blondie Posted February 8, 2005 Report Posted February 8, 2005 uffffff,evo opet lektire- Dervi i Smrt to je odlicna knjiga.. ja sam je citala bar tri puta.
blondie Posted February 8, 2005 Report Posted February 8, 2005 Pa verovatno da bi ushla u prichu i da bi shvatila o chemu je rech. Ovako ako budesh chitala prekoreda ne verujem da cesh pohvatatii sve niti priche ma kad sam vidjela sta sve ulazi recimo u te dijelove.. ne mogu da se sjetim sad, ali recimo valjda u drugi dio ulazi crna kuca ja sam to citala, mislim knjiga je sama za sebe - ne cini se kao da je nastavak necega! ne kapiram.. ali ok.. ima do 5 dijela znaci mnogo..
lunja Posted February 8, 2005 Report Posted February 8, 2005 @ Froiibaad > proces govori o totalitarnom rezhimu... (tako reci profesoru, iako tjesh ti verovatno zakljuchiti neshto deseto)... hint: obrati pazhnju na prichu onog sveshtenika i na izgled tih sudova mnogi se ovde bune shto moraju da chitaju lektiru... meni su neke od lektira i najbolje knjige: ana karenjina, stranac, na drini tjuprija, dervish i smrt, proces, chekajutji godoa, shekspir... deco, chitajte to shto imate za lektiru, nije to bash sve sranje, imatjete vremena kasnije da prochitate sve shto vas zanima
Doug Bradley Posted February 9, 2005 Report Posted February 9, 2005 To kaze covek sa tim nick-om - otkud to pitam se A shta to fali mom nicku? Nemoj da ti poshaljem ostale Cenobite da se malo poigraju sa tobom
Froiibaad Posted February 9, 2005 Report Posted February 9, 2005 @ Froiibaad > proces govori o totalitarnom rezhimu... (tako reci profesoru, iako tjesh ti verovatno zakljuchiti neshto deseto)... hint: obrati pazhnju na prichu onog sveshtenika i na izgled tih sudova mnogi se ovde bune shto moraju da chitaju lektiru... meni su neke od lektira i najbolje knjige: ana karenjina, stranac, na drini tjuprija, dervish i smrt, proces, chekajutji godoa, shekspir... deco, chitajte to shto imate za lektiru, nije to bash sve sranje, imatjete vremena kasnije da prochitate sve shto vas zanima OK to sam i sam skapirao - vidim da lik podjebava verovatno sistem koji je bio na vlasti - kaze na pocetku on zivi u zemlji gde vladaju pravo i zakoni - malo me glavni lik nervira - spavao bi sa svakom ribom koja ima dve ruke i dve noge - knjiga je fest - mada je nedovrshena - ima delova koji su ostali nerazjashnjeni - sve su to shto si nabrojao/la fest knjige - izuzev shekspira - njemu streba da ubace srednje ime smarach - dvoumim se sad izmedju igre staklenih perli i tihog dona e da ove knjige u lektiri jesu super samo je pitanje da li su za osobe od 18-18 godina - ipak treba da budesh stariji da bi sve razumeo
negative creep Posted February 9, 2005 Report Posted February 9, 2005 Bilo bi lepo izdvojiti neke omiljene citate...
lunja Posted February 9, 2005 Report Posted February 9, 2005 @ Froiibaad > ooooovaj, paaaa, znash, ja sam razumeO i sa 18 takve romane lektire treba chitati da bi kasnije znali shta valja, shta ne, shta je kako napisano, shta gde pripada, i da bi sami znali da skapirate o chemu se tu zapravo radi (u nekoj tezhoj literaturi) jer netje uvek biti profesor tu da vam kazhe knjiga slobodan - pol vinsent je zhiv smor, chovek kazhe da je to i novi tip romana lit-pop, tipa pop literatura... a ono samo cheka da bude ekranizovano... shund
~ ت ~ Posted February 9, 2005 Report Posted February 9, 2005 Dučićeva baljezganja u "Blagu Cara Radovana" čitam...sudeći po njegovom stavu o ženama,ova bi gore izjava sada bila laž,pošto žene za istinu ne znaju...
Froiibaad Posted February 9, 2005 Report Posted February 9, 2005 @ Froiibaad > ooooovaj, paaaa, znash, ja sam razumeO i sa 18 takve romane lektire treba chitati da bi kasnije znali shta valja, shta ne, shta je kako napisano, shta gde pripada, i da bi sami znali da skapirate o chemu se tu zapravo radi (u nekoj tezhoj literaturi) jer netje uvek biti profesor tu da vam kazhe knjiga slobodan - pol vinsent je zhiv smor, chovek kazhe da je to i novi tip romana lit-pop, tipa pop literatura... a ono samo cheka da bude ekranizovano... shund ne kazem da ja ne razumem te romane - obozavam da citam - ali kazem da kad budem neki od njih kroz 20 godina citao - izgledace mi smeshno koliko sam znao npr pre 2 godine btw je si ti to menjao nick - neshto mi nepoznat
martinkica Posted February 9, 2005 Report Posted February 9, 2005 ali Bukowski je TATA...u svakom pogledu... on je FUHRER
Autumn_harmony Posted February 9, 2005 Report Posted February 9, 2005 Bukowski ... Evo sad chitam Dnevnik 1991-1993 (Poslednji dani Charlsa Bukowskog) ...
blondie Posted February 9, 2005 Report Posted February 9, 2005 dvoumim se sad izmedju igre staklenih perli i tihog dona uzmi hesea ipak ako mene pitas ali spremi i dobre zivce istina je da neke knjige imaju drugaciji `miris` kad si stariji i zato.. sekspir ti mozda jeste sada smarac ali meni licno sad (kad sam postala baba ) zvuci jako simpaticno..
(S)ombra Posted February 10, 2005 Report Posted February 10, 2005 Citam po drugi put "Slika Dorijana Greja" od Vajlda i odusevaljavam se...ponovo
Doug Bradley Posted February 10, 2005 Report Posted February 10, 2005 Ja chitam John Grisham-The Rainmakert
DarkLady Posted February 10, 2005 Report Posted February 10, 2005 Borislav Pekic - Atlantida...Ako je jos neko chita, volela bih da prodiskutujemo...
Doug Bradley Posted February 10, 2005 Report Posted February 10, 2005 David Morel-Ocajnicke mere U kako je to dobra kniga...moram ponovo da uzmem da je prochitam skoro sam je i zaboravio....zadnji put sam je chitao pre 100 godina
blondie Posted February 10, 2005 Report Posted February 10, 2005 Borislav Pekic - Atlantida...Ako je jos neko chita, volela bih da prodiskutujemo... citala sam ja, u dva dijela je koliko se sjecam ali prije tacno 7 godina.. sjecam se jos nekih dijelova..
militant Posted February 10, 2005 Report Posted February 10, 2005 Pocinjem sa serijalom "The Song of Fire and Ice" - Igra Prestola i dalje. Ocekujem nesto dobro iako me recnik ne odusevljava.
Mikkah_Pickkah Posted February 11, 2005 Report Posted February 11, 2005 Teri Pracet - Sestre po metli
Recommended Posts