quiet Posted July 24, 2008 Report Share Posted July 24, 2008 Dostojevski - Braća Karamazovi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sandman Posted July 24, 2008 Report Share Posted July 24, 2008 Stephen King-It Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted July 29, 2008 Report Share Posted July 29, 2008 Bram Stoker - Dracula Kako je dobra knjiga sve ti bem...iskreno sam iznenadjen, ochekivah da ce da me smori, jer gledah 10 filmova sa Drakulom..ali sad vidim da nijedan nije ni blizu knjige.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grob Bez Dna Posted July 29, 2008 Report Share Posted July 29, 2008 Stephen King-It ha, 'ladno citamo istu knjigu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
East Posted July 29, 2008 Report Share Posted July 29, 2008 porodicno pravo-surogat materinstvo ....e u majcinu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goxy Posted August 1, 2008 Report Share Posted August 1, 2008 sem haris-pismo hriscanskoj naciji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rüzgar /değişik/ Posted August 3, 2008 Report Share Posted August 3, 2008 Orhan Pamuk - Sneg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delay Posted August 6, 2008 Report Share Posted August 6, 2008 Istorija Kineske Filozofije, Fung Ju-Lan. All hail Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstralliS Posted August 6, 2008 Report Share Posted August 6, 2008 Orhan Pamuk - Sneg. Baš bih voleo da čujem mišljenje nakon što pročitaš. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Little Butcher Posted August 6, 2008 Report Share Posted August 6, 2008 Čudovište od romana!!! Gotski mračan, urnebesno smešan, pa ipak nežan i mudar, roman „Crna ptica“ je kanadskih „Sto godina samoće“. Kombinujući veliki pisce poput Grasa, Markesa, Ruždija, stvarne događaje iz novinskih vesti sa svetom magijskog realizma Crna ptica će vas upoznati sa svojeglavom vranom ljubimicom, zbunjenim duhom, ludim doktorom, komšijom čudakom, žutokljunim policajcima i mrtvakom koji je pošao u šetnju. U oronuloj kući ispod Mon Roajala u Kanadi živi ekscentrična porodica Desušovih. Deda je pljačkaš grobova koji se druži s prostitutkama i ludim naučnicima. Njegova razočarana žena vezala se za njegovo prepredeno kućno ljubimče, vranu Grejs. Stric se bavi istim zanimanjem kao i deda, a inače većinom provodi vreme pijan i sam. Majka je rešila da prespava svoje jade, dok otac bezuspešno kuje planove da se na brzinu obogati. U međuvremenu njihovi blizanci se bore s posledicama svojih sukobljenih ambicija saplićući jedno drugo na svakom koraku. Mari je borac za prava Francuza u Kanadi i teroristkinja, dok njen brat Žan-Baptist, nezainteresovan za politiku i nacionalne interese, provodi vreme u svojoj sobi u potkrovlju čitajući i pišući užasnu poeziju. Iako mrk i grub, njihov svet vrca od nada i očekivanja. Knjigu je preveo Mirko Bižić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jackie Brown Posted August 7, 2008 Report Share Posted August 7, 2008 Skoro sam zavrsila Margaret Atvud ''Penelopijada'', Donu Tart ''Tajna istorija'',a sada se spremam da citam Meri Higins Klark sto je mama donela.Mogla bih negde da nadjem vremena i da ucim... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kokopelli Posted August 7, 2008 Report Share Posted August 7, 2008 (edited) Procitao sam 1984 od Orvela, i nameravam jos neku njegovu, posto sam ja covek koji teoriju zavere smatra apsolutno mogucom i opipljivom.. Probaj onda i Hakslijev "Vrli novi svijet", ili 4. dio "Guliverovih putovanja" ... Sve te distopije su prilično interesantne. edit: Ja pročitah od Murakamija "Sputnik ljubav", a sada nastavak "Doplera" - "Volvo kamioni". Ma, Erlend Lu je fantastičan! Edited August 7, 2008 by Kokopelli Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jackie Brown Posted August 7, 2008 Report Share Posted August 7, 2008 Murakami.... Njegove knjige su mi bas lepo legle proslog leta... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rüzgar /değişik/ Posted August 7, 2008 Report Share Posted August 7, 2008 Baš bih voleo da čujem mišljenje nakon što pročitaš. Moze, ali ces se nacekati. Radnja 3-4 dana, knjiga 500 strana. Srecom, nije dosadno. A ti si procitao? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baal Posted August 7, 2008 Report Share Posted August 7, 2008 Po treći put: Dostojevski - Idiot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Darkboy Posted August 9, 2008 Report Share Posted August 9, 2008 Dospodar Prstenova - Druzina Prstena Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted August 9, 2008 Report Share Posted August 9, 2008 Herman Hese - Sidarta Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissDickinson Posted August 10, 2008 Report Share Posted August 10, 2008 Čudovište od romana!!! Gotski mračan, urnebesno smešan, pa ipak nežan i mudar, roman „Crna ptica“ je kanadskih „Sto godina samoće“. Kombinujući veliki pisce poput Grasa, Markesa, Ruždija, stvarne događaje iz novinskih vesti sa svetom magijskog realizma Crna ptica će vas upoznati sa svojeglavom vranom ljubimicom, zbunjenim duhom, ludim doktorom, komšijom čudakom, žutokljunim policajcima i mrtvakom koji je pošao u šetnju. U oronuloj kući ispod Mon Roajala u Kanadi živi ekscentrična porodica Desušovih. Deda je pljačkaš grobova koji se druži s prostitutkama i ludim naučnicima. Njegova razočarana žena vezala se za njegovo prepredeno kućno ljubimče, vranu Grejs. Stric se bavi istim zanimanjem kao i deda, a inače većinom provodi vreme pijan i sam. Majka je rešila da prespava svoje jade, dok otac bezuspešno kuje planove da se na brzinu obogati. U međuvremenu njihovi blizanci se bore s posledicama svojih sukobljenih ambicija saplićući jedno drugo na svakom koraku. Mari je borac za prava Francuza u Kanadi i teroristkinja, dok njen brat Žan-Baptist, nezainteresovan za politiku i nacionalne interese, provodi vreme u svojoj sobi u potkrovlju čitajući i pišući užasnu poeziju. Iako mrk i grub, njihov svet vrca od nada i očekivanja. Knjigu je preveo Mirko Bižić. U kojoj knjizhari je ima? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 Herman Hese - Demijan Link to comment Share on other sites More sharing options...
delay Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 Kakva su to gay sranja, Hese i shit, daj ga po Ničeu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 Izvinjavam se nisam struchan kao vasha malenkost.. Sidartu uzeh onako, da ubijem popodne jedno..i svidi mi se..i vidim doma imam jos od njega, pa rek'o 'ajd pred uchenje josh malko neshto da overim.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delay Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 Ako si izvrteo kompletnog Pračeta, imaš opravdano. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 Pa nisam josh, tu sam oko kvote 20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kokopelli Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 U kojoj knjizhari je ima? Plato, recimo. Dobih je na poklon Link to comment Share on other sites More sharing options...
mara! Posted August 14, 2008 Report Share Posted August 14, 2008 dostojevski - kockar. fenomenalno je. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts