.alex. Posted May 28, 2005 Report Posted May 28, 2005 jednostavno ne mogu da nadjem da kupim a da naruchujem preko neta, daleko mi je vece zadovoljstvo da chitam sa fotokopije. zar je bitno sa chega se chita?meni je samo vazno da prochitam..
Courtney Posted May 28, 2005 Report Posted May 28, 2005 naravno da jeste. nikad ne bih mogla da citam knjigu na kompu inace, zavrsih "snegove kilimandzara" - hemingvej i opet citam beketa - "kraj partije"
Courtney Posted May 28, 2005 Report Posted May 28, 2005 romea i juliju mi ne diraj apsolutno. @bibili, za cekajuci godoa: i ja sam je skoro citala, jao kako je savrsena! Vladimir upotrebljava svoju inteligenciju.
[retardus] Posted May 28, 2005 Report Posted May 28, 2005 Faktotum - Charles Bukowski Fucktotum se trebao zvati Volim nachin na koji je pisao, ulichna filozofija
Machka Naopachka Posted May 28, 2005 Report Posted May 28, 2005 ~' date='28. 5. 2005, 14:21'] zar je bitno sa chega se chita?meni je samo vazno da prochitam.. jeste bitno za nas romatichne dushe, nishta jache od mirisa stare stare stare knjige.... tako sam vinetua chitala kad sam bila mala, ono zuto pa se raspada... mmm.... na kompu ne bih nikad hcitala knjigu, ne zelim da nosim naochare, a sa papira, ako je knjiga nova, sve mi jedno dal je kopja il original.
Denethor Posted May 28, 2005 Report Posted May 28, 2005 ~' date='28. 5. 2005, 14:21'] zar je bitno sa chega se chita?meni je samo vazno da prochitam.. Glupo pitanje, naravno da je bitno. 30% celog užitka jeste oblik, korice, boje, miris, osećaj... ...sve to čini kompletni doživljaj knjige. NIKADA ne bih mogao da čitam sa fotokopija ili još gore kompijutera.
lunja Posted May 30, 2005 Report Posted May 30, 2005 kabinet chudesa i fantom s menhetna fantoma ne chitajte ni sluchajno... gore od originala... kabinet je dobar, od autora relikvije (ima film...) ....
VeronikaJeOdluchilaDaUmre Posted May 30, 2005 Report Posted May 30, 2005 The Da Vinci code. Ja sam je vecheras dobila,dobro je...htela sam da je kupim...... deluje jako dobro
Jaymz Posted May 30, 2005 Report Posted May 30, 2005 Pariska opcija - Robert Ladlam @Black_Totem213 Istorija 1 ili 2?
Troglavi Posted May 30, 2005 Report Posted May 30, 2005 Ja sam je vecheras dobila,dobro je...htela sam da je kupim...... deluje jako dobro Svakome ko pročita "Da Vinčijev kod" bih preporučio roman "Fukoovo klatno" Umberta Eka. Da Vinčjev kod je gruba vulgarizacija ovog remek-dela moderne književnosti. Mada, nije za svakoga...ko pregura prvih pedesetak strana obavezno završava knjigu...a osećaj na zadnjim stranicama je neponovljiv...jedna od retkih metafizičkih problematika, a vrlo je prijemčiva i primamljiva.
Jaymz Posted May 31, 2005 Report Posted May 31, 2005 Da da Gregori Patalas ali ima Istorija filma JEDAN i DVA!?
goThic Posted May 31, 2005 Report Posted May 31, 2005 Vrt Rame (Artur Klark) hmm, previse je... nekako... pacifisticka!?
negative creep Posted May 31, 2005 Report Posted May 31, 2005 Da Vinčjev kod je gruba vulgarizacija ovog remek-dela moderne književnosti. Mada, nije za svakoga...ko pregura prvih pedesetak strana obavezno završava knjigu...a osećaj na zadnjim stranicama je neponovljiv...jedna od retkih metafizičkih problematika, a vrlo je prijemčiva i primamljiva. Ja sam odavno pregurala prvih pedesetak strana...
Joca Posted May 31, 2005 Report Posted May 31, 2005 (edited) Svakome ko pročita "Da Vinčijev kod" bih preporučio roman "Fukoovo klatno" Umberta Eka. Da Vinčjev kod je gruba vulgarizacija ovog remek-dela moderne književnosti. Mada, nije za svakoga...ko pregura prvih pedesetak strana obavezno završava knjigu...a osećaj na zadnjim stranicama je neponovljiv...jedna od retkih metafizičkih problematika, a vrlo je prijemčiva i primamljiva. Shta kaze Eco: 'I know, I know,' he says with a laugh. 'My book included the plot for The Da Vinci Code. But I was not being a prophet. It was old occult material. It was already all there. I treated it in a more sceptical way than Dan Brown did. He had the excellent idea of treating it as if it were true. Millions of people believed him. They took it seriously, but it was all a hoax.' The Da Vinci Code is one of the few novels to have sold more than The Name of the Rose, I point out. Must be quite galling, that. He shrugs. Has he read it? 'Yes.' Did he like it? He shrugs again. 'It's a page-turner.' ...i Rushdie: Salman Rushdie, interestingly enough, described Foucault's Pendulum as 'humourless, devoid of character, entirely free of anything resembling a credible spoken word and mind-numbingly full of gobbledygook of all sorts'. ...a ja sam je procitao tri, a pocinjao bar 10 puta Edited May 31, 2005 by Joca
Troglavi Posted May 31, 2005 Report Posted May 31, 2005 (edited) Ma Eco je gospodin čovek... i Rushdie je, mada mi se "Bes" ne svidja preterano... za razliku od "Satanskih stihova" i "Dece ponoci"... A Brown je zaista vešt pripovedač, to se ne spori, ima dosta svedenu, ali iz nekog razloga ubedljivu moć pripovedanja i ubeđivanja... ali mi se i dalje ne sviđa... Mislim da njegova popularnost vuče iste korene kao i popularnost Koelja - približavanje umetnosti preko masovne kulture, koja, umesto da izrodi to približavanje, stvara autentičnu umetnost umanjenih vrednosti u odnosu na one izvorne, ali uvek izbegavajući mogućnost kategorizacije, u, na primer, kič. Edited May 31, 2005 by Troglavi
SerbZmaj Posted June 1, 2005 Report Posted June 1, 2005 Beli konj - ne znam ko je pisac, knjiga je stara pa su prve stranice pokidane i izgubljene, kako procitam neku stranicu tako je ostavim na sto
lunja Posted June 1, 2005 Report Posted June 1, 2005 (edited) sociologija za ispit fukoovo klatno za dushu najzagonetnije YU ubice za ideje Edited June 1, 2005 by lunja
mor+icia Posted June 1, 2005 Report Posted June 1, 2005 christa faust - dreamspawn (based on nightmare on elm street)
Fiery Posted June 1, 2005 Report Posted June 1, 2005 The Long Ships, Frans Gunner Bengtsson. Totalan kult od knjige
Recommended Posts