Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Tip koji je iznajmio stan i odlucio da nestane/umre za sve nije zbrika pripovedaka, nego roman! I zove se 'Pokojni Matija Paskal'.

Edited by Nimfadora
Posted

Previse mi je ozbiljan i ne mogu da se saosecam sa glavnim likom... stvara ranvodusno osecanje i nije mi bitan tok dogadjanja vec broj stranice do koje sam stigla, a to definitvno nije svrha citanja.

Posted

Poenta i jeste u tome da on kontrolise svoje ponasanje i osecanja, i da se zapravo u njemu vodi rat: Da li da spasava brata ili da ostane dosledan svojim prinipima!

Posted

Simons pise i horore, i to najbolje horore na svetu... Radnja se desava u Kalkuti, samo sto sam tek pocela, tako da nisam jos sve uspela da pohvatam. Dobila sam i Hiperiona, to sledece citam...

Posted

A. Sopenhauer: O zenama :huh:

...Skroz je zanimljivo, ali znam koliko je dobro da muskarci ovo citaju... <_<

Posted

Jao, pročitala sam Vajldove bajke. Vjerovatna je svima poznata "The Happy Prince", meni se čini da postoji i crtani film. Evo, nađoh na imdb-u film iz 1974. :wub:

To je priča o statui princa i male laste, koja nema srećan kraj and they did not live happily ever after.

Svaka je bajka jako tužna ali i podjednako poučna i puna simbolike.

Ostatak čine:

The Nightingale and The Rose (slijepa ljubav; ovdje sam već počela da plačem :redface:)

The Selfish Giant (aluzija na hrišćanstvo)

The Devoted Friend (licemjerstvo)

The Remarkable Rocket (taština)

Zbirka ovih fairy tales je posvećena Karlosu Blekeru, njegovom prijatelju, s kojim je (naravno) dijelio vrlo intimne momente života :D

Guest Red Rose
Posted

Stephen King-vreca kostiju

....ukleta ljubavna prica........

I love it.......

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...