Guest Bata Životinja Posted September 17, 2008 Report Posted September 17, 2008 http://en.wikipedia.org/wiki/Walden nije loše, Amerikanac je pisac, mada je Hamsun Hamsun ....................... da ne offujem više, čitam Istoriju vizantijske filozofije od Vasilija Tatakisa, knjiga me zamara... Ako neko zna gdje je dobro objašnjen Mihajlo Psel, ne samo kao filozof, već kao čitava ličnost (faca), da mi dojavi....
Ајлин Posted September 17, 2008 Report Posted September 17, 2008 (edited) #1 Edvard de Bono, simpa čičica od 70+ leta inače doktor medicine i svačega još, je osnivač čitave filozofije tzv lateralnog razmišljanja. Knjiga se zove "Šest šešira za razmišljanje". Ko radi sa organizacionim promenama, pregovaranjem, problem solving... verovatno će mu sve što u knjizi piše zvučati poznato, ali lepo je složeno u pitko i veoma logično štivo. #2 Dragulj Medine. Šeri Džons. Eto dopade mi ova "zabranjena" knjiga pod ruku. Emocije su mi pomešane ne mogu ništa da kažem još kad malo odmaknem onda ću vam reći šta mislim. #3 CA Blues. Milan Oklopdžić. Roman. Zanimljivo i za to vreme dosta drugačijim stilom pisano štivo. Izdanje Bigz 1986. Topla preporuka #4 Cat Claw, Kerac. Strip Obratite pažnju na Kerčeve reklame, natpise na majicama okolnih karaktera... Obilje metala i metala. Bila sam nedavno na njegovom sajtu. Neuništiv. Edited September 17, 2008 by eileen
Voyager Posted September 19, 2008 Report Posted September 19, 2008 Sveti Đavo - Raspućin i žene, Rene Filep-Miler kupljena na kiosku 2005-e. od tada jedina knjiga koju sam počeo da čitam i još je nisam završio romansirana biografija (jel se tako kaže?) nije loše ima dosta zanimljivih opisa Raspućinovih bahanalija sa seoskim ženama po šumama i gorama oko vatri. najjači deo jedne scene je kad neka seljanka upita Raspućina zar on nije hrišćanski sveštenik i kakve su to nečasne rabote, a on ne časeći časa odlomi dve grane i načini krst zaista, kad te napadne horda žena treba umeti se snaći a Grigorij Jefimovič je to umeo još kako
MissDickinson Posted September 20, 2008 Report Posted September 20, 2008 Danas kupih "Sta je nestalo" - Ketrin O'Flin. Po sizeu s kraja knjige trebalo bi da bude vrlo zanimljiva! No videcemo...
delay Posted September 21, 2008 Report Posted September 21, 2008 Ha, rekao sam da Dzojs nije normalan. "Mozda je to sto pisem sizofrenija", rekao je Dzojs. "Za sto godina neko ce prosuditi". Hronologija, izdanje Dablinaca iz 1992.
WIZARD OF GORE Posted September 21, 2008 Report Posted September 21, 2008 Za Besnilo...koje izdanje citas? ja sam kupio ono na kiosku, puno je gresaka...strasno... kupicu sabrana dela, ali sad mi nije to prioritet, do tad bih zelo da imam/procitam tu knjigu bez gresaka. da, to je to izdanje prepuno grešaka....ali ima i mnogo drugih izdavača (pored "novosti") koji štampaju knjige prepune grešaka....brat je kupio Anđele Pakla od HST-a (xexe) u izdanju Zografa - katastrofa koliko ima grešaka...preselo mi čitanje....
^Suicide_Pony^ Posted September 21, 2008 Report Posted September 21, 2008 sigmund freud - mojsije i monoteizam kvlt
VeronikaJeOdluchilaDaUmre Posted September 22, 2008 Report Posted September 22, 2008 Italo Kalvino- Ako jedne zimske noci neki putnik
hypnos Posted September 22, 2008 Report Posted September 22, 2008 ja procitao juce pjesmu o nibelunzima, 380 strana
Angelystor Posted September 23, 2008 Report Posted September 23, 2008 zadnje prochitah Hanter S. Tompson-Dnevnik Ruma
hypnos Posted September 23, 2008 Report Posted September 23, 2008 Sad citam Simonsovu triologiju Strvinarska Uteha...Na drugoj knjizi sam, i odlicna je.Mada, i dalje mi je Pesma Boginje Kali ostavila jak utisak...Ali ima jos vremena da se to promeni:) ja sam samo procitao leto noci.kakva je ukleta zima? planiram da procitam pesma boginje kali pa onda ostale kultove dena simonsa.covjek je genije a leto noci je ostavilo jak utisak na mene. neko citao dom lordova od filipa rozenberga?
Novaliis Posted September 23, 2008 Report Posted September 23, 2008 ja procitao juce pjesmu o nibelunzima, 380 strana Btw, kakvo izdanje?
Grob Bez Dna Posted September 23, 2008 Report Posted September 23, 2008 ukleta zima je ok kjiga.ni blizu najbolje knjige ikad, LETO NOCI.procitaj.
hypnos Posted September 23, 2008 Report Posted September 23, 2008 Btw, kakvo izdanje? ma pjesma je odlicna. stvarno odavno nisam procitao bolju pjesmu.
VoivodBG Posted September 23, 2008 Report Posted September 23, 2008 zadnje prochitah Hanter S. Tompson-Dnevnik Ruma Na engleskom ili su se konacno ovi nasi lezilebovici setili da je prevedu?
Rüzgar /değişik/ Posted September 23, 2008 Report Posted September 23, 2008 Dzim Kibl - Moj debeli brat
hypnos Posted September 23, 2008 Report Posted September 23, 2008 dom lordova-filip rozenberg. extra knjiga.krimi
Angelystor Posted September 23, 2008 Report Posted September 23, 2008 Na engleskom ili su se konacno ovi nasi lezilebovici setili da je prevedu? Na srpskom..trazih poklon za drugaricu, i sluchajno naletim na ovo I reko', Hanter..uzimam. Ali ne me neshto odusevila knjiga....
SixStepsOnTheMoon Posted September 24, 2008 Report Posted September 24, 2008 http://www.laguna.co.yu/index.php?m=naslov&id=397 а ускоро и http://www.imdb.com/title/tt1010048/ После прочитане књиге једино,сигурно знам да сам се добро забавио,а очекујем и да филм буде упола добар/занимљив колико и књига.
Rüzgar /değişik/ Posted September 24, 2008 Report Posted September 24, 2008 Dzim Kibl - Moj debeli brat O, ne. 'Muska knjiga' I to prilicno pateticna. Opet > Moglo bi se opisati cak i kao vodic za prezivljavanje (zasluzenog) raskida - bar na osnovu ovih prvih 50ak stranica. Sve u svemu, jadno..
Recommended Posts