Jump to content

Recommended Posts

Posted

Remark - Iskra zivota

Mnogo mi se svidja stil pisanja. Opisi i dijalozi su u savrsenoj ravnotezi. Cela atmosfera je odlicno docarana, jbt, pola dana posle citanja ne mogu da se otresem osecaja da sam ja u konc logoru o_O

Preporucujem svakako

Posted

William Golding-Lord Of The Flies

Jao, super je, makar ono što mi je ostalo u sjećanju. Simboličan i okrutan roman, mada i kritika tadašnje kvazi-altruističke Engleske. Obrati pažnju na neke naizlged nevažne detalje (bacanje naočara(=znanje)...) i na značenje dječijih imena (Poggy...) ...

Posted

"Zivotinjska farma" Dzordz Orvel

Hihihi... ql... extra knjiga... "dvanaest glasova besno je vikalo, i svi su bili jednaki. sada je bilo jasno sta se promenilo u izgledu svinja. pogled zivotinja koje su stajale napolju klizio je od svinje do coveka, od coveka do svinje; ali, vec je bilo nemoguce raspoznati ko je svinja, a ko covek..." :rockdevil:

Ja citam Nedzma - "Badem" ... i onako je :opusteno:

Posted

Farmu sam procitao prosli vikend, za jedno prepodne..pa ni toliko...nice knjizica, sa mlogo do jaja krajem(gornji citat, hehe), ali IMHO ne moz' se meri sa 1984...prejebeno dobra knjiga.

Vampiria@ Chitam very pazljivo..and nesto sporije nego inace,s obzirom da chitam na engleskom, pa ono, nece valjda promaci nista ;)

Posted

Prokleta avlija..

Obozavam je! :da:

Trenutno citam: Benedikt - Trgovci dushama. Citala sam 2 njegova knjige pre 4 godine, i skoro na faxu vidim drugaricu da cita ovo, pa sam sad ja pozajmila...

@vic - sta? drugacija je radnja? Meni je film super.

Posted

Prelistavam dve knjižice Borivoja Gerzića:

Rečnik anglo-američkog slenga i (manje zanimljivi...) Englesko-srpski rečnik fraza i idioma

Posted

Obozavam je! :da:

Trenutno citam: Benedikt - Trgovci dushama. Citala sam 2 njegova knjige pre 4 godine, i skoro na faxu vidim drugaricu da cita ovo, pa sam sad ja pozajmila...

@vic - sta? drugacija je radnja? Meni je film super.

Pa recimo da je dosta stvari izostavljeno, a onog dijela kad on nađe Selima u ratu u knjizi uopšte nema. A fil jeste dobar.

Posted (edited)

Vajldova dramica: The Importance of Being Earnest. Funny ko ga voli.

Kupih juče Gi de Mopasana, valjda bude interesantan.

Edited by Vampiria
Posted

Procitala eng. verziju za 1,5-2h i knjiga me je odusevila :D

Treba da pocnem da citam Orkanske visove (lektira) ako se neko seti da mi donese :no:

I ja sam pričala o engl. verziji. Fora je upravo u njoj, zbog dvoličnosti termina Earnest :da: Pouka čitave priče je u zadnjoj rečenici, sjećaš se?

I’ve now realised for the first time in my life the vital importance of being earnest. :D

Baš prije neki dan kupih od njega De Profundis, The Ballad of Reading Gaol and Other Stories. Ovo je, s druge strane, znatno ozbiljnija tematika, pisana dok je boravio u zatvoru.

Posted

Po treci put Zene-Charles Bukowski...

hahahaha a nedavno sam prochitala kopiju iste , naime gospodin Marko Vidojkovitj poznatiji kao pevach benda On the Run je izdao par copy-paste Bukowski romana...Ako je neo chitao znatje o chemu pricham ....

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...