Баба_Јага Posted October 14, 2006 Report Posted October 14, 2006 hese - sidarta i mefisto i zlatokosa
Kokopelli Posted October 14, 2006 Report Posted October 14, 2006 Dzek Keruak - Satori u Parizu Njega sam radila prošli čas na prevodu, ali je bila druga knjiga u pitanju- On the Road ili tako nešto. Da nisi nju pročitao? Ja počela Clockwork Orange, ali moram da počnem sa lektirama za ovu godinu, pa krećem sa Dikensom-Velika iščekivanja. Uf, nadam se da nije dosadna!
шмизла Posted October 14, 2006 Report Posted October 14, 2006 ja sam citala on the road... tj. na putu....
Kokopelli Posted October 14, 2006 Report Posted October 14, 2006 (edited) ja sam citala on the road... tj. na putu.... Impressions? Pretpostavljam da ih ima, po smajliju Edited October 14, 2006 by Vampiria
VeronikaJeOdluchilaDaUmre Posted October 14, 2006 Report Posted October 14, 2006 Lolita- Vladimir Nabokov (zavrshavam) Stranac- Alberet Kami
Geozee Posted October 14, 2006 Report Posted October 14, 2006 Prokleta Avlija - Ivo Andric. Jebiga imam za lektiru.
шмизла Posted October 15, 2006 Report Posted October 15, 2006 Impressions? Pretpostavljam da ih ima, po smajliju pa, da, utisci su krajnje pozitivne... generalno volim americke pisce... a ova knjizica mi je skroz vratila zelju da jednog dana putujem s nekim bez dinara u dzepu po srbiji i sire... dinamicna i stil mi posebno odgovara
punk's not dead Posted October 15, 2006 Report Posted October 15, 2006 Charles Bukowski-Dnevnik 1991-1993 Moj omiljeni pisac-odlicna knjiga
Kokopelli Posted October 15, 2006 Report Posted October 15, 2006 (edited) pa, da, utisci su krajnje pozitivne... generalno volim americke pisce... a ova knjizica mi je skroz vratila zelju da jednog dana putujem s nekim bez dinara u dzepu po srbiji i sire... dinamicna i stil mi posebno odgovara Hvala na komentaru. Možda je i pročitam kad budem imala više slobodnog vremena. A trenutno čitam Lewis Carroll's poetry. Totalno me oduševio. Valjda i zbog same morfološke podloge jezika... Naveo me da se zapitam da li da specijaliziram nešto od ovog troje: morfologija, fonetika ili sintaksa... Biće ovo drugo ako ne bude nešto sasvim četvrto 'Twas brillig, and the slithy toves Did gyre and gimble in the wabe; All mimsy were the borogoves, And the mome raths outgrabe. 'Beware the Jabberwock, my son! The jaws that bite, the claws that catch! Beware the Jubjub bird, and shun The frumious Bandersnatch!' (...) Edited October 15, 2006 by Vampiria
Natasha! Posted October 15, 2006 Report Posted October 15, 2006 trenutno čituckam neku smor prozu gavrila stefanovića venclovića o ženama, o učiteljima, o lakrdijama, o bludnicima i sl. gora lektira nije mogla da zapadne
шмизла Posted October 16, 2006 Report Posted October 16, 2006 (edited) trenutno čituckam neku smor prozu gavrila stefanovića venclovića o ženama, o učiteljima, o lakrdijama, o bludnicima i sl. gora lektira nije mogla da zapadne to sam ja do pre par dana citala... davi... barok+srednjevekovna... sada molijera that's what I like Edited October 16, 2006 by *drunken_butterfly*
Courtney Posted October 16, 2006 Report Posted October 16, 2006 Hvala na komentaru. Možda je i pročitam kad budem imala više slobodnog vremena. A trenutno čitam Lewis Carroll's poetry. Totalno me oduševio. Valjda i zbog same morfološke podloge jezika... Naveo me da se zapitam da li da specijaliziram nešto od ovog troje: morfologija, fonetika ili sintaksa... Biće ovo drugo ako ne bude nešto sasvim četvrto 'Twas brillig, and the slithy toves Did gyre and gimble in the wabe; All mimsy were the borogoves, And the mome raths outgrabe. 'Beware the Jabberwock, my son! The jaws that bite, the claws that catch! Beware the Jubjub bird, and shun The frumious Bandersnatch!' (...) ijaooo, znam to, savrseno! pokazao je koliku ulogu u engleskom jeziku imaju pomocni glagoli i predlozi, jer u prvom delu sve reci sem njih su izmisljene genije
Kokopelli Posted October 18, 2006 Report Posted October 18, 2006 ijaooo, znam to, savrseno! pokazao je koliku ulogu u engleskom jeziku imaju pomocni glagoli i predlozi, jer u prvom delu sve reci sem njih su izmisljene genije Da, ali ako odeš na wikipedia-u vidjećeš da postoji objašnjenje i za te izmišljene. Zapravo, one su nastale od već postojećih, samo kombinacija istih Ma, lud čovjek, rekla bih A znaš li čime se radio? (ovo će ti sigurno biti poznato iz jednog filma) Laudanum-the most common painkiller of the time was in fact a tincture of opium and could produce a 'high' if used in a large enough dose
VeronikaJeOdluchilaDaUmre Posted October 18, 2006 Report Posted October 18, 2006 ej ima li neki link za te pesme na starom engleskom ?
Kokopelli Posted October 18, 2006 Report Posted October 18, 2006 A šta podrazumijevaš pod starim engl.? On je pisao različitim stilovima. Bude poneka (pjesma) sređena na tu foru, middle english, mada je, barem meni, interesantnije kako gradi sopstvene riječi. I zagonetke su mu baš weird. Ja nemam link, ali google će ti već pomoći. Enjoy!
Baal Posted October 18, 2006 Report Posted October 18, 2006 E, da li zna neko da li je nova Koeljova knjiga "Be like a flowing river" izašla kod nas?
VeronikaJeOdluchilaDaUmre Posted October 18, 2006 Report Posted October 18, 2006 Ne, koliko ja znam. Prochitah 'Stranca'. Sad chitam poeziju. poeziju...i poeziju
Баба_Јага Posted October 18, 2006 Report Posted October 18, 2006 E, da li zna neko da li je nova Koeljova knjiga "Be like a flowing river" izašla kod nas? kad pre,ni zahira nisam procitala
Baal Posted October 18, 2006 Report Posted October 18, 2006 Sad gledam na Koeljovom sajtu, nije još prevedena kod nas. Onda ću izgleda pazariti nešto drugo na sajmu.
VeronikaJeOdluchilaDaUmre Posted October 18, 2006 Report Posted October 18, 2006 Meni prvo ' Tragedija genija '
Баба_Јага Posted October 18, 2006 Report Posted October 18, 2006 (edited) Meni prvo ' Tragedija genija ' vladimir stanojevic? imam to edit: jel ima neki popust na sajmu ili ce biti gotovo iste cene kao u knjizarama? Edited October 18, 2006 by Zla_Veshtica
Baal Posted October 18, 2006 Report Posted October 18, 2006 Pa kao i svake godine, valjda će malko jeftinije da budu knjige.. Šta je još izlazilo od novijih knjiga vredno pomene, a može se naći kod nas?
Recommended Posts