ElektroHexe Posted February 26, 2011 Report Posted February 26, 2011 Aleksandra Bajić - Bogovi starih Slovena
Masha Posted March 1, 2011 Report Posted March 1, 2011 Aleksandra Bajić - Bogovi starih Slovena Procitala sam tu knjigu, nije mi bila losa. Sad citam Praceta - Carpe Jugulum i od Kordica -Jelena '93. Kakva kombinacija.
The Riddler Posted March 10, 2011 Report Posted March 10, 2011 Citam Ugovor sa Bogom, Huan Gomez Hurada. Interesantna knjizica... Ugovor sa Bogom
Face Of Melinda Posted March 21, 2011 Report Posted March 21, 2011 Danas krenuo da čitam: ej citam i ja tu knjigu trenutno ali mi nista posebno nije, tesko mi drzi paznju, doduse citam i jos par drugih stvari. Ali jel problem u meni ili jos nekome ovo nije interesantno?
Brynhildr Posted March 21, 2011 Report Posted March 21, 2011 Oscar Wilde - The picture of Dorian Gray pored toga čitam i Andersenove bajke za faks. 2 2
Face Of Melinda Posted March 21, 2011 Report Posted March 21, 2011 Dobre knjige ja mislim da sam iscitala sve bajke na svetu, uvek preporucujem ruske, jer u vecini postoji horor atmosfera a mentalitet i mitologija je bliska nasoj, doduse dobar je trip iscitati i juznoafricke bajke
Lou Posted March 21, 2011 Report Posted March 21, 2011 Uf, ja sam se kidao od čitanja bajki jedno vreme, ali sam baš tražio one iz udaljenijih nam kultura. Nordijske, sa raznih strana Afrike, eskimske... Zanimljivo je uporediti njihove motive i simbole sa onime na šta smo mi navikli. 1
Face Of Melinda Posted March 21, 2011 Report Posted March 21, 2011 Uf, ja sam se kidao od čitanja bajki jedno vreme, ali sam baš tražio one iz udaljenijih nam kultura. Nordijske, sa raznih strana Afrike, eskimske... Zanimljivo je uporediti njihove motive i simbole sa onime na šta smo mi navikli. Dakako, za klince je to super edukativna stvar iz vise razloga npr rec "šah" u persisjkim bajkama (dok nisam pitala svoje kao dete sam se tripovala kako moze igrica da vlada zemljom ) zatim u africkim se secam da ima dosta vise price o plemenima, organizacijama, magicnoj moci zivotinja. Ja licno mojim sestricima turam pod nos bajke, jer koliko toliko stimulisu kreativnost, mastovitost i da se pritom nauce neke pojmovi
Novaliis Posted March 21, 2011 Report Posted March 21, 2011 Nordijska nam bas i nije tako udaljena kultura. Bajke i mitove obozavam takodje, mnogo bolje za decu od tv-a. Poslednje sto sam procitao u tom fazonu je Curious Creatures in Zoology od John Ashton-a, jako lepe ilustracije se mogu naci, takodje..
Ајлин Posted March 21, 2011 Report Posted March 21, 2011 Citam Ugovor sa Bogom, Huan Gomez Hurada. Interesantna knjizica... Ugovor sa Bogom Stoji mi već više meseci u kutiji za čitanje hvala na podsećanju...
The Riddler Posted March 21, 2011 Report Posted March 21, 2011 Stoji mi već više meseci u kutiji za čitanje hvala na podsećanju... Uzbudljiva akcija, misterija, knjizica za opustanje...
Ајлин Posted March 21, 2011 Report Posted March 21, 2011 Moraću da je slistim idućeg vikenda u tom slučaju. OT: Tantra The Cult of the Feminine - Van Lysebeth [Ometana sa nekim Dilan Dogovima]
Brynhildr Posted March 21, 2011 Report Posted March 21, 2011 A bajke nisu samo za decu, totalno drugačije se kontaju kad ih čitaju odrasli. Posebno se Andersen trudio da sve njegove bajke imaju dva sloja - pritom deca shvataju samo onaj bukvalni. 2 2
Brynhildr Posted March 24, 2011 Report Posted March 24, 2011 August Strindberg - Otac paralelno sa Henrik Ibsen - Heda Gabler
The Riddler Posted April 6, 2011 Report Posted April 6, 2011 Citam "Narcis i Zlatousti" od Hesea po drugi put. Prelepa knjizica, preporuka svima.... 1
Recommended Posts