VeronikaJeOdluchilaDaUmre Posted January 6, 2007 Report Posted January 6, 2007 ahah, nemoj u Vidojkovica, sad ce da krene pljuvanje
GirlSetsFire Posted January 6, 2007 Report Posted January 6, 2007 hahahhaha..znala sam! Ej, a bio je dobar sa KANDZAMA,ali ga je usrao posle....sad ga svi pljuju
Rüzgar /değişik/ Posted January 6, 2007 Report Posted January 6, 2007 I ja sam pričala o engl. verziji. Fora je upravo u njoj, zbog dvoličnosti termina Earnest Pouka čitave priče je u zadnjoj rečenici, sjećaš se? I’ve now realised for the first time in my life the vital importance of being earnest. Da, cuvena poslednja recenica Stavise, ni film nije los.. Baš prije neki dan kupih od njega De Profundis, The Ballad of Reading Gaol and Other Stories. Ovo je, s druge strane, znatno ozbiljnija tematika, pisana dok je boravio u zatvoru. Znam i za ta dela posto smo detaljnije radili biografiju, medjutim nisam ih procitala, iskreno ni trazila, tako da ne znam koliko su dostupna.. Javi kakvi su utisci
mina. Posted January 6, 2007 Report Posted January 6, 2007 Trenutno je na repertoaru knjiga koju sam dobila na poklon: Salman Ruzdi - Tlo pod njenim nogama. Cudno kako knjiga ustvari nije o onome o cemu je... Koliko god to debilno zvucalo
GirlSetsFire Posted January 6, 2007 Report Posted January 6, 2007 CooL...Chim sredim glupe ispite bacam se na to!
necko Posted January 6, 2007 Report Posted January 6, 2007 trebalo bi da krenem da citam knjigu Osnovi Elektrotehnike 1 od Dragutina Mitica i Bosiljke Vukcevic
GirlSetsFire Posted January 6, 2007 Report Posted January 6, 2007 xaxaxaxaxa!!! E da Nemanja skontala sam koji si!
Jabba the Hutt Posted January 7, 2007 Report Posted January 7, 2007 Franc Kafka-Zamak Ne znam sta mi je, uvatio sam se Kafke poslednjih 6-7 meseci ko pijan plota, od kako sam prvi put procitao "Proces"
°°Džoca°° Posted January 8, 2007 Report Posted January 8, 2007 Po treci put Zene-Charles Bukowski... Vrh! Ja sam uzela sad "Price o obicnom ludilu", isto od Bukowskog... nikada nije bio prostiji, vulgarniji, iskreniji, brutalniji... ne svidja mi se
Kokopelli Posted January 9, 2007 Report Posted January 9, 2007 The Legends of Sleepy Hollow- Washington Irving The Pioneers- J.F.Cooper Američki romantičari...
MC Hammer Posted January 9, 2007 Report Posted January 9, 2007 Borislaw Pekitj - Besnilo Mnogo dobra knjiga... Pročitaj Kamijevu Kugu (Albert Camus - La Peste).
VeronikaJeOdluchilaDaUmre Posted January 10, 2007 Report Posted January 10, 2007 Markes- Ochi plavog psa
gavrosaurus Posted January 10, 2007 Report Posted January 10, 2007 Maksim Gorki - "Mati" Sjajna psiholoska studija i vrlo kvalitetno stivo ali takva komunisticka propaganda - nemam reci. To politicko agitovanje gotovo da je ubilo sve svetle tacke kojih, zaista, ima u izobilju. Da nije tako politicki obojena, preporucio bih je svakome.
Angelystor Posted January 11, 2007 Report Posted January 11, 2007 Braca Karamazovi Za raspusta prochitah: Lord Of The Flies, Paklena Pomorandza i juche ujutru po treci out Dr.Dzekil i Mr. Hajd i rekoh sebi da cu od ponedeljka da chitam Karamazove jer mi treba za lektiru..al sinoc dok vrshljah po dnevnoj sobi ugledah "Autostoperski vodich kroz galaksiju"..koji sam prochita zadnji i jedini put, pa ima vec 3-4 godine..i prichita mi se opet. Tako da ce Braca da prichekaju Ford car Genijalna knjiga bre!!!
-Abraxas- Posted January 11, 2007 Report Posted January 11, 2007 Max Frisch-Homo Faber Veoma interesantno napisana knjiga. Umberto Eko-Ime Ruze
gavrosaurus Posted January 12, 2007 Report Posted January 12, 2007 Umberto Eko-Ime Ruze То је сјајна књига! Еко је невероватно образована и интелигентна особа; књига баш добро приказује прилике у Европи а нарочито Италији у 13. и 14. веку и брутално распарчавање и јерес која се појављивала у оквирима католичанства. Врло занимљиво и тотално препоручљиво.
Kokopelli Posted January 12, 2007 Report Posted January 12, 2007 Lord Of The Flies I? Utisci? Jesi i i Paklenu čitao na engl.? Meni se svidio jezik kojim se služi, pozajmice iz ruskog... Ja je počela i nikako da nastavim... Ispiti...
gavrosaurus Posted January 12, 2007 Report Posted January 12, 2007 Није да ме је неко питао али је "Господар мува" бриљантно остварење! Ја сам њоме био тотално одушевљен.
Kokopelli Posted January 12, 2007 Report Posted January 12, 2007 (edited) Umberto Eko-Ime Ruze Ni nju nikako da pročitam. Kada pomislim na njega, podsjeti me na ogavnog profesora teorije književnosti, Sinišu Jelušića, koji ga je svako malo citirao da bi mi, na kraju prve godine, omrzao bilo koje potencijalno čitanje Eka. (je li gen. jednine od Eko- Eka? ) Zato je film FENOMENALAN! Edited January 12, 2007 by Vampiria
Recommended Posts