El Karnisero Posted March 3, 2014 Report Posted March 3, 2014 Његош - Лажни цар Шћепан Мали Брат Довла и ја ћемо подвући линију кад прочитам, да саберемо утиске.
Hail Metal Posted March 3, 2014 Report Posted March 3, 2014 Preporučujem ti Puškinove pripovetke, onda. On stilom pisanja odstupa od toga na šta ti misliš, a njegova proza je, bezrazložno, ostala u senci njegove poezije, U Blicu svake nedelje izlazi po jedna knjizica pripovedaka ruskih pisaca, valja imati, do sad bili Tolstoj, Gogolj i Čehov, verujem da će biti i Puškina. Pročitah Kockara, u istoj knjizi su i Bele Noći i Dvojnik spičiću i to, lako se čita
Јарослав Posted March 3, 2014 Report Posted March 3, 2014 Брат Довла и ја ћемо по(д)вући линију кад прочитам, да саберемо утиске. fixed
Мајор Гашпар Posted March 3, 2014 Report Posted March 3, 2014 Ја имам 3 Шћепана и 2 Горска вијенца. Вреди имати, 1
Guest Bata Životinja Posted March 3, 2014 Report Posted March 3, 2014 otkad sam pročitao Šćepana kafu pijem ka' rakiju
Zen Posted March 3, 2014 Report Posted March 3, 2014 Proteklih meseci izgleda imam obrazac za biblioteku Obavezno po neki noviji ruski autor (tipa Peljevin, Aksjonov), Zatim bar jedan dalekoistocni (tipa Murakami, Akasaka, Mishima) I par knjiga sfa E da, Bergman me odusevio. Preporucujem stagod od njega.
Lou Posted March 3, 2014 Report Posted March 3, 2014 Pročitah Kockara, u istoj knjizi su i Bele Noći i Dvojnik spičiću i to, lako se čita Ako ti se svideo "Kockar", a nekim slučajem znaš i Puškinovu "Damu pik", mislim da će ti leći Cvajgova "Novela o šahu". Naravno, u pitanju je druga škola pisanja, ali ima onu austrijsko-nemačku elegantnu crtu pripovedanja bez neke pompeznosti ili zamaranja sitnicama, radnja savršeno teče.
soul wandering Posted March 3, 2014 Report Posted March 3, 2014 ako neko naleti na dvojnika u pdf neka mi baci ovde
Hail Metal Posted March 3, 2014 Report Posted March 3, 2014 Ako ti se svideo "Kockar", a nekim slučajem znaš i Puškinovu "Damu pik", mislim da će ti leći Cvajgova "Novela o šahu". Naravno, u pitanju je druga škola pisanja, ali ima onu austrijsko-nemačku elegantnu crtu pripovedanja bez neke pompeznosti ili zamaranja sitnicama, radnja savršeno teče. Hvala potražiću, idem ovih dana malo u kupovinu knjiga
Hail Metal Posted March 15, 2014 Report Posted March 15, 2014 Pre 15-tak godina pročitah Vinetu-a, počeo sam opet da se podsetim, super je,
Schneider Posted March 15, 2014 Report Posted March 15, 2014 Pročitao "Sagu o Vešcu"- sedam knjiga koliko ima serijal. Ipak sam SF tip al morao sam zbog igre da overim. I svaka preporuka, premda je delo malo iznad proseka, a poseduje i kvalitetan humor na momente.
-Mare Posted March 23, 2014 Report Posted March 23, 2014 @Mare Za Eriksona mogu samo da prenesem odlične utiske od drugara koji je pročitao ceo serijal. Stigla mi je "Gardens of the Moon" pre 2-3 dana, priča deluje baš interesantno. 6€ well spent.
brdjani.revolt Posted March 24, 2014 Report Posted March 24, 2014 ,,Budenbrokovi'' - Tomas Man Ne znam da l' sam nešto bolje čitao ikad, možda jedino ,,Braću Karamazov''.
El Karnisero Posted April 11, 2014 Report Posted April 11, 2014 Харуки Мураками - Безбојни Цукуру Тазаки и његове године ходочашћа 1 1
Koroviev Posted June 1, 2014 Report Posted June 1, 2014 "Sagorevanja" - Srđan Srdić. Čitam i ne verujem, čovek otvara knjigu GNAW citatom, a tu su i Earth, Lemi, Rolins... 9 priča, 9 krugova pakla, i dalje mi nije jasno da ovako piše neko ko je iz ove jebene zemlje. Soundtrack za prethodne knjige prevazilazi svaki komentar. Stoprocentna preporuka!
Schneider Posted June 1, 2014 Report Posted June 1, 2014 Ružičasta trilogija-Henri Miler (Sexus, Plexus, Nexus).
truliandedzombileš! Posted June 9, 2014 Report Posted June 9, 2014 Ružičasta trilogija-Henri Miler (Sexus, Plexus, Nexus). Takođe
Guest HEFEST Posted June 23, 2014 Report Posted June 23, 2014 I ja isto. Bas kao u opisu - iscasena i zla.
vudun Posted July 2, 2014 Report Posted July 2, 2014 Sad će Nutella pankeri da ti objasne da si pravoslavac.
Recommended Posts