Jump to content

Knjiga koju trenutno čitate?

Recommended Posts

nije losa knjiga... Mada, opet, ja sam zaludjenik za hinduizam, Indiju i tako to, pa sam mozda i subjektivna :D

Inace, sad citam Romea i Juliju. Bozi, kako je ono perverzno!!! Julija ima 14 godina, a Paris konstatuje "i mladje od nje vec su srecne majke". Julijina keva ima 28, sto ce reci da ju je rodila sa 14, a njen otac je tad imao 60. Stvarno, ali stvarno fuj. Jedno veeeeeliko fuj.

A moram i da citam "Pakao". A mrzi me...

"Pakao" je zanimljiv.. bar je zanimljiviji od "Romea i Julije" :) ali, dobro, ja ne volim Shekspira

Trenutno citam knjigu Tsurezuregusa koju je napisao budisticki svestenik Yoshida Kenkō. To je u stvari knjiga kratkih eseja koji su napisani bez ikakvog redosleda i povezanosti, jednostavno zapazanja jednog svestenika (mada ne provlaci budizam previse kroz svoje pisanje), njegovo misljenje kako jedan covek treba da se ponasa itd. Zanimljivo je, jedino sto je prevod na engleskom i ima puno slozenih i retko upotrebljivih reci, pa je recnik obavezan :D

Volela bih da u zadnje vreme imam vremena da pročitam nešto, ali fax me stisnuo. Poslednje što sam započela su Mračna Kula III: Pustare od Stivena Kinga i nadam se da ću naći vremena da je u skorije vreme završim, jer je jako dobra knjiga.

@Kali Yuga:

Savremeni za koju godinu? Pa nije ti ti uopšte strašno. Tu više ima kolokvijalizama nego književnog. Nisam radila čitavu knjigu, samo fragmente.

Ja danas počinjem sa Džojsom "Portret umjetnika u mladosti".Rado bih uzela i "Uliksa" ali gdje sada (pred ispitnji rok) da čitam 1000 i kusur strana, pogotovo što je knjiga, sama po sebi, vrlo zamršeno djelo... Čovjek opisuje jedan jedini dan u 1000 strana. Sigurno su poznati likovi: Stiven Dedalus, Leopold i Moli Blum...

Edited by Kokopelli

Trenutno "Mort" - T. Pratchett. Koji opisi:

Velika niska soba bila je mracna i senovita i mirisala je uglavnom na tamjan, ali pomalo i na kuvani kupusi prljav ves i na onu vrstu ljudi koji sve svoje carape bacaju na zid i nose one koje se ne zalepe.

Cova je ludak prve klase...

dobili smo na faksu da citamo istog ... sta mislis ?

jbg,tek sam sada primetio ovaj post.

Mislim,sta reci o Haksliju,mada Vecna Filozofija ipak nije njegov stil,mislim naucna fantastika and that-makar poredjenje vrsim sa Vrlim Novim Svetom,klasikom sf-a.

Vecna filozofija je skup svih iszreka i skup svih filozofskih misli koje je on ko zna koliko dugo sakupljao-mislim,misli i filozofije ljudi iz arabije,shinto religija,mahajana i zen budizam...neverovatno je!!!

OT: Robert Grevs-Grcki mitovi

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...