_powerslave_ Posted August 14, 2008 Report Share Posted August 14, 2008 Roger Zelazny - Hronike Ambera Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uruk Posted August 15, 2008 Report Share Posted August 15, 2008 Zabatali te Hronike ambera, moj savet... Anyway trenutno citam Uliksa od Dzojsa, a i God's debris od Scota Adamsa. Ona je na zalost na engleskom, ali je onako interesantna, kvazi-filozofska, postavlja izvesna pitanja... Preporucujem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_powerslave_ Posted August 17, 2008 Report Share Posted August 17, 2008 Zabatali te Hronike ambera, moj savet... Hm ne razumem, prochitao si je pa ti se ne svidja ili si chuo da je losha...ja stigao do polovine i ne nameravam da je batalim jer je knjiga skroz dobra...mozda ti jednostavno ne volish epsku fantastiku ili shta vec... Link to comment Share on other sites More sharing options...
delay Posted August 17, 2008 Report Share Posted August 17, 2008 Ako miliš na ono sa zelenim koricama, to cepaj do kraja, ali ne prelazi na nastavke. Krš su, a originalna priča je dobra, i moja preporuka ti je da je ne kvariš razvodnjavanjem. @ hai El se meni čini malo ili Džojs definitivno nije normalan? Mnogo mi je psihotična knjiga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
negative creep Posted August 17, 2008 Report Share Posted August 17, 2008 dostojevski - kockar. fenomenalno je. a koja njegova nije? Link to comment Share on other sites More sharing options...
_powerslave_ Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 Ako miliš na ono sa zelenim koricama, to cepaj do kraja, ali ne prelazi na nastavke. Krš su, a originalna priča je dobra, i moja preporuka ti je da je ne kvariš razvodnjavanjem. Da u pitanju je ta sa zelenim koricama...nego bash skoro saznadoh za te nastavke...bem li ga mozda i njih nabavim,al ako su tolko loshi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Маузер Posted August 19, 2008 Report Share Posted August 19, 2008 Spasoje Vasiljev-Slovenska Mitologija Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uruk Posted August 19, 2008 Report Share Posted August 19, 2008 Hm ne razumem, prochitao si je pa ti se ne svidja ili si chuo da je losha...ja stigao do polovine i ne nameravam da je batalim jer je knjiga skroz dobra...mozda ti jednostavno ne volish epsku fantastiku ili shta vec... Citao. Bas tu sa zelenim koricama, a mozda i jos jednu ne secam se(aj je prepricaj kad zavrsis da se malo podsetim). Ja se secam neka prodica, neke karte, pa bace nekog lika u tamnicu, pa posle neki drugi lik putuje brodovima, na kraju prolazi valjda neku stazu, da nesto uradi, ali nemam pojma sta, bas bih voleo da me podsetis... Volim epsku, bas sam bio pravi fag sto se tice toga... Knjiga nije losa, ali pored toliko dobrih knjiga(ovo se ne odnosi na epsku fantastiku) ja ne bih trosio vreme na nju. @ hai El se meni čini malo ili Džojs definitivno nije normalan? Mnogo mi je psihotična knjiga. Ne znam u kom smislu psihoticna. A to da nije normalan to stoji... Ja zaglavio na 300 str pred kraj, cekao da zavrsim God's debris(ako nekog zanima mogu da je okacim u pdf formatu, nije velika a i zanimiljiva je...), evo sad nastavljam... Ne znam ima nekih dosadnih delova a ima i totalno ludih, pa i smesnih... Ali svako poglavlje kao drugi pisac da je pisao... Inace, prevodilac je odradio odlican posao, i dosta olaksao citanje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
priestess Posted August 19, 2008 Report Share Posted August 19, 2008 upravo sam zavrshila sa sofijinim svetom a puchela sam danas da chitam prachetovog Dzonija i bombu Link to comment Share on other sites More sharing options...
delay Posted August 22, 2008 Report Share Posted August 22, 2008 Iskreno, mozda je Zelazni stvarno shit, nisam ja mnogo merodovan, Talisman mi je omiljena knjiga Kinga p.s. http://nowscape.com/godsdebris.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uruk Posted August 22, 2008 Report Share Posted August 22, 2008 Aj prelistaj malo tu God's debris pa rekni sta mislis... Fora je da neki lik dodje kod nekog cice da mu nesto dostavi, cica ga uvuce u razgovor i pocne da dekonstuise njegovo shvatanje sveta, a zatim iznese svoje... Nije knjiga nista revolucionarno i uber cool ali onako interesantna je... Link to comment Share on other sites More sharing options...
delay Posted August 22, 2008 Report Share Posted August 22, 2008 (edited) Nije bash loshe, ali kao sto kazes nista zaista posebno. Baci pogled na ovo. Glavni likovi u knjizi su Albert Einstein, James Joyce i John Babcock... http://www.4shared.com/file/60029442/1d369...Illuminati.html Edited August 22, 2008 by DEDA VAPH Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uruk Posted August 22, 2008 Report Share Posted August 22, 2008 (edited) Dojajno. Ja ne citam knjige preko kompa ali ispreskakacu, a kad uzmem laptop mogu je procitati. Nego nisam trebao prekidati ovog Dzojsa, ubagovah se sad citam 4 strane vec par dana. Aman, ljudi... ceka me Dekart, a i 2 knjige od Jaspersa, i Alisa u zemlji cuda i Alisa iza ogledala. Nije lepo kada si ubagovan ovako evo upravo sam skinuo ovu knjigu Edited August 22, 2008 by Uruk Hai Link to comment Share on other sites More sharing options...
delay Posted August 22, 2008 Report Share Posted August 22, 2008 Haha, informacioni shock. Ugasis komp, pobacas knjige i buljish malo u zid. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mara! Posted August 23, 2008 Report Share Posted August 23, 2008 @ negative creep: nem pojma, pokusavam da nadjem ali mi ne ide haha Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoivodBG Posted August 29, 2008 Report Share Posted August 29, 2008 Hunter S. Thompson - Hell's Angels (Hanter S. Tompson - Andjeli Pakla) Mucim muku sa knjigom, ne zbog toga sto je dosadna ili da nije zanimljiva (daleko od toga!) u pitanju je prevod i stamparske greske, kojih prakticno ima u svakom pasusu u recenici.... I to mi konstanto umanjuje draz citanja knjige, vidim ja da cu morati da pazarim istu na engleskom (ako je uopste imaju u platou, mamutu ili ips-u), jer bolje i tako nego da citam ovu sramotu... Kao napomena, prevod radi izdavacka kuca Zograf iz Zrenjanina, pa da se ne bi kojim slucajem zeznuli kao ja, izbegavajte njihova izdanja... (ako su ih uopste jos uradili...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SATAN-iz Batajnice Posted August 30, 2008 Report Share Posted August 30, 2008 Harper Lee:Ubiti pticu rugalicu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mistress Burzum Posted August 31, 2008 Report Share Posted August 31, 2008 "La civilización hispano-americana" od grupe autora.... (Za ispit...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
~Highlander~ Posted September 3, 2008 Report Share Posted September 3, 2008 Do jutros sam čitao Teoriju i politiku cena, a pošto sada ne moram više (da, položio sam ) uzeo sam od drugarice knjigu "Danteova zamka"... Pročitao sam dvestotinak stranica i mogu vam preporučiti da nikako ne čitate ovo sranje, makar vas puškom terali. Glup zaplet, senzacionalistički pristup, predvidljiva radnja, retardirani likovi, obilje gluposti... Slobodno preskočite. Čitao sam takođe i "Momo" Mihaela Endea, ali sam batalio pošto me pomalo smorila. Ipak ću konačno uzeti u ruke Selimovićevu "Tvrđavu". Imam tu knjigu odaaavno, a nikada nisam stigao da je pročitam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bata Trokrilni Posted September 4, 2008 Report Share Posted September 4, 2008 Čitam Great Horror Stories. Od raznih autora su priče. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Novaliis Posted September 4, 2008 Report Share Posted September 4, 2008 edit: Ja pročitah od Murakamija "Sputnik ljubav", a sada nastavak "Doplera" - "Volvo kamioni". Ma, Erlend Lu je fantastičan! Ima i neka nova od njega, skoro je izasla, o devojci koja putuje po svetu i zivi po aerodromima. Zaboravan sam nesto, pa se ne secam naslova. U njegovom duhu i dalje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlladimir Posted September 4, 2008 Report Share Posted September 4, 2008 ''Slučaj Martinović''. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-16 Posted September 4, 2008 Report Share Posted September 4, 2008 "Za kim zvona zvone" Hemingvej i "Bijuk8" King Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grob Bez Dna Posted September 4, 2008 Report Share Posted September 4, 2008 dve knjige istovremeno?btw, bjuik 8 je sjajan. king - it 2. knjiga Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Metaloglod Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 Zli dusi - Dostojevski Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts