Innerspirit Posted December 18, 2006 Report Posted December 18, 2006 Remark - Iskra zivota Mnogo mi se svidja stil pisanja. Opisi i dijalozi su u savrsenoj ravnotezi. Cela atmosfera je odlicno docarana, jbt, pola dana posle citanja ne mogu da se otresem osecaja da sam ja u konc logoru o_O Preporucujem svakako
Kokopelli Posted December 19, 2006 Report Posted December 19, 2006 (edited) Džozef Konrad- Srce tame Opet pročitala Dorijana Greja. Imam tu čast da su mi obije trenutne lektire Edited December 19, 2006 by Vampiria
RaVeN Posted December 21, 2006 Report Posted December 21, 2006 Matematicka analiza 1 (2. knjiga)....imam u subotu kolokvijum !!!!!!!!!!
Angelystor Posted December 29, 2006 Report Posted December 29, 2006 William Golding-Lord Of The Flies
Cosmic Sailor Posted December 29, 2006 Report Posted December 29, 2006 Richard Mateson - Ja sam legenda poceo prije neku noc, ostalo mi jos malo i nikako da je dovrsim. odlican paranoidni SF roman!
Kokopelli Posted December 30, 2006 Report Posted December 30, 2006 William Golding-Lord Of The Flies Jao, super je, makar ono što mi je ostalo u sjećanju. Simboličan i okrutan roman, mada i kritika tadašnje kvazi-altruističke Engleske. Obrati pažnju na neke naizlged nevažne detalje (bacanje naočara(=znanje)...) i na značenje dječijih imena (Poggy...) ...
TheBigBadRedRaven Posted December 30, 2006 Report Posted December 30, 2006 "Zivotinjska farma" Dzordz Orvel
°°Džoca°° Posted December 30, 2006 Report Posted December 30, 2006 "Zivotinjska farma" Dzordz Orvel Hihihi... ql... extra knjiga... "dvanaest glasova besno je vikalo, i svi su bili jednaki. sada je bilo jasno sta se promenilo u izgledu svinja. pogled zivotinja koje su stajale napolju klizio je od svinje do coveka, od coveka do svinje; ali, vec je bilo nemoguce raspoznati ko je svinja, a ko covek..." Ja citam Nedzma - "Badem" ... i onako je
Angelystor Posted December 31, 2006 Report Posted December 31, 2006 Farmu sam procitao prosli vikend, za jedno prepodne..pa ni toliko...nice knjizica, sa mlogo do jaja krajem(gornji citat, hehe), ali IMHO ne moz' se meri sa 1984...prejebeno dobra knjiga. Vampiria@ Chitam very pazljivo..and nesto sporije nego inace,s obzirom da chitam na engleskom, pa ono, nece valjda promaci nista
Vic Rattlehead Posted January 1, 2007 Report Posted January 1, 2007 Pročitah Nož, nije loš. Dosta se razlikuje od filma.
negative creep Posted January 2, 2007 Report Posted January 2, 2007 Prokleta avlija.. Obozavam je! Trenutno citam: Benedikt - Trgovci dushama. Citala sam 2 njegova knjige pre 4 godine, i skoro na faxu vidim drugaricu da cita ovo, pa sam sad ja pozajmila... @vic - sta? drugacija je radnja? Meni je film super.
MC Hammer Posted January 3, 2007 Report Posted January 3, 2007 Prelistavam dve knjižice Borivoja Gerzića: Rečnik anglo-američkog slenga i (manje zanimljivi...) Englesko-srpski rečnik fraza i idioma
Jellybelly Posted January 3, 2007 Report Posted January 3, 2007 (edited) Upravo procitao Bracu Karamazove. Duboko sam, ali zaista duboko impresioniran. Edited January 3, 2007 by fillex
Vic Rattlehead Posted January 3, 2007 Report Posted January 3, 2007 Obozavam je! Trenutno citam: Benedikt - Trgovci dushama. Citala sam 2 njegova knjige pre 4 godine, i skoro na faxu vidim drugaricu da cita ovo, pa sam sad ja pozajmila... @vic - sta? drugacija je radnja? Meni je film super. Pa recimo da je dosta stvari izostavljeno, a onog dijela kad on nađe Selima u ratu u knjizi uopšte nema. A fil jeste dobar.
Kokopelli Posted January 4, 2007 Report Posted January 4, 2007 (edited) Vajldova dramica: The Importance of Being Earnest. Funny ko ga voli. Kupih juče Gi de Mopasana, valjda bude interesantan. Edited January 4, 2007 by Vampiria
WIZARD OF GORE Posted January 4, 2007 Report Posted January 4, 2007 trenutno cesljam sabrana dela Nikolaja V. Gogolja, jebiga jedina prednost civilne vojske je tona slobodnog vremena ajd ziveli pa u subotu po badnjak
TheCircusJoy Posted January 6, 2007 Report Posted January 6, 2007 upravo počinjem andrei makine - rekvijem za istok
Rüzgar /değişik/ Posted January 6, 2007 Report Posted January 6, 2007 Vajldova dramica: The Importance of Being Earnest. Funny ko ga voli. Procitala eng. verziju za 1,5-2h i knjiga me je odusevila Treba da pocnem da citam Orkanske visove (lektira) ako se neko seti da mi donese
Kokopelli Posted January 6, 2007 Report Posted January 6, 2007 Procitala eng. verziju za 1,5-2h i knjiga me je odusevila Treba da pocnem da citam Orkanske visove (lektira) ako se neko seti da mi donese I ja sam pričala o engl. verziji. Fora je upravo u njoj, zbog dvoličnosti termina Earnest Pouka čitave priče je u zadnjoj rečenici, sjećaš se? I’ve now realised for the first time in my life the vital importance of being earnest. Baš prije neki dan kupih od njega De Profundis, The Ballad of Reading Gaol and Other Stories. Ovo je, s druge strane, znatno ozbiljnija tematika, pisana dok je boravio u zatvoru.
GirlSetsFire Posted January 6, 2007 Report Posted January 6, 2007 Po treci put Zene-Charles Bukowski... hahahaha a nedavno sam prochitala kopiju iste , naime gospodin Marko Vidojkovitj poznatiji kao pevach benda On the Run je izdao par copy-paste Bukowski romana...Ako je neo chitao znatje o chemu pricham ....
Recommended Posts