Jump to content

Recommended Posts

Posted
dve knjige istovremeno?btw, bjuik 8 je sjajan.

king - it 2. knjiga

Bjuik 8 zaista ima orginalnu pricu

Posted
"El matadero" Esteban Ećeverija

What the f**k is that?:) Just kiddin' :) Ali uz takvo ime, mora da do jaja pise :)

Mislim da ce se jedan od mojih sinova zvati Esteban a jedna od cerki Eceverija :) O da :)

Posted (edited)
What the f**k is that?:) Just kiddin' :) Ali uz takvo ime, mora da do jaja pise :)

Mislim da ce se jedan od mojih sinova zvati Esteban a jedna od cerki Eceverija :) O da :)

Echeverría's renown as a writer rests largely on his powerful short story El matadero ("The Slaughterhouse," written in 1839 but not published until 1871), a landmark in the history of Latin American literature. It is mostly significant because it displays the perceived clash between "civilization and barbarism", that is, between the European and the "primitive and violent" American ways. izvor: wikipedia

Iz zbirke njegovih dela tako da sam možda omašila temu xD Ali, eto, kao najupečatljivija priča :)

Edited by Mistress Burzum
Posted (edited)
Ima i neka nova od njega, skoro je izasla, o devojci koja putuje po svetu i zivi po aerodromima. Zaboravan sam nesto, pa se ne secam naslova. U njegovom duhu i dalje.

"Kada padne noc" je najnovija, valjda si na tu mislio. x) Moracu da je procitam, simpaticna je tema...

Nego,

Henrik Sjenkjevic - Bez dogme

Edited by Brynhildr
Posted
"Kada padne noc" je najnovija, valjda si na tu mislio. x) Moracu da je procitam, simpaticna je tema...

Mislio sam na ''Mulej'' od Lua..za ovu ne znam..

Posted
Hah, nisam ni procitala tvoj post kako treba. Divno xD

Ma super su Luove knjige. Jesi li citala Dopler?

A trenutno citam ''Tibetansku Mistiku'' od Lame Anagarike Govinde i neke Nicheove ''lude'' misli :)

Posted

Zavrsio bas malopre sa citanjem "SFRJ za ponavljace". Kome treba malo smeha na ovo ruzno vreme obavezno nek nabavi i procita ovu knjigu :pivopije:

Posted

Sad citam Simonsovu triologiju Strvinarska Uteha...Na drugoj knjizi sam, i odlicna je.Mada, i dalje mi je Pesma Boginje Kali ostavila jak utisak...Ali ima jos vremena da se to promeni:)

Posted
nedavno pročitah (po drugi put) Pekićevo Besnilo, a sad se bacam na Anđele Pakla od jednog, jedinog i neponovljivog HST-a :rockdevil:

Za Besnilo...koje izdanje citas? ja sam kupio ono na kiosku, puno je gresaka...strasno... kupicu sabrana dela, ali sad mi nije to prioritet, do tad bih zelo da imam/procitam tu knjigu bez gresaka.

Posted
Ma super su Luove knjige. Jesi li citala Dopler?

A trenutno citam ''Tibetansku Mistiku'' od Lame Anagarike Govinde i neke Nicheove ''lude'' misli :)

Nisam citala, videcu da nadjem :D

Posted
Nisam citala, videcu da nadjem :D

Moras obavezno. Ludnica od knjige :) a procita se za dan-dva. Radi se liku koji je odlucio da zivi u shumi, naravno, u norveskoj se sve dogadja..

Posted
Mulej? Da taj nije malo pokrao Waldena?

Ovde rec Mulej znaci ''Muzej''. Devojka, glavna junakinja, kada je bila mala tako je izgovarala tu rec pa je posle cela njena porodica tako isto govorila dok nije izginula u nesreci iznad afrike..

Guest Bata Životinja
Posted

mislio sam na ovog šumara. To je Walden, napušta ovu civilizaciju, živi u skladu sa Prirodom... izgleda da je na isti kalup, ali Walden je jedno 150 godina star roman.

Posted
mislio sam na ovog šumara. To je Walden, napušta ovu civilizaciju, živi u skladu sa Prirodom... izgleda da je na isti kalup, ali Walden je jedno 150 godina star roman.

Slicno ima i Knut Hamsun (Pan). Skandinavsci vole tu tematiku, ne znam sta je taj Walden..

Mislim da je ovo ipak vrlo originalno, ima dobrih fora (ovo je komedija pre svega, sa malo tragike).

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...