bo88gdan Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 Hari Poter je remek delo u odnosu na Martinove budalaštine Hari Poter je Tolstoj 21. veka za Martina jbt, više niko ništa normalno ne čita jesi čito Demijana, Sidartu, Sto godina samoće, Kafku, itd... sve si to pročitao, više nemaš šta pa ti je Martin očajni preostao Demijana jesam , ovo ostalo nisam , po meni je Martin otac i majka za Roulingovu , posle Tolkina najveci pisac epske fantastike . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Bata Životinja Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 posle Tolkina najveci pisac epske fantastike . u tome i jeste problem što ''najveći pisac epske fantastike'' u stvari znači ''u ovoj pekari imaš najbolju pitu od govana'' 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bo88gdan Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 u tome i jeste problem što ''najveći pisac epske fantastike'' u stvari znači ''u ovoj pekari imaš najbolju pitu od govana'' tu pitu ne vadis iz usta 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Bata Životinja Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 samo ti uzmi Sto godina samoće, da vidiš šta je knjiga Link to comment Share on other sites More sharing options...
bo88gdan Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 samo ti uzmi Sto godina samoće, da vidiš šta je knjiga To je prica o tvom ljubavnom zivotu ... 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest HEFEST Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 Sto bi neko citao Sto godina samoce??? To je za budale. Epska fantastika je nabolji zanr uz cistu fantastiku. Ne slusaj ovog siptarskog isprdka. Sto bi iko normalan citao Kafku? Da se smori kao govno u pustinji?? De, de Bato ako vec ne znas nista o knjigama bolje cuti. Samo Murkok, Simmons, Zelazny, Brooks i ekipa. Nikada pshiloska naklapanja dosadnjakovica. 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bo88gdan Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 Sto bi neko citao Sto godina samoce??? To je za budale. Epska fantastika je nabolji zanr uz cistu fantastiku. Ne slusaj ovog siptarskog isprdka. Sto bi iko normalan citao Kafku? Da se smori kao govno u pustinji?? De, de Bato ako vec ne znas nista o knjigama bolje cuti. Samo Murkok, Simmons, Zelazny, Brooks i ekipa. Nikada pshiloska naklapanja dosadnjakovica. Ma nije ni on citao , samo se pravi pametan mentol Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest HEFEST Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 Na los nacin. Neka nadje bolji. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Karnisero Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 Бата просветар. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Bata Životinja Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 debili, Sto godina samoće jeste fantastika 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest HEFEST Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 U kojem univerzumu je to fantastika. To je realizam. Bolje citaj Janka Veselinovica. Na primer Smena Generacija. Udara do srzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
metal guru Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 fantastika je forma, knjiga prica istoriju Juzne Amerike i delimicno Markesovo detinjstvo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Bata Životinja Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 Hefeste, jbt, ne moraju aždaje da bljuju vatru da bi nešto bila fantastika fantastika je forma, knjiga prica istoriju Juzne Amerike i delimicno Markesovo detinjstvo pa i Gospodar prstenova je forma, priča o Drugom svetskom ratu i Kafkin Preobražaj je fantastika koja priča o Kafkinom detinjstvu itd. itd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest HEFEST Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 Ma to su proseravanja upakovana u fantastiku. Cista fantastika je Zoran Zivkovic, a epska Murkok i tako to. Ako hoces da to bude takozvana visoka knjizevnost onda citaj bolje Ruzdija. Ja sam odavno razgranicio da me ta visoka knjizevnost ne interesuje jer su puni govana. Mozda je to i sve ok, ali jednostavno sto bi mene boleo kurac kakav je zivot u Juznoj Americi. Hocu fantastiku u dimenziiji X. Link to comment Share on other sites More sharing options...
metal guru Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 pa dobro, svaki roman ima neku istorisjku pozadinu, ali epska fantastika i magicni realizam su dovoljno razliciti pravci da im se dela (po meni) ne bi trebala tako porediti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Bata Životinja Posted December 22, 2013 Report Share Posted December 22, 2013 ti u stvari hoćeš da kažeš da postoji dobra (Markes, Kafka, Hese) i postoji loša, epska fantastika pored epske, postoji, jelte, i pita koja se ne pravi od govana 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lady in Black Posted December 26, 2013 Report Share Posted December 26, 2013 samo ti uzmi Sto godina samoće, da vidiš šta je knjiga Нажалост, испуцах своју дневну квоту плусића на друге будалаштине, али рачунај на један +. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antikristina Posted December 26, 2013 Report Share Posted December 26, 2013 Sto godina samoće jeste dobra knjiga, ali zašto Kafka? Doduše, nisam ništa od njega čitala, jer sam pokušala Proces (čak tri puta) i nikako nije išlo... Verovatno grešim, ali mislim da bi me još neko Kafkino delo sa'ranilo. I ne znam zašto neko ne bi mogao da čita realizam i epsku fantaastiku, pa i da voli i jedno i drugo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Bata Životinja Posted December 26, 2013 Report Share Posted December 26, 2013 samo sam nabrojao više klasika koji bi mogli da se računaju kao romani sa fantastičnim elementima, prvi koji su mi pali na pamet. Mali čita Martina, što je stvarno potpuno besmisleno, mislim znam da je klinac, 15-16 godina, ali tu negde bi morao da počne da čita nešto ozbiljnije i meni je Proces prilično sterilan, skoro kao Čekajući Godoa i slično, ali Preobražaj je potpuno drugačiji, i povrh toga, veoma kratak, ja sam ga pročitao za sat, dva jednostavno nema nekog praznog hoda i bezvezarija, radnja teče brzo i zanimljivo je 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antikristina Posted December 26, 2013 Report Share Posted December 26, 2013 Bogdan88 nema šesnaes' leta Čekajući Godoa mi je isto odlična, ali taj Proces ne mogu... To mi je nešto najdosadnije ikad i zbog toga gajim odbojnost ka tom ješi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lady in Black Posted December 26, 2013 Report Share Posted December 26, 2013 @Yvette За Кафку као да сам ја писала коментаре Три пута сам читала Процес док га, на крају, на једвите јаде нисам прочитала. Сморих се као Саша Матић у биоскопу. Покушавам поново да се наканим да га читам, поготову јер ме друг често гњави "читај, читај, читај Кафку", али нема шансе. Слично ми је и са Камијем; читала сам Кугу два пута и оба пута дошла до самог краја, али до дана данашњег је нисам завршила. Куга је далеко од лоше и досадне књиге, али ми се отегне као гладна година. И сада сиротог Камија избегавам у широком луку. Чекајући Годоа је сјајна књига! "Питкија" је од Процеса. Њу сам у једном даху прочитала. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antikristina Posted December 26, 2013 Report Share Posted December 26, 2013 Eto, a meni se i Kami sviđa. Stranac mi je najbolja srednjoškolska lektira (doduše, ni nema neku strašnu konkurenciju, ne mogu da se setim više od pet knjiga da su mi se stvarno svidele ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Bata Životinja Posted December 26, 2013 Report Share Posted December 26, 2013 hahahah, vidi koliko bogdan ima godina, pa on je izgubljen slučaj mislio sam da je Pajin ortak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antikristina Posted December 26, 2013 Report Share Posted December 26, 2013 Pa i jeste, šta, ne sme da mu bude ortak jer je stariji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Bata Životinja Posted December 26, 2013 Report Share Posted December 26, 2013 Bogdan Kačavenda 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts