Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ја сам давно почела да је читам и нисам могла да је звршим. страшно је. И сјајно, морам признати.

Posted

Ja sam je čitao kad sam imao 17 - 18 godina i usrao se od straha kad sam čitao onaj deo gde muslimani kolju srpsku porodicu na Božić. Sad sam odlučio da je konačno završim.

Posted

Има. Филм Мирослава Лекића, са Жарком Лаушевићем и, чини ми се, Бојаном Маљевић.

Posted
Aleksandar Dima, ''Grof Monte Kristo''. :wub: Još 200 strana do kraja...

Procitao pre mozda godinu dana . Dobar izbor .

Trenutno citam Hobsovog Leviatana , Heseovu Igru staklenih perli i Sjenkjevicev roman - Bez dogme ; sve zavisno od toga kako sam raspolozen .

Leviatan - ********* 9/10 - potpuno se slazem sa njegovim idejama - centralizovana vlast , represija , cilj opravrava sredstva ... Najblize uredjenju nacisticke nemacke ( hvala Bogu , bez antisemitizma i ostalih gluposti )

Igra staklenih perli - ******* 7/10 - ima dobrih ideja , ali ne svidja mi se ona vezana za muziku . Mnogo teska za razumevanje u nekim delovima .

Bez dogme - ********** 10/10 - stvarno fenomenalna knjiga , sve preporuke . Po meni njegovo najbolje delo . Covek je stvarno majstor : Quo vadis , Krstasi ... Sve preporuke

Posted
zombie survival manual... ne moze da skodi :)

Zasto bi skodilo?

Rec je o fenomenalnoj knjizi, citao sam je 2 put u jednom dahu.

Posted

Trenutno čitam "Zovem se Crveno" od Orhana Pamuka. Stil pisanja me podseća na Andrićev (naročito sa onim iz "Na Drini ćuprija"), s obzirom da su i teme slične. Moja preporuka.

Od prethodno pročitanih knjiga, izdvojio bih politički triler, majstora ovakvih romana, Roberta Ladlama. Reč je o romanu "Kasandrin sporazum". Jedan lagan roman, koji se čita u jednom dahu je "Magnat" Harolda Robinsa, pa ko voli nek' izvoli.

:rockdevil:

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...