deucalion Posted June 6, 2004 Report Share Posted June 6, 2004 Nice - Ecce Homo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zagrivuk Posted June 6, 2004 Report Share Posted June 6, 2004 sem knjiga za fax rej bedberi---------farenhajt 451 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nurg Posted June 7, 2004 Report Share Posted June 7, 2004 Count Zero - kakoseveczovepisac. U nasem prevodu nazalost, "Grof nula". Pisac William Gibson, i da, naj gori prevod imena knjige koji sam do sada video. Knjige ustvari ne treba prevoditi, vec nauciti jezkik na kojem su napisane i citati ih u originalu. Sad citam silom prilika Barkera prevedenog na srpski, i prevod je ocajan, a verujem da knjiga moze da bude jako zanimljiva. Moracu da je potrazim u originalu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Eagle Nature Posted June 7, 2004 Report Share Posted June 7, 2004 Majstor i Margarita-Bulgakov(jebeni maturski rad ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ater Angelus Posted June 7, 2004 Report Share Posted June 7, 2004 Majstor i Margarita-Bulgakov(jebeni maturski rad ) moja omiljena knjiga (a kad to kaze jedan filolog...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
A rose for the dead Posted June 7, 2004 Report Share Posted June 7, 2004 Braca Karamazovi-Dostojevski Link to comment Share on other sites More sharing options...
Imenjak Posted June 7, 2004 Report Share Posted June 7, 2004 Franc Kafka - PROCES Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Posted June 10, 2004 Report Share Posted June 10, 2004 (edited) Tragom mrtve princeze-Kenzine Murad (dopalo mi se po nazivu..a videcemo da li ce da se pretvori u bljuzgavicu ili ce da bude dobro) mada ima dosta istorije to je +... Edited June 10, 2004 by Dolly Link to comment Share on other sites More sharing options...
vudun Posted June 10, 2004 Report Share Posted June 10, 2004 Tragom mrtve princeze-Kenzine Murad (dopalo mi se po nazivu..a videcemo da li ce da se pretvori u bljuzgavicu ili ce da bude dobro) mada ima dosta istorije to je +... Svakako da je plus, izbegavajte ljubavne romane! Inace, trenutno se "majem" sa Orvelovom "1984". Urotsukidoji! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Posted June 10, 2004 Report Share Posted June 10, 2004 ljubavni romani Link to comment Share on other sites More sharing options...
vudun Posted June 10, 2004 Report Share Posted June 10, 2004 ljubavni romani Anu Karenjinu nisam citao kada je trebalo. Zato sam, jedno vreme, i vukao keca iz srpskog preko cele rubrike, jer se profanka SAMO tako lozila na tu knjigu! Hteo sam da je koljem. Urotsukidoji! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikkah_Pickkah Posted June 10, 2004 Report Share Posted June 10, 2004 Paul Verlaine - Sagesse divota bozija... Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Eagle Nature Posted June 10, 2004 Report Share Posted June 10, 2004 moja omiljena knjiga (a kad to kaze jedan filolog...) To znaci da se jednom (nadam se ) buducem arheologu nikako nece dopasti... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ater Angelus Posted June 11, 2004 Report Share Posted June 11, 2004 To znaci da se jednom (nadam se ) buducem arheologu nikako nece dopasti... sto si uzeo nesto sto ti se ne dopada za maturski? btw, ja sam zalutali filolog, ne volim da citam i knjige su mi manje vise dosadne i iste. ova mi se svidja iz licnih a ne filoloskih razloga Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Eagle Nature Posted June 11, 2004 Report Share Posted June 11, 2004 Pa moze se reci da su mi uvalili tu temu za moj zakasneli maturski... .....a i kada pogledam za koje sam vreme uradio maturski ,sasvim sam zadovoljan....jos da ga danas polozim i bice....SUPER Ja volim da citam ali u zadnje vreme imam vrlo malo vremena za citanje.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikkah_Pickkah Posted June 11, 2004 Report Share Posted June 11, 2004 Zashto, nisu valjda u pitanju neki ljubavni, da ne kazem ribachki problemi??? Ili te neko, ne daj Boze, zlostavlja preko telefona??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Eagle Nature Posted June 11, 2004 Report Share Posted June 11, 2004 Moze se reci!!! Ljudi cuvajte se maloletnica koje zlostavljaju ljude preko telefona.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikkah_Pickkah Posted June 11, 2004 Report Share Posted June 11, 2004 (edited) Ha...ha... E, ima jedna lepa pesmica o maloletnici na ovom nashem divnom yumetalu... Shta se folirash, upozoravash ljude na neke (BASH MISTERIOZNE) maloletnice, kao da ih zashtitish, a ustvari se plashish da tvoja maloletnica ne pochne da zlostavlja nekog drugog a tebe da batali Edited June 11, 2004 by bestia Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEGGY Posted June 11, 2004 Report Share Posted June 11, 2004 Trenutno chitam osnove makroekonomske analize Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abbath Posted June 11, 2004 Report Share Posted June 11, 2004 ja chitam "Praistorija Srba" malo filozofska ali jako dobra knjiga Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark_lilith Posted June 13, 2004 Report Share Posted June 13, 2004 Adela-skrivena prica Dzein Eir i nije nesto skoro sam procitala Prica o karmi, peti zivot i trgovci dusama od Bendekta knjige nemaju neko vrednost (nema nikakvog filozofiranja) nisu nesto kvalitetne ali interesantne su jer zbunjuju...mnogo...probajte Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thule Posted June 13, 2004 Report Share Posted June 13, 2004 Johann Wolfgang Goethe - Faust Platon - Dijalozi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nurg Posted June 13, 2004 Report Share Posted June 13, 2004 David Gemmel - Ravenheart - jos odlicnog Fantasy-a od Gemmel-a Jos uvek nisam naleteo na njegovu knjigu a da nije bila odlicna Link to comment Share on other sites More sharing options...
bu Posted June 13, 2004 Report Share Posted June 13, 2004 Trenutno: Stiven Hoking - Crne Rupe i Bebe Vaseljene Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abbath Posted June 16, 2004 Report Share Posted June 16, 2004 ja chitam "Praistorija Srba" malo filozofska ali jako dobra knjiga ovo je zavrsheno odavno sad citam :"trechi rajh u jugoistocnoj evropi III" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts