truliandedzombileš! Posted October 27, 2014 Report Share Posted October 27, 2014 pridružujem se hvalospevima o hamsunu i LOM izdanjima. kad smo kod norvežana, čitao neko erlenda lua? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Descender Posted October 27, 2014 Report Share Posted October 27, 2014 Čitao ja Dopler. Odlično, sve preporuke. Imam i Mirni dani u Miksing Partu, ali je još nisam pročitao. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
truliandedzombileš! Posted October 27, 2014 Report Share Posted October 27, 2014 Hvala ti. Čitaće se. Inače, na sajmu je Hamsun oko 500-600 dinara (i ostali LOM), što je čini mi se super povoljno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lou Posted October 28, 2014 Report Share Posted October 28, 2014 (edited) Možeš njihova izdanja da nađeš za slične pare na Kupindu, ljudi koji preprodaju stalno drže takve cene. Knjige su nekorišćene, naravno. Edited October 28, 2014 by Lou Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Karnisero Posted October 28, 2014 Report Share Posted October 28, 2014 А ако је већ пристојна цена, прелепо издање и одлична књига можеш и да купиш од издавача и тако га подржиш. Ја сам читао Луа, не лежи ми. Фвонка конкретно, супер је замишљена прича, али лоше изведена. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest HEFEST Posted October 28, 2014 Report Share Posted October 28, 2014 Sto se tice Skandinavaca ovo je knjiga moje mladosti. Imam je dan danas. Samo jedan komentar. Orhan Pamuk je proliv, a oni koji ga citaju mazu proliv po ocima i mozgu. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lou Posted October 28, 2014 Report Share Posted October 28, 2014 А ако је већ пристојна цена, прелепо издање и одлична књига можеш и да купиш од издавача и тако га подржиш. Donekle sam istog mišljenja, ali ne u tom slučaju, nego kada je u pitanju kupovina diskova na koncertu nasuprot kupovine u radnji. Što se tiče knjige, ako je prodavac već platio knjigu i ne treba mu, a ja želim da je kupim, mislim da nema štete po izdavača, svejedno je kupljena, novac je stigao na pravo mesto. Ili grešim, ispravi me? Ono, tom logikom niko ne bi trebalo da kupuje preko forumske Berze, zar ne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berliner Posted October 28, 2014 Report Share Posted October 28, 2014 ako se pokaze da je medju krajnjim kupcima potraznja mala za odredjenim naslovom onda trgovci nece kupovati vise taj naslov. kad bi svi gledali da kupe polovno svi izdavaci osim eventualno onih koji prodaju direktno kao laguna bi propali. s druge strane da bi izdavaci opstali, nije neophodno ni da ti kao potrosac dadiljas o njihovom ekonomskom interesu tako sto ces bas ciljano da kupis novo, jednostavno ne treba previse razmisljati o tome, to su first-world dilemmas. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lou Posted October 28, 2014 Report Share Posted October 28, 2014 Hteo sam da pomenem i tu drugu stranu, pa odustao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Karnisero Posted October 28, 2014 Report Share Posted October 28, 2014 (edited) Donekle sam istog mišljenja, ali ne u tom slučaju, nego kada je u pitanju kupovina diskova na koncertu nasuprot kupovine u radnji. Što se tiče knjige, ako je prodavac već platio knjigu i ne treba mu, a ja želim da je kupim, mislim da nema štete po izdavača, svejedno je kupljena, novac je stigao na pravo mesto. Ili grešim, ispravi me? Ono, tom logikom niko ne bi trebalo da kupuje preko forumske Berze, zar ne? Нисам се лепо изразио, прилично је свеједно да ли ћеш купити од издавача директно (чак за Лом нисам сигуран да ли се то може уопште ван сајма) или из књижаре или већ некога ко набавља књиге, само је моје мишљење да треба подржати издавача ако већ мислиш да ради добар посао тако што нећеш куповати књигу са Купинда или Лимунда, јер им то реално ништа не значи. Рецимо за Лагуну ме заболе, чак се надам да неће издавати неке добре писце јер су им одвратна и ужасно неквалитетна издања, сад су Малуфа поново издали језиво су ружне књиге, увек би узео од некога ко је купио већ књигу па му више не треба, али Геопоетику стварно хоћу да подржим па све купујем у Кући за читање, ем има попуст, ем паре иду директно њима, ем ми је успут кад год сам у центру Београда. Edited October 28, 2014 by El Karnisero Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest HEFEST Posted October 28, 2014 Report Share Posted October 28, 2014 Realno mene zabole za Geopoetiku. Sve knjige sranje tako da im dzaba ambalaza. Ima jedno 3 pisca da valjaju, ostalo drek. Ja imam kuci knjige bez korica stampane pre 70 godina pa su mi draze od najnovijih tvrdokoricenih knjiga koje sam kupio pre neki dan. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
truliandedzombileš! Posted October 28, 2014 Report Share Posted October 28, 2014 slažem se sa čarlijem, čak mislim da je ta priča podršci kontraproduktivna, uvek. kako u vezi domaće metal scene, metala uopšte, tako i izdavaštva. svako ko hoće da se bavi izdavaštvom neka se i trudi, pa neka se bori i sa prodajom polovnih knjiga, koja je sasvim legitimna. lep je primer "čarobna knjiga", koja nudi silne popuste i akcije i čiji su stariji naslovi često apsurdno jeftini, nižih cena nego li na kupindu. plus sada na sajmu dobih od njih dve knjige. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MegaDave90 Posted October 29, 2014 Report Share Posted October 29, 2014 Plus, oni izdaju knjige o Geraltu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zen Posted November 9, 2014 Report Share Posted November 9, 2014 zabole me za podrsku izdavacima ako su im cene nerealne ionako se preganjam za ove polovne knjige, posto vecina stvari koje mi trebaju su i inace skupe ili ih nema nigde, ili su prestale da se stampaju "75. neka oni podrze mene prvi cenama a oni dzukci u 1300 kaplara sto su digli cene polovnjaka u nebesa posle sajma i ponasaju se ko da su u najmanju ruku autori svih tih knjiga slobodno nek crknu ontopic iscitah Popis" Erlenda Lua na preporuku i to mi je prva njegova knjiga zanimljivo i neobavezujuce al nisma nesto narocito pala u nesvest s druge strane, skoro sam procitala Hoseinijevog "lovca na zmajeve" i bilo mi je heavy znam da nista njegovo vise necu citati, ne volim tu tematiku ali sjajno je napisano Link to comment Share on other sites More sharing options...
Schneider Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 Kad smo kod izdavača koje treba podržati pada mi pre svega "Algoritam" na pamet. Ja prvi NE kupujem knjige ( što je posledica korišćenja e-ink Kindle DX-a duži niz godina, plus Boneli stripovi), ali mnogi rariteti postoje samo na papiru. U tom smislu njihova SF-horor ponuda, plus filozofska sekcija je odlična. Ah da, mnoge knjige su na ćirilici 2 plusa od mene Link to comment Share on other sites More sharing options...
sale 3sm Larry Flynt Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 Imas dx kucko jedna! Ne znam, pola izdavaca je nestalo sa lica zemlje zbog ocajnog stanja, veliki izdavaci pokupe najpopularnija izdanja i onda manjima ostane kurac, koji niko ne kupuje. Okean mi je ostao u secanju, posto sam od njih dobio nekoliko jako zanimljivih izdanja, al jbg dve-tri godine ih ne vidjam na sajmu, verovatno su propali. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Schneider Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 Ja more, DX je mama! Okean je prsko to znam sigurno, izdavali su recimo Dzin Volfa ( SF pisac kojeg poštujem) neka EF izdanja. Jbg ja to volim, al masi treba Jelena Bačić Alimpić, i odoše brzo u zaborav. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bradilko Posted November 13, 2014 Report Share Posted November 13, 2014 završavam witcher sagu, izdanja na srpskom, 7 knjiga, ne zna se koja je bolja. obavezna preporuka ep-fi fanovima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
truliandedzombileš! Posted November 14, 2014 Report Share Posted November 14, 2014 imaš i osmu, izašla za sajam 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Karnisero Posted November 24, 2014 Report Share Posted November 24, 2014 "Мала црвена књижица Мао Цедунга" Издала Просвета, добар је друг Мао. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drogarito Posted November 24, 2014 Report Share Posted November 24, 2014 Postoji slika kako neki pacijent sav srećan čita malu crvenu knjigu dok ga doktori operišu al ne mogu da je nađem xD 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kumodraski Vo Posted November 26, 2014 Report Share Posted November 26, 2014 John Steinbeck - Of Mice and Men Link to comment Share on other sites More sharing options...
LoveHateLove Posted November 26, 2014 Report Share Posted November 26, 2014 Ursula Le Gvin-Leva ruka tame Na preporuku gospodje bibliotekarke. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Иван Карамазов Posted November 28, 2014 Report Share Posted November 28, 2014 Zli demijurg, Emil Sioran Filozofsko produbljivanje ideje da je svet nastao kao proizvod nekog zlog božanstva i da je rođenje katastrofa; inspirisano manihejstvom. Užasno dopadljiv stil pisanja. Sioran je sjajan! 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest HEFEST Posted December 9, 2014 Report Share Posted December 9, 2014 (edited) Juce procitah u dahu Vesala. Dobar nastavak, a jos se nije ni zakuvalo posteno. Nekako mi cudno deluje da ce se sve zavrsiti u trecem delu. Jes ono da je treci deo najdeblja knjiga, ali opet mi deluje kao da bi trebalo bar jos dve knjige da bi se zavrsilo. Pre toga jedva zavrsih i ovo. Opasan cova bio ovaj Emerson. Edited December 9, 2014 by HEFEST Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts