Goxy Posted March 25, 2007 Report Posted March 25, 2007 ateoloska rasprava-onfre mišel jos jedan niceov sledbenik,za ljubitelje niceovog antihrista
Mustang Posted March 27, 2007 Report Posted March 27, 2007 Hese- Stepski vuk Uf to sam davno čitao... Podseti me o čemu se radi Nešto kao neki tip koji je iznajmio stan ili
Minerva_SD Posted March 28, 2007 Report Posted March 28, 2007 Ja sam trentutno nesto bezveze, pa citam "Tibetansku knjigu mrtvih"...
*SuNCHicA* Posted March 28, 2007 Report Posted March 28, 2007 Trenutno Luigi Pirandello - Novele Odlicne su
VeronikaJeOdluchilaDaUmre Posted March 29, 2007 Report Posted March 29, 2007 Uf to sam davno čitao... Podseti me o čemu se radi Nešto kao neki tip koji je iznajmio stan ili Jeste, to je to .
Minerva_SD Posted March 29, 2007 Report Posted March 29, 2007 (edited) Tip koji je iznajmio stan i odlucio da nestane/umre za sve nije zbrika pripovedaka, nego roman! I zove se 'Pokojni Matija Paskal'. Edited March 29, 2007 by Nimfadora
Prinzessin Tinea Posted April 2, 2007 Report Posted April 2, 2007 Ja pokusavam da citam "Dervis i smrt" ali mi ne ide :) Mrzim da citam lektire koje imaju 400-500 strana, izgubim volju za zivotom
Minerva_SD Posted April 2, 2007 Report Posted April 2, 2007 Sto ti ne valja 'Dervis i smrt'? Super je Selimovic!
Prinzessin Tinea Posted April 2, 2007 Report Posted April 2, 2007 Previse mi je ozbiljan i ne mogu da se saosecam sa glavnim likom... stvara ranvodusno osecanje i nije mi bitan tok dogadjanja vec broj stranice do koje sam stigla, a to definitvno nije svrha citanja.
Minerva_SD Posted April 2, 2007 Report Posted April 2, 2007 Poenta i jeste u tome da on kontrolise svoje ponasanje i osecanja, i da se zapravo u njemu vodi rat: Da li da spasava brata ili da ostane dosledan svojim prinipima!
Kali Agna Posted April 3, 2007 Report Posted April 3, 2007 Pesma boginje Kali - dan simons uuu ovo je nesto vezano za mene o cemu se radi? indijska mitologija ili nesto konkretnije?
majorgashpar Posted April 3, 2007 Report Posted April 3, 2007 Dan Simmons piše SF. Stvarno kakva je knjiga , ja upravo završavam Pad Hiperiona
mara! Posted April 4, 2007 Report Posted April 4, 2007 Simons pise i horore, i to najbolje horore na svetu... Radnja se desava u Kalkuti, samo sto sam tek pocela, tako da nisam jos sve uspela da pohvatam. Dobila sam i Hiperiona, to sledece citam...
Layla Posted April 6, 2007 Report Posted April 6, 2007 A. Sopenhauer: O zenama ...Skroz je zanimljivo, ali znam koliko je dobro da muskarci ovo citaju...
Kokopelli Posted April 7, 2007 Report Posted April 7, 2007 Jao, pročitala sam Vajldove bajke. Vjerovatna je svima poznata "The Happy Prince", meni se čini da postoji i crtani film. Evo, nađoh na imdb-u film iz 1974. To je priča o statui princa i male laste, koja nema srećan kraj and they did not live happily ever after. Svaka je bajka jako tužna ali i podjednako poučna i puna simbolike. Ostatak čine: The Nightingale and The Rose (slijepa ljubav; ovdje sam već počela da plačem ) The Selfish Giant (aluzija na hrišćanstvo) The Devoted Friend (licemjerstvo) The Remarkable Rocket (taština) Zbirka ovih fairy tales je posvećena Karlosu Blekeru, njegovom prijatelju, s kojim je (naravno) dijelio vrlo intimne momente života
Guest Red Rose Posted April 12, 2007 Report Posted April 12, 2007 Stephen King-vreca kostiju ....ukleta ljubavna prica........ I love it.......
mara! Posted April 12, 2007 Report Posted April 12, 2007 Jao, to je najdivnija knjiga na svetu!!! Tako sam plakala dok sam je citala!!! Fenomenalna je!
Recommended Posts