana likovima i nema mnogo palamudjenja i deskripcija prirode i nebitnih predmeta. To je ono sto se trazi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мајор Гашпар Posted August 7, 2023 Report Share Posted August 7, 2023 Prošle nedelje izašao i treći deo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEFEST Posted August 8, 2023 Report Share Posted August 8, 2023 Odlično. Mislio sam da je drugi deo kraj. Uzeo sam knjige u biblioteci po prvi put posle 10 godina pa nisam ni znao. Cudno me gledaju svaki put kada im kazem da mi je clanski broj 666. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoivodBG Posted August 21, 2023 Report Share Posted August 21, 2023 Probaj Ubik. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srbin Hamza Posted August 21, 2023 Report Share Posted August 21, 2023 eto, ja baš u isto vreme čitao Doktor Bladmani vrlo zanimljivo štivo, ne mogu reći baš i vrhunski Dik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haos sam ja Posted October 30, 2023 Report Share Posted October 30, 2023 Pročitao zbirku pesama Ivana Ergića - Priručnik za čekanje, ima super pesama ali i nekih ne baš dobrih Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milosh87 Posted November 3, 2023 Report Share Posted November 3, 2023 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEFEST Posted November 13, 2023 Report Share Posted November 13, 2023 Citam serijal Malaska knjiga palih, ali nemam pojma kojim redom treba da se cita. Ja uzeo jedan deo koji bi trebao da bude prvi i sa neba pa u rebra hiljade likova dogadjaja bez ikakvog objasnjenja tako da izgleda da sam negde omanuo. Ako je neko citao neka pomogne kolegzi i kaze mi koju prvo da uzem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dreammaiden666 Posted November 13, 2023 Report Share Posted November 13, 2023 Mesecevi vrtovi, previse desavanja i likova. Mozda ces morati 2x da predjes ili da se vracas na neke delove. Posle toga ide normalno 🙂 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEFEST Posted December 7, 2023 Report Share Posted December 7, 2023 Procitao sam nekih 30 strana i stao jer me zabolela glava. Bukvalno nista nisam uspeo da povezem niti da imam blagog pojma ko je ko. Znao sam da negde gresim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEFEST Posted February 6 Report Share Posted February 6 Posle mnogo vremena resio da procitam oba dela. Sta reci sem da je covek jedan od najjacih pisaca ikada. Ostao mi drugi deo da procitam, ali vec prvi me izuo iz patika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haos sam ja Posted February 28 Report Share Posted February 28 Nikolas Boleslavski - Kljun u oku, solidno zabavan domaći detektivski roman čiji je rasplet prilično nebulozno gotivan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uruk Posted February 28 Report Share Posted February 28 On 6/3/2023 at 8:33 PM, Kumodraski Vo said: Posto mi se dosta svideo Piknik, resio sam da izudaram i sve ostalo sto je izaslo kod nas od brace, citam kako koju nabavim. Bar ovih par od kentaura za pocetak.. preporucio bih i film. vecini ljudi kojima se svidi knjiga se razocaraju filmom. po meni - bas dobro dopunjuje knjigu 😄 ili kako rece neki lik iza mene u bioskopu "tri sata blata i govana". ali kad sam procitao knjigu nekako...shvatim u kom sranju (bukvalno) je ziveo taj lik . knjiga to na neki drugi nacin docarava, ovde je prilicno direktno i bukvalno... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted February 28 Report Share Posted February 28 Ja obrnuo od početka godine Abercrombie - The First Law trilogiju, predobro. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srbin Hamza Posted March 15 Report Share Posted March 15 On 2/28/2024 at 2:32 PM, Uruk said: preporucio bih i film. vecini ljudi kojima se svidi knjiga se razocaraju filmom. po meni - bas dobro dopunjuje knjigu 😄 ili kako rece neki lik iza mene u bioskopu "tri sata blata i govana". ali kad sam procitao knjigu nekako...shvatim u kom sranju (bukvalno) je ziveo taj lik . knjiga to na neki drugi nacin docarava, ovde je prilicno direktno i bukvalno... ima 2 ekranizacije, ja sam više za prvi film Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEFEST Posted March 19 Report Share Posted March 19 Ugledah slucajno ovo i morao sam da kupim. Nisam imao pojma da je Dima pisao bajke. Apsolutno fenomenalno kao i sve ostalo od njega. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havočka Posted March 19 Report Share Posted March 19 (edited) Kad smo kod bajki, trazim vec danima neku decju knjizurinu za poklon Ne mogu da verujem koliko je odvratan dizajn i koliko prizeman jezik koji se upotrebljava u danasnjim knjigama za decu, sve neke slikovnice i nista lepote pisanja Gledam ove moje knjige kad sam bila mala, pa i danas mi je gust da ih prelistam, imale su neku dozu ozbiljnosti u izradi koju danas ne nalazim nigde, nekako nemam osecaj da su namenjene nekom uzrastu, prosto su knjige, samo je sadrzaj bajkovit TL;DR - da li je neko u skorije vreme pazario prelepu knjigu za decu koja izgleda kao da ce da traje? EDIT: Evo nasla sam primer: https://www.facebook.com/100063510129456/posts/3981521651920110/ EDIT2: Evo kako sada izgleda 365 izdanje: https://www.facebook.com/photo/?fbid=197080916051241&set=pcb.197081329384533&locale=ms_MY Ova "razbojnici u bekstvu" je napisana na dve strane u mojoj verziji knjige Edited March 19 by Havočka Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEFEST Posted March 19 Report Share Posted March 19 (edited) Ja sam sinu kupio Pet Prijatelja - Ukleti zamak, ali je paperback. Na zalost one od pre deset godine su imale tvrd povez i lepo izgledale dok su ove nove prilicno ruzne. Ima lepsih na oko, ali je sadrzaj truba dok je ovo ipak deci zanimljivije i edukativnije. Evo sada vidim ima i tvrd povez u Delfiju. Nije bilo pre neki dan kada sam uzeo. I slika je cak normalna za razliku od one ruznoce na onoj sto sam ja uzeo. Edited March 19 by HEFEST Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havočka Posted March 19 Report Share Posted March 19 E lepo me podseti na Pet Prijatelja, one su divne bile, hvala ti 🖤 Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEFEST Posted March 19 Report Share Posted March 19 Za decu nema greske sa Pet Prijatelja. Nema na cemu. 👍 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts