AGGRESSOR55 Posted January 5, 2005 Report Share Posted January 5, 2005 Trenutno chitam "Djavo i gospodjica Prim"Paula Koelja.Vrlo interesantna zapazanja o ljudskoj prirodi.Inace,obozavam "Orkanske visove"Emili Bronte. Kad si vec pomenula Koelja, izdvojio bih Veronika je odlucila da umre Link to comment Share on other sites More sharing options...
shock! Posted January 5, 2005 Report Share Posted January 5, 2005 Hese - Narcis i zlatousti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vuk Posted January 5, 2005 Report Share Posted January 5, 2005 Silmarilion - Tolkien Link to comment Share on other sites More sharing options...
ABIGAIL Posted January 5, 2005 Report Share Posted January 5, 2005 Fridrih Niche - Tako je govorio Zaratustra Charles Bukowski - Holivud He.. Upravo sam zavrsila "Pricu o slobodnoj zeni - Lu Andreas Salome", zeni natprosecne inteligencije i neprevazidjene lepote. Svojevremeno je bila velika zavodnica, koja je zavrtela pamet mnogim muskarcima, najpoznatiji su Frojd, Rilke i Nice, koji skrhan bolom zbog njenog vecitog odbijanja i ravnodusnosti, i smrti svog prijatelja Vagnera pise "Tako je govorio Zaratustra". Sad citam "Zlocin i kazna". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katahazah Posted January 5, 2005 Report Share Posted January 5, 2005 (edited) Poceo pre koji dan Gibonovo "Opadanje i propast Rimskog Carstva". Opsirno i autenticno delo koje daje uvid i zaista dobro prikazuje Hriscanstvo kao krucijalan faktor pada imperije. Kako jedna organizovana religija na kratko vreme uzdigne drzavu do vrhunca, da bi zatim istom takvom silom za sobom povukla niz negativnih posledica koje povlace celu jednu civilizaciju ka naglom ponoru. A kako veliki kamen ne moze da padne bez velikog treska, tako su lepo objasnjenje i posledice pada Carstva i epilog cele price. Preporucujem svakome koga iole interesuje ovaj period istorije, delo je vanserijsko, veoma upecatljivo, te ne moze ostaviti bez snaznih impresija citaoca. Nase izdanje je nesto uzeg opusa njevog originalno pisanog dela, te su pojedina poglavlja izostavljena ili iskasapljenja na manje celine. Stvarno bi bilo steta te ne procitati ovakvo delo u celosti, vec ovakvu integralnu skrnavstinu... Izuzevsi taj podatak, zaista dobro izdanje, sa odlicnim prevodom i odlicnim recenzentom. Ovo je ipak jedan od pojmova pro-evropske ideologije i svakom pokloniku doticnog poretka zdusno preporucujem da procita knjigu! Planiram da paralelno citam i Selinga, "O sustini ljudske slobode" ako pribavim iole vremena od silne dokolice... Edited January 5, 2005 by Katahazah Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milkica Posted January 6, 2005 Report Share Posted January 6, 2005 "Antihrista" -Ameli Notomb (kakvo ime ). Jako dobra knjiga,pokusajte da je nadjete Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeronikaJeOdluchilaDaUmre Posted January 6, 2005 Report Share Posted January 6, 2005 trenutno chitam SISTEM(teorija glume) od Stanislavskog.....i mnogo je dobra,pa svako koga ineteresuje glume,i bar malo zna neeshto o glumi......neka je prochita,ono 600 kinti...u knjizharama.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SonataGirl Posted January 7, 2005 Report Share Posted January 7, 2005 DAS NIBELUNGENLIED...iliti na srpskom:Pesma o Nibelunzima,sjajna germanska legenda... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark_lilith Posted January 7, 2005 Report Share Posted January 7, 2005 ''Agonija & ekstaza'' od Irvinga Stonea miklandjelova biografija... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alice modrijan Posted January 8, 2005 Report Share Posted January 8, 2005 ''Agonija & ekstaza'' od Irvinga Stonea miklandjelova biografija... e da,to je super knjiga...citala sam je abs kad smo na istoriji umetnosti radili Mikelandjela,tako da se sve savrseno uklopilo... trenutno citam Zlocin i kaznu...to sto mi treba za skolu,a za sebe Dablince od Dz.Dzojsa.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Old Smuggler Posted January 8, 2005 Report Share Posted January 8, 2005 (edited) Zirafine suze od Aleksandra Mekol Smita, posto sam zavrsio Prvu damsku detektivsku agenciju (one knjige koje su se reklamirale na b92), simpaticno i sa puno duha, napisano bas pitkim jezikom, bukvalno se chita 3 sata po knjizi ... Pocheo sam "Budjenje" od Antoni De Mela , u nekim stvarima se neslazem, ali knjiga uspeva da me ... hmm .. uzdrma ... Edited January 8, 2005 by SoulForged Link to comment Share on other sites More sharing options...
blondie Posted January 9, 2005 Report Share Posted January 9, 2005 e da,to je super knjiga...citala sam je abs kad smo na istoriji umetnosti radili Mikelandjela,tako da se sve savrseno uklopilo... ja sam citala `zudnja za zivotom` - o van goghu i zivot mona lize - o da vinciju.. nisam cula za tu o mikelandjelu!! jel bas valja cemu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alice modrijan Posted January 9, 2005 Report Share Posted January 9, 2005 da,sad me podseti za "Zudnja za Zivotom" odlicna knjiga...bas te uzdrma isto nije lose,kad smo vec kod biografija,Mulen Ruz-Pjer la Mir o zivotu Tuluz Lotreka... a za agoniju i eks. da,procitaj je,odlicna je,ponavljam...cini mi se da ima dve knjige,ali mozda ima neko izdanje koje sadrzi oba dela u jednoj kjn. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blondie Posted January 9, 2005 Report Share Posted January 9, 2005 okili dokili.. znaci, dva dijela po mogucstvu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shelly Webster Posted January 10, 2005 Report Share Posted January 10, 2005 The vampire Lestat... again!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frankenchrist Posted January 10, 2005 Report Share Posted January 10, 2005 "Lov na Eskobara", do jaja knjiga o kralju kokaina. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jackie Brown Posted January 10, 2005 Report Share Posted January 10, 2005 The vampire Lestat... again!!! Nikad dosta Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark_lilith Posted January 10, 2005 Report Share Posted January 10, 2005 da,sad me podseti za "Zudnja za Zivotom" odlicna knjiga...bas te uzdrma isto nije lose,kad smo vec kod biografija,Mulen Ruz-Pjer la Mir o zivotu Tuluz Lotreka... a za agoniju i eks. da,procitaj je,odlicna je,ponavljam...cini mi se da ima dve knjige,ali mozda ima neko izdanje koje sadrzi oba dela u jednoj kjn. ja sam moju tek pocela, imam jednu knjigu mislim ogromna je pa mi se cini da je tu zbudzen ceo njegov life Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark_lilith Posted January 10, 2005 Report Share Posted January 10, 2005 zudnju za zivotom sam citala...obozavam tu knjigu Link to comment Share on other sites More sharing options...
sedna Posted January 10, 2005 Report Share Posted January 10, 2005 J.AUSTEN - Persuasion (cisto radi druzenja s jezikom) i Don Quijotea, a upravo zavrsih s Bracom Karamazovima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lunja Posted January 12, 2005 Report Share Posted January 12, 2005 omon ra. viktor peljevin... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doug Bradley Posted January 12, 2005 Report Share Posted January 12, 2005 Milorad Ulemek Legija-Gvozdeni rov Link to comment Share on other sites More sharing options...
lunja Posted January 12, 2005 Report Share Posted January 12, 2005 jaaaaaaaao... to je njegova knjiga? znachi vidjam je po chitav dan na kioscima, u prodavnicama... svuda... i mislim ono neki hit... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tatyannahhh Posted January 13, 2005 Report Share Posted January 13, 2005 Krvavi akvarel - Mijat Vujacic iliti Giga sa foruma Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doug Bradley Posted January 13, 2005 Report Share Posted January 13, 2005 jaaaaaaaao... to je njegova knjiga? znachi vidjam je po chitav dan na kioscima, u prodavnicama... svuda... i mislim ono neki hit... Pa lepo pishe na vrhu knjige Milorad Ulemek Legija Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts