blondie Posted August 15, 2004 Report Share Posted August 15, 2004 Crna kuca (P. Straub i Stephen King) procitala manje od pola i stala... sto mi se prvi put desava uospte citajuci knjige... provaljujem da prvi dio uopste nije pisao King. da li je neko vec citao? zna li se uopste ko je tu sta pisao? knjiga je odlicna, btw... ali ja sam van sebe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blondie Posted August 15, 2004 Report Share Posted August 15, 2004 Sidarta-Herman Hese upravo zavrshila sa silmarilionom sto ste svi navalili na Hesea i S. vuka, Sidartu i sl... ? i kad smo vec kod njega, jel citao neko Roshalde ili Srecan je ko umije da voli? jednostavne price uvijek ostavljaju jace utiske... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Livia Posted August 16, 2004 Report Share Posted August 16, 2004 sto ste svi navalili na Hesea i S. vuka, Sidartu i sl... ? i kad smo vec kod njega, jel citao neko Roshalde ili Srecan je ko umije da voli? jednostavne price uvijek ostavljaju jace utiske... Roshalde je super knjiga Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Posted August 16, 2004 Report Share Posted August 16, 2004 sto ste svi navalili na Hesea i S. vuka, Sidartu i sl... ? i kad smo vec kod njega, jel citao neko Roshalde ili Srecan je ko umije da voli? jednostavne price uvijek ostavljaju jace utiske... pocela sam Srecan je onaj ko ume da voli...jos ne mogu da formiram misljenje, malo me smara... a i ja sam skoro zavrsila Sidartu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abbath Posted August 16, 2004 Report Share Posted August 16, 2004 sad sam prochito Izmaglicu od stivena kinga,dobra knjiga al kraj shugav brale Link to comment Share on other sites More sharing options...
dima Posted August 16, 2004 Report Share Posted August 16, 2004 "Novi Jerusalim" - B. Pekic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaymz Posted August 16, 2004 Report Share Posted August 16, 2004 Beli Ninja - Erik von Lustbader : ))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ATILA Posted August 17, 2004 Report Share Posted August 17, 2004 Kratka povest vremena - Steven Hoking, ovo je stvarno obavezno stivo. A zadnje u papiru je Marquez, Sto godina samoce Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlaja Buraz Posted August 17, 2004 Report Share Posted August 17, 2004 E što se ova tema ne zove 'Knjige koje planirate čitati?'... Bio bih glavni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morello Posted August 17, 2004 Report Share Posted August 17, 2004 Bio bih glavni Nesto mislim da bi ipak ja bio daleko ispred tebe u toj disciplini. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delay Posted August 17, 2004 Report Share Posted August 17, 2004 bash zavrsih Hronike Ambera od Zelazny-ja Link to comment Share on other sites More sharing options...
ATILA Posted August 17, 2004 Report Share Posted August 17, 2004 E što se ova tema ne zove 'Knjige koje planirate čitati?'... Bio bih glavni. Da znas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abbath Posted August 17, 2004 Report Share Posted August 17, 2004 Kratka povest vremena - Steven Hoking, ovo je stvarno obavezno stivo. A zadnje u papiru je Marquez, Sto godina samoce sto godina samoce je meni izgledalo kao milion godina samoce,toliko je boring Link to comment Share on other sites More sharing options...
LedStorm Posted August 18, 2004 Report Share Posted August 18, 2004 Dejvid Morel Narandzasta je za patnju, plava za ludilo (kraća priča) Prica o prijateljima Slikaru i istoricaru koji pokušavaju otkriti šta je to toliko neobično na Van Dornovim slikama. istoricar na kraju ludi i umire a slikar pokušava naći razlog što je njegov prijatelj sebi izbo oči i kasnije kroz očnu duplju izbo mozak makazama. Ovo su Slikareve poslednje reci citiram... Dajem sve od sebe. Hrabrim se da budem jaci od Majersa, koji je trpeo samo nekoliko nedelja. Van Dorn je izdrzao godinu dana. Mozda je genijalnost snaga. Mozak mi otice. Kako samo preti da mi rascepi lobanju. razjapljena usta se mnoze. Glavobolje! Govorim sebi da budem hrabar. Jos jedan dan. Jos jedna trka da dovrsim novo platno. Ostri kraj kicice priziva. Bilo sta sto ce probosti moje sazizuce dusevno vrenje, izbosti oci, donoseci ekstazu olaksanja. Ali, moram da izdrzim. Na stolu, kraj leve ruke, cekaju makaze. Ali ne danas. Ni sutra. Nadzivecu Van Dorna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delay Posted August 18, 2004 Report Share Posted August 18, 2004 strava ima to da nabavim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kai Hansen Posted August 18, 2004 Report Share Posted August 18, 2004 Terry Pratchett - The Colour Of Magic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Face Of Melinda Posted August 18, 2004 Report Share Posted August 18, 2004 Majstor i Margarita- Bulgakov Mihail Knjiga je do jaja! Ko ne voli sterotipe dopasce mu se. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blondie Posted August 18, 2004 Report Share Posted August 18, 2004 moja sestra i ja smo u dereti dobile EXTRA bonus, kao poklon knjigu, jer smo redovne musterije u njihovoj knjizari (nakupile smo sve zive bonuse ), i preporucise nam Utociste - Patrik Mekgrat.... izgleda da je king umijesao prste.... (sve u sluzbi filma) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Livia Posted August 19, 2004 Report Share Posted August 19, 2004 (edited) Dejvid Morel Narandzasta je za patnju, plava za ludilo (kraća priča) Prica o prijateljima Slikaru i istoricaru koji pokušavaju otkriti šta je to toliko neobično na Van Dornovim slikama. istoricar na kraju ludi i umire a slikar pokušava naći razlog što je njegov prijatelj sebi izbo oči i kasnije kroz očnu duplju izbo mozak makazama. Ovo su Slikareve poslednje reci citiram... Morel je odlican pisac,mnogo mi se svidja njegov stil. Edited August 19, 2004 by Livia Link to comment Share on other sites More sharing options...
ATILA Posted August 19, 2004 Report Share Posted August 19, 2004 Terry Pratchett - The Colour Of Magic Ova je odlicna, usudjujem se reci mozda i njegova najbolja. Pa nisam ni ocekivao od nekog sa slikom black metalca umjesto avatara da cijeni "magijski realizam". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kai Hansen Posted August 19, 2004 Report Share Posted August 19, 2004 Ja sam pre imao black metalca na slici..pevacha gorgorotha. A ovo sada je car thrasha MILLAND Mille PETROZZA! Nije bitno sta ja imam na avataru...meni je Prachet jedan od omiljjenih pisaca i prochitao sam stvarno dosta njegovih knjiga, ali prve dve(BOju i Svetlost) nisam i sramota me zbog togam heh... Najbolja mi je ubedljivo MALI BOGOVI, a najsmesnija STRAZA STRAZA! Ovu sam za sada prevalio 100tinak stranica i za sada je veoma dobra Link to comment Share on other sites More sharing options...
.alex. Posted August 19, 2004 Report Share Posted August 19, 2004 ajd preporucite neq SF knjigu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Posted August 19, 2004 Report Share Posted August 19, 2004 "Severna svetlost"; "Cudotvorni noz": "Cilibarski durbin" Filip Pulman-- trilogija, SF ali gomila cinjenica sa realnom osnovom! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kai Hansen Posted August 19, 2004 Report Share Posted August 19, 2004 Ja sam od te trilogije samo prvu prochitao i svidelo mi se...nakon Pracheta prelazim na Cudotvotni Noz... p.s. Artemis Faula takodje predlazem...He kicks Hairy Potters ass! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiery Posted August 20, 2004 Report Share Posted August 20, 2004 "Severna svetlost"; "Cudotvorni noz": "Cilibarski durbin" Filip Pulman-- trilogija, SF ali gomila cinjenica sa realnom osnovom! Nema ni SF-a, ni realne osnove. Cista "epska fantastika" ili kako je vec zovu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts