M-16 Posted September 6, 2008 Report Posted September 6, 2008 dve knjige istovremeno?btw, bjuik 8 je sjajan. king - it 2. knjiga Bjuik 8 zaista ima orginalnu pricu
DeJean Posted September 9, 2008 Report Posted September 9, 2008 Dodjaboga, sto puta sam hteo da uzmem taj Bjuik8, i uvek se odlucim za nesto drugo, i 5 od 10 puta sam se zeznuo totalno!
Pure Imagination Posted September 11, 2008 Report Posted September 11, 2008 Sofijin svet, po drugi put . PonestaLo knjiga
Mistress Burzum Posted September 12, 2008 Report Posted September 12, 2008 "El matadero" Esteban Ećeverija
DeJean Posted September 13, 2008 Report Posted September 13, 2008 "El matadero" Esteban Ećeverija What the f**k is that? Just kiddin' Ali uz takvo ime, mora da do jaja pise Mislim da ce se jedan od mojih sinova zvati Esteban a jedna od cerki Eceverija O da
marko.nocturne Posted September 13, 2008 Report Posted September 13, 2008 king - zelena milja Respect! Knjiga je vrh!
Mistress Burzum Posted September 13, 2008 Report Posted September 13, 2008 (edited) What the f**k is that? Just kiddin' Ali uz takvo ime, mora da do jaja pise Mislim da ce se jedan od mojih sinova zvati Esteban a jedna od cerki Eceverija O da Echeverría's renown as a writer rests largely on his powerful short story El matadero ("The Slaughterhouse," written in 1839 but not published until 1871), a landmark in the history of Latin American literature. It is mostly significant because it displays the perceived clash between "civilization and barbarism", that is, between the European and the "primitive and violent" American ways. izvor: wikipedia Iz zbirke njegovih dela tako da sam možda omašila temu xD Ali, eto, kao najupečatljivija priča Edited September 13, 2008 by Mistress Burzum
Brynhildr Posted September 15, 2008 Report Posted September 15, 2008 (edited) Ima i neka nova od njega, skoro je izasla, o devojci koja putuje po svetu i zivi po aerodromima. Zaboravan sam nesto, pa se ne secam naslova. U njegovom duhu i dalje. "Kada padne noc" je najnovija, valjda si na tu mislio. x) Moracu da je procitam, simpaticna je tema... Nego, Henrik Sjenkjevic - Bez dogme Edited September 15, 2008 by Brynhildr
Novaliis Posted September 15, 2008 Report Posted September 15, 2008 "Kada padne noc" je najnovija, valjda si na tu mislio. x) Moracu da je procitam, simpaticna je tema... Mislio sam na ''Mulej'' od Lua..za ovu ne znam..
Brynhildr Posted September 16, 2008 Report Posted September 16, 2008 Mislio sam na ''Mulej'' od Lua..za ovu ne znam.. Hah, nisam ni procitala tvoj post kako treba. Divno xD
Laurelin Posted September 16, 2008 Report Posted September 16, 2008 Bulgakov - Majstor i Margarita...to mi je lektira!
Sandman Posted September 16, 2008 Report Posted September 16, 2008 king - it 2. knjiga Ja sam josh na prvoj,nisam je ni pipnuo vec par dana.
Novaliis Posted September 16, 2008 Report Posted September 16, 2008 Hah, nisam ni procitala tvoj post kako treba. Divno xD Ma super su Luove knjige. Jesi li citala Dopler? A trenutno citam ''Tibetansku Mistiku'' od Lame Anagarike Govinde i neke Nicheove ''lude'' misli
WoI Posted September 16, 2008 Report Posted September 16, 2008 Zavrsio bas malopre sa citanjem "SFRJ za ponavljace". Kome treba malo smeha na ovo ruzno vreme obavezno nek nabavi i procita ovu knjigu
WIZARD OF GORE Posted September 16, 2008 Report Posted September 16, 2008 nedavno pročitah (po drugi put) Pekićevo Besnilo, a sad se bacam na Anđele Pakla od jednog, jedinog i neponovljivog HST-a
DeJean Posted September 16, 2008 Report Posted September 16, 2008 Sad citam Simonsovu triologiju Strvinarska Uteha...Na drugoj knjizi sam, i odlicna je.Mada, i dalje mi je Pesma Boginje Kali ostavila jak utisak...Ali ima jos vremena da se to promeni:)
ilegalac Posted September 16, 2008 Report Posted September 16, 2008 nedavno pročitah (po drugi put) Pekićevo Besnilo, a sad se bacam na Anđele Pakla od jednog, jedinog i neponovljivog HST-a Za Besnilo...koje izdanje citas? ja sam kupio ono na kiosku, puno je gresaka...strasno... kupicu sabrana dela, ali sad mi nije to prioritet, do tad bih zelo da imam/procitam tu knjigu bez gresaka.
Brynhildr Posted September 16, 2008 Report Posted September 16, 2008 Ma super su Luove knjige. Jesi li citala Dopler? A trenutno citam ''Tibetansku Mistiku'' od Lame Anagarike Govinde i neke Nicheove ''lude'' misli Nisam citala, videcu da nadjem
Novaliis Posted September 16, 2008 Report Posted September 16, 2008 Nisam citala, videcu da nadjem Moras obavezno. Ludnica od knjige a procita se za dan-dva. Radi se liku koji je odlucio da zivi u shumi, naravno, u norveskoj se sve dogadja..
Guest Bata Životinja Posted September 17, 2008 Report Posted September 17, 2008 Mulej? Da taj nije malo pokrao Waldena?
Novaliis Posted September 17, 2008 Report Posted September 17, 2008 Mulej? Da taj nije malo pokrao Waldena? Ovde rec Mulej znaci ''Muzej''. Devojka, glavna junakinja, kada je bila mala tako je izgovarala tu rec pa je posle cela njena porodica tako isto govorila dok nije izginula u nesreci iznad afrike..
Guest Bata Životinja Posted September 17, 2008 Report Posted September 17, 2008 mislio sam na ovog šumara. To je Walden, napušta ovu civilizaciju, živi u skladu sa Prirodom... izgleda da je na isti kalup, ali Walden je jedno 150 godina star roman.
Novaliis Posted September 17, 2008 Report Posted September 17, 2008 mislio sam na ovog šumara. To je Walden, napušta ovu civilizaciju, živi u skladu sa Prirodom... izgleda da je na isti kalup, ali Walden je jedno 150 godina star roman. Slicno ima i Knut Hamsun (Pan). Skandinavsci vole tu tematiku, ne znam sta je taj Walden.. Mislim da je ovo ipak vrlo originalno, ima dobrih fora (ovo je komedija pre svega, sa malo tragike).
Recommended Posts