זאבים Posted June 28, 2010 Report Posted June 28, 2010 K. G. Jung - "Čovjek i njegovi simboli" i ja. 1
Kokopelli Posted June 28, 2010 Report Posted June 28, 2010 Ja nisam puno odmakla, čitam Lonely Planet-ovo izdanje o hrani u Indiji Kako ti se čini?
זאבים Posted June 28, 2010 Report Posted June 28, 2010 hehe ma i meni se preplice sa citanjem 'Artefakt za svemirsko putovanje' stigla sam do malo-posle analize devojcicinog sna, znam da je ovo Jungova poslednja knjiga koja je i realizovana pomocu njegovih saradnika koji su stivo na nekim mestima adaptirali 'siroj publici', sto mi se svidja, jer je objasnjeno jasno, koncizno. i lako je povezivo. da ne pominjem objasnjavanje kroz primere, which iz maj fav. Tebi? 1
Kokopelli Posted June 29, 2010 Report Posted June 29, 2010 (edited) Prije par godina sam ovu knjigu pročitala do pola za par sati. Sada se, naravno, većine stvari ne sjećam, osim Jungovog sna koji ga je izmijenio iz korjena. Posle tog popodneva, pošto knjiga nije bila moja, već tetke drugarice kod koje sam bila, pokušavala sam da je nađem, ali uzalud. Do prije mjesec dana, kada sam počela da živim sa tom istom drugaricom i u čijoj sam kolekciji knjiga pronašla... pogodi šta? Posle sam knjigu našla i u knjižari na Slaviji. E sad, ja sam čitala "Sjećanja, snovi, razmišljanja" koja je isto tako jasno koncipirana, da čitalac, laik, može shvatiti o čemu mu to Jung priča. Tako da se i to meni najviše dopada, što i bez velikog truda mogu da razumijem. Primjeri me, naravno, najviše privlače, ali čitava poenta obije knjige je da stvarne radnje nema, tj. ima je kroz emotivna Jungova prožimanja i ljude kojima pokušava da pomogne. Sve mi je zanimljivo: od teorije analiziranja snova, animusa i anime, kolektivnog nesvjesnog... Edited June 29, 2010 by Kokopelli
ElektroHexe Posted July 2, 2010 Report Posted July 2, 2010 Кен Кизи - Лет изнад кукавичјег гнезда Набоков - Лолита
זאבים Posted July 2, 2010 Report Posted July 2, 2010 @Kokopelli kakva slucajnost, takodje sam dugo trazila knjigu i nasla je sasvim sluchajno, na pijaci medju knjigama za samaopomoc, iliti popularnu psihologiju za ostalo, ne bih se mogla vise sloziti.
Ozziris Posted July 10, 2010 Report Posted July 10, 2010 Da nema neko slucajno na kompu ili zna gde moze da se nadje neka druga verzija "Istocno od raja" a da nije onaj hrvatsko-bosanski prevod iz 1965? Hvala
ElektroHexe Posted July 10, 2010 Report Posted July 10, 2010 (edited) Da nema neko slucajno na kompu ili zna gde moze da se nadje neka druga verzija "Istocno od raja" a da nije onaj hrvatsko-bosanski prevod iz 1965? Hvala Mono&Manjana i Novosti imaju najnovija izdanja iz 2001. i 2006. Edited July 10, 2010 by ElektroHexe
Ozziris Posted July 10, 2010 Report Posted July 10, 2010 Mono&Manjana i Novosti imaju najnovija izdanja iz 2001. i 2006. Hvala puno ali mono&manjana su rasprodali a na sajtu novosti ne mogu da se snadjem za starija izdanja..mozda samo ako odem direktno.
ElektroHexe Posted July 10, 2010 Report Posted July 10, 2010 ne mogu nigde da se nadju stara izdanja novosti. ...osim u biblioteci. ili pokushaj u nekoj antikvarnici. to je klasik. sigurno se moze naci
Ozziris Posted July 10, 2010 Report Posted July 10, 2010 ma zvao sam i dveri i onu u brankovoj..nista. moram jos da kopam mada mi ponestaje antikvarnica pa ako znas neku...
ElektroHexe Posted July 10, 2010 Report Posted July 10, 2010 U Brankovoj ima dve antikvarnice, Ekvilibrijum i još jedna, bukvalno su jedna pored druge. u Lominoj ima jedna, nadam se da još postoji, pri kraju ulice, kad se krene ka Balkanskoj. U prosvetinoj knjižari je ceo suteren posvećen polovnim knjigama, ali to sad ne radi Ako možeš da čitaš na engleskom, onda idi u Delfi, Plato, Mamut, English Book
Ozziris Posted July 11, 2010 Report Posted July 11, 2010 U Brankovoj ima dve antikvarnice, Ekvilibrijum i još jedna, bukvalno su jedna pored druge. U jbt..nisam video tu drugu Hvala jos jednom Video sam danas oglas u novostima da na setalistu blizu ade imaju stand sa svim novim i starim izdanjima (tako makar pise) pa cu da se iscimam jedan dan do tamo.
ElektroHexe Posted July 11, 2010 Report Posted July 11, 2010 e da. imaš na cvetnom trgu desetak tezgi sa starim knjigama i ispred filološkog faxa i u carice milice neki lik prodaje knjige
Zoidberg Posted July 13, 2010 Report Posted July 13, 2010 (edited) Slobodan Curcev - Kartografija Djere Kornel ft. Dragoljub Bugarski - Matematicka geografija kombinovano sa Tomislav Rakicevic - Opsta fizicka geografija Samo naucna literatura Edited July 13, 2010 by Zoidberg
sleep024 Posted July 13, 2010 Report Posted July 13, 2010 Stanislav Vinaver-Priče koje su izgubile ravnotežu 1
Fapril ethereal Posted July 18, 2010 Report Posted July 18, 2010 (edited) Slobodan Curcev - Kartografija Djere Kornel ft. Dragoljub Bugarski - Matematicka geografija kombinovano sa Tomislav Rakicevic - Opsta fizicka geografija Samo naucna literatura uuuu to kolega tebra! ja bih preporucio Geomorfologija-Predrag zigujem asistentkinje Manojlovic i Geografija Srbije i Crne Gore-Mila sedite kolega,kako nema mesta Pavlovic Edited July 18, 2010 by Fapril ethereal
kuruz Posted July 21, 2010 Report Posted July 21, 2010 (edited) Хенри Милер - Нексус Момо Капор - Ада Александар Шћибор - Човек од мрамора Александар Поповић - Мрешћење шарана и друге драме Edited July 21, 2010 by Куруз брате
feyd Posted July 21, 2010 Report Posted July 21, 2010 Хенри Милер - Нексус pročitaj sva tri dela of the pink crucifix. henry miller ftw. ili kako se već zove.
Recommended Posts