WS Posted November 7, 2004 Report Posted November 7, 2004 benedikt ''plemic'' Ako smem da primetim, sve što sam pročitao od dotičnog, a pročitao sam dosta, bilo je teško đubre.
Artur Dent Posted November 7, 2004 Report Posted November 7, 2004 "Praskozorje Aivaza" Zivorad Mihajlovic Slavinski - to je njegova romansirana autobiografija. "Oni ni mrava ne bi zgazili" Slavenka Drakulic - ispituje fenomen haskih zatvorenika u svetlu ratnih zlocina koje su pocinili i zivota koje su vodili pre ratova. "Nista nas ne smije iznenaditi" Ante Tomic - satiricni roman, sijaset smehotresnih situacija. Sta biva kada se porucnik zarazi sifilisom od lokalne kurve i kakve sve to posledice ima za vojsku i drzavu.
Dark Sonja Posted November 7, 2004 Report Posted November 7, 2004 "Kod kuce je najgore"- Efraim Kishon.....
Tatyannahhh Posted November 8, 2004 Report Posted November 8, 2004 Hese - Demijan...opet... moram da nabavim neku literaturu.......pod hitno
dark_lilith Posted November 8, 2004 Report Posted November 8, 2004 Ako smem da primetim, sve što sam pročitao od dotičnog, a pročitao sam dosta, bilo je teško đubre. totalno si upravu djubre je kad se gleda kvalitet njegovih knjiga, medjutim ja gotivim njega jer na kraju svake knjige se bas gadno istripujem
lunja Posted November 9, 2004 Report Posted November 9, 2004 srdjan krstitj - shkola sretje... najbolja su prva vrata
*nitro* Posted November 9, 2004 Report Posted November 9, 2004 uf pre neki dan sam za lektiru imao da procitam "Proces: od Kafke...znaci knjiga me je U D A V I L A!
shock! Posted November 9, 2004 Report Posted November 9, 2004 uf pre neki dan sam za lektiru imao da procitam "Proces: od Kafke...znaci knjiga me je U D A V I L A! preskocio sam
Artur Dent Posted November 9, 2004 Report Posted November 9, 2004 QUOTE (1010011010 @ 9. 4. 2004, 23:25) Autostoperski vodič kroz galaksiju, nije loša knjizica, sto je duze citam sve je lepša To je genijalna knjiga, jedna od mojih omiljenih. Napisao ju je cikica sa mog avatara, pokojni Daglas Adams. Meni je najbolji deo kada sretnu vladara vaseljene: "Vladar Vaseljene zadremao je u naslonjaci. Posle toga ponovo se igrao olovkom i papirom i razdragao se kada je otkrio kako jedno ostavlja trag na drugom. Spolja su dopirali razni zvuci, ali on nije znao jesu li stvarni ili ne. Potom je nedelju dana razgovarao sa stolom da vidi kako ce ovaj reagovati." Evo jos nekih citata: "CIA je sve poricala, sto znaci da mora da je istina." "Artur je gledao kako odlazi, zapanjen poput coveka koji, posto je pet godina ziveo u uverenju da je potpuno slep, iznenada otkriva da je nosio preveliki sesir." "Posto je elektrodistribucija sekla bez greske svaki put kada plati racun, cinilo se savrseno logicnim da ga ne diraju kada ne plati. Slanjem para covek im samo ocigledno privlaci paznju." "Artur je lezao na lezaju za ubrzanje i prestravljeno cutao. Nije bio siguran da li je to sto oseca vrtoglavica ili religija." " - Ali sta je sa krajem Vaseljene? Propusticemo veliki trenutak. - Vec sam ga video. Sranje - rece Zaphod - Najobicniji Kasarp Ikilev. - Sta? - Obrnuto od Veliki Prasak. Hajde, trk." " - E pa, stvarno, svega ima na ovom svetu, - rece prva iguana. - Sto ti je zivot! - rece druga iguana. - Ono sto sam napravis od njega - rece prva i potom utonuse u cutanje." "Artur je bio srecan. Bilo mu je strasno drago sto se dan najzad jednom razvijao potpuno u skaladu sa njegovim planom. Pre samo dvadeset minuta odlucio je da poludi, a sad je vec jurio cesterfildsku sofu preko poljane preistorijske Zemlje."
Fiery Posted November 10, 2004 Report Posted November 10, 2004 Evo jos nekih citata: Oh freddled gruntibuggly, thy micturations are to me As plurdled gabbleblotchits on a lugrid bee. Groop I implore thee my foonting turlingdromes. And hooptiously drangle me with crinkly bindlewurdles, Or I will rend thee in the gobberwarts with my brurglecruencheon, see if I don't!
wishmistress Posted November 10, 2004 Report Posted November 10, 2004 QUOTE (1010011010 @ 9. 4. 2004, 23:25) To je genijalna knjiga, jedna od mojih omiljenih. Napisao ju je cikica sa mog avatara, pokojni Daglas Adams. Meni je najbolji deo kada sretnu vladara vaseljene: "Vladar Vaseljene zadremao je u naslonjaci. Posle toga ponovo se igrao olovkom i papirom i razdragao se kada je otkrio kako jedno ostavlja trag na drugom. Spolja su dopirali razni zvuci, ali on nije znao jesu li stvarni ili ne. Potom je nedelju dana razgovarao sa stolom da vidi kako ce ovaj reagovati." Evo jos nekih citata: "CIA je sve poricala, sto znaci da mora da je istina." "Artur je gledao kako odlazi, zapanjen poput coveka koji, posto je pet godina ziveo u uverenju da je potpuno slep, iznenada otkriva da je nosio preveliki sesir." "Posto je elektrodistribucija sekla bez greske svaki put kada plati racun, cinilo se savrseno logicnim da ga ne diraju kada ne plati. Slanjem para covek im samo ocigledno privlaci paznju." "Artur je lezao na lezaju za ubrzanje i prestravljeno cutao. Nije bio siguran da li je to sto oseca vrtoglavica ili religija." " - Ali sta je sa krajem Vaseljene? Propusticemo veliki trenutak. - Vec sam ga video. Sranje - rece Zaphod - Najobicniji Kasarp Ikilev. - Sta? - Obrnuto od Veliki Prasak. Hajde, trk." " - E pa, stvarno, svega ima na ovom svetu, - rece prva iguana. - Sto ti je zivot! - rece druga iguana. - Ono sto sam napravis od njega - rece prva i potom utonuse u cutanje." "Artur je bio srecan. Bilo mu je strasno drago sto se dan najzad jednom razvijao potpuno u skaladu sa njegovim planom. Pre samo dvadeset minuta odlucio je da poludi, a sad je vec jurio cesterfildsku sofu preko poljane preistorijske Zemlje." xexexe...dobar ti je nick....a i knjiga je super...prochitala sam je pre jedno pola godine....pisac je lik...meni je super kad kaze da je smeshno i zaostalo to shto ljudi na zemlji smatraju digitalan chasovnik "zgodnom stvarchicom"....e na to sam se odvalila od smeha....kao i na 2/3 knjige......
Morello Posted November 10, 2004 Report Posted November 10, 2004 Oh freddled gruntibuggly, thy micturations are to me As plurdled gabbleblotchits on a lugrid bee. Groop I implore thee my foonting turlingdromes. And hooptiously drangle me with crinkly bindlewurdles, Or I will rend thee in the gobberwarts with my brurglecruencheon, see if I don't! Vogon poetry is of course the third worst in the Universe. The second worst is that of the Azagoths of Kria. During a recitation by their Poet Master Grunthos the Flatulent of his poem "Ode To A Small Lump of Green Putty I Found In My Armpit One Midsummer Morning" four of his audience died of internal haemorrhaging, and the President of the Mid-Galactic Arts Nobbling Council survived by gnawing one of his own legs off. Grunthos is reported to have been "disappointed" by the poem's reception, and was about to embark on a reading of his twelvebook epic entitled My Favourite Bathtime Gurgles when his own major intestine, in a desperate attempt to save life and civilization, leapt straight up through his neck and throttled his brain.
Dowla Posted November 10, 2004 Report Posted November 10, 2004 Dzon Cedvik-Mikenski Svet(za kolokvijum iz Istorije Starog Veka u Januaru)
Froiibaad Posted November 11, 2004 Report Posted November 11, 2004 Teri Pracet - Cudotvrorac zavrshio djoku nije loshe
shock! Posted November 11, 2004 Report Posted November 11, 2004 Sidni Seldon - Nista nije vecno, inace obozavam sve njegove knjige
AmyLee Posted November 11, 2004 Report Posted November 11, 2004 (edited) Crna kuca-Stiven King Edited November 11, 2004 by AmyLee
Dani Posted November 11, 2004 Report Posted November 11, 2004 Sidni Seldon - Nista nije vecno, inace obozavam sve njegove knjige I ja isto.
LT Colonel Kilgore Posted November 11, 2004 Report Posted November 11, 2004 Stiven King VRECA KOSTIJU
Telcontar Posted November 12, 2004 Report Posted November 12, 2004 Teri Bruks - Mac od Sanare ( 2 put... citao sam je pre nekih 9 godina.. )
Tatyannahhh Posted November 12, 2004 Report Posted November 12, 2004 The Child Called "It" - Dejv Pelcer mucniju knjigu nisam procitala...ko ima herca nek procita...
darijus Posted November 12, 2004 Report Posted November 12, 2004 The Child Called "It" - Dejv Pelcer mucniju knjigu nisam procitala...ko ima herca nek procita... o cemu pripoveda...???
Tatyannahhh Posted November 12, 2004 Report Posted November 12, 2004 o decaku koji je bio zlostavljan od strane majke....... ali kako.e to je mucan deo......
Fiery Posted November 12, 2004 Report Posted November 12, 2004 Sta bi sa drugim i trecim delom toga, je li citao ko?
Recommended Posts