Dark Princess Posted November 23, 2006 Report Posted November 23, 2006 e, ovu knjigu jurim vec nekoliko meseci, a nikad je nema u biblioteci. kakva je? filosofska
Баба_Јага Posted November 23, 2006 Report Posted November 23, 2006 sve si mi rekla e, da znas, sad je zelim procitati jos vise
Dark Princess Posted November 24, 2006 Report Posted November 24, 2006 Dobro...evo neki delovi,chisto da te malo zagolicaju: "je li ljubav umijece?Ako jest,ona zahtijeva znanje i trud.Ili je ljubav ugodno osjecanje koje se radja sluchajno,neshto shto covjeka "obuzme" ako ima srecu?Ova mala knjiga se zasniva na prvoj pretpostavci,dok vecina ljudi nesumnjivo veruje u drugu." "Ljubav je aktivna chovechkja snaga,snaga koja probija zidove shto razdvajaju chovjeka od njegovih bliznjih,koja ga sjedinjuje sa drugima.Ljubav pomaze chovjeku da prevlada osjecaj osamljenosti i odvojenosti,a ipak mu dopushta da bude voj,da sadrzi svoj integritet.U ljubavi se zbiva paradoks da dva bica postaju jedno,a ipak ostaju dvoje."
°°Džoca°° Posted November 25, 2006 Report Posted November 25, 2006 filosofska "Umece ljubavi" je vrh od knjige Ali nije samo filozofska, vec je i psiholoska, i ne govori samo o ljubavi, vec i o savremenom drustvu itd. Vredi procitati, nije teska, a From je taaako u pravu za sve sto je napisao u knjizi Inace... Mario Puzo - "Porodica"
Angelystor Posted November 26, 2006 Report Posted November 26, 2006 While all the other suckers at school chitaju "Majstor&Margarita"(ja odlucio da preskocim)..ovih dana uzivam opet u Lovecraft-u...Imprisoned with the pharaohs, Beyond d wall of sleep...zakonodonavno.
°°Džoca°° Posted November 26, 2006 Report Posted November 26, 2006 Pored toliko dosadnih lektira, ti si nashao da preskocis onu koja valja Procitaj, neces se pokajati
Angelystor Posted November 26, 2006 Report Posted November 26, 2006 Nisam imao kad da je prochitam..takav mi bio shedule..a i pitao sam neke ljude koje znam 87o, kojima verujem, i rekli su mi da nista ne propustam, so..blah.
SL Posted November 26, 2006 Report Posted November 26, 2006 Endimion... (josh da nemam obaveze, pa da ne razvlachim chitanje)
gavrosaurus Posted November 26, 2006 Report Posted November 26, 2006 Nisam imao kad da je prochitam..takav mi bio shedule..a i pitao sam neke ljude koje znam 87o, kojima verujem, i rekli su mi da nista ne propustam, so..blah. Majstor i Margarita? O da, propustas! Nisam 87. ali sam 78.
blondie Posted November 27, 2006 Report Posted November 27, 2006 angelistor: pogresnim ljudima vjerujes.. a i nista jace nego uzimati preporuke od `ljudi` (citaj: djece) za knjige. citam Adrian Molea (sve dijelove) na engleskom. konacno..
Jellybelly Posted November 29, 2006 Report Posted November 29, 2006 Schopenhauer - Svet kao volja i predstava
Баба_Јага Posted November 30, 2006 Report Posted November 30, 2006 (edited) Parfem u, to je bolesTna knjiga Edited November 30, 2006 by Zla_Veshtica
negative creep Posted November 30, 2006 Report Posted November 30, 2006 Parfem To je najjaca knjiga! Scentless Apprentice
Jabba the Hutt Posted November 30, 2006 Report Posted November 30, 2006 Franc Kafka-Proces a kad zavrsim planiram da zavrsim opus Henrija Milera
AliceMudgarden Posted December 1, 2006 Report Posted December 1, 2006 To je najjaca knjiga! Scentless Apprentice bas me interesuje kakav je film...
Amphitritê Posted December 5, 2006 Report Posted December 5, 2006 "Biblija i propaganda" analiza propagandne delatnosti biblije,metodi i aktivnosti ranohriscanskih propovednika vere nije lose Ko je to napisao? Ko je izdavac?
Goxy Posted December 5, 2006 Report Posted December 5, 2006 Ko je to napisao? Ko je izdavac? "Biblija i Propaganda" Zoran Dj. Slavujevic a izdavac je sluzbeni glasnik
Баба_Јага Posted December 7, 2006 Report Posted December 7, 2006 procitala od sopenhauera "o zenama" sad citam od e. froma - "umece ljubavi" konacno
Killing Floor Posted December 7, 2006 Report Posted December 7, 2006 Herman Hese - Srecan je ko ume da voli
Azizam Posted December 11, 2006 Report Posted December 11, 2006 Džana Bel - Foksartonski anđeo Uzela sam je iz biblioteke jer su je baš izreklamirali u Dereti. Za sada je prihvatljiva..
Recommended Posts