Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Videh sad ovu temu pa pomislih da je to pravo mesto da pitam jel neko zna u kojoj knjizari u BG-u mogu naci Tomas Harris-ovo delo "The Silence of the Lambs"?

Inace trenutno citam j#$*%g Maskina-"Istoriju Starog Rima" za fax pukeface.gif

Edited by Gunnery Sergeant Hartman
Posted

da, da. nice za pocetnike... to zaaaista treeeba kupiti icon_rolleyes.gif

pukeface.gifpukeface.gifpukeface.gif

ne bih preporucila nicea malim devojcicama jer umeju da se istripuju da je to super i da ga hvale, ne znajuci o cemu govore no.gif

Posted

Do sada sam se suzdrzavao, ali ne mogu vise.Kol'ko sam provalio ovde je ubedljivo doticni Nice najvise spominjan.LJUDI, kako mozete da citate traktate na temu ubermensch-a koje je pisao lik koji je tako lecio svoje komplekse u vezi sopstvene nesposobnosti u svim aspektima zivota.Kod svakog dela koje se tice neceg "idealnog" ili "normalnog" treba videti da li autor ima najblazu predstavu o cemu prica.

Posted

А вас двоје сте се нашли компетентни да причате о Ничеу? O tempora, o mores!

Ниче за почетнике? Када било шта што напишеш буде имало макар пола филозофске и поетске вредности Ничеовог Заратустре, онда ћу твој став узети у разматрање. До тада...

Хартман, драги мој господине, нема већег комплекса него указивати на то да одређена личност има комплексе.

Posted
А вас двоје сте се нашли компетентни да причате о Ничеу? O tempora, o mores!

Ниче за почетнике? Када било шта што напишеш буде имало макар пола филозофске и поетске вредности Ничеовог Заратустре, онда ћу твој став узети у разматрање. До тада...

Хартман, драги мој господине, нема већег комплекса него указивати на то да одређена личност има комплексе.

slozila bih se icon_twisted.gif

ne bih preporucila nicea malim devojcicama jer umeju da se istripuju da je to super i da ga hvale, ne znajuci o cemu govore 

hm...a zashto bi tebe zanimalo zashto dotichne osobe chitaju nichea?

ne bih rekla da je to tvoj problem... icon_spava.gif

Posted

Slazam se u potpunosti, ali problem nastaje kada neka osoba kritikuje ostatak sveta zbog toga sto ima iste osobine kao on\ona a pri tome izbegava da kritikuje samoga sebe.

Inace, cak i da mi je zelja ili posao da pisem filosofske traktate tesko da bih ovde ista postigao, zar ne icon_da.gif

Posted

И Заратустра је био само човјек, а говорио је о томе да човјек мора умрети. Филозофија не познаје границе и ограничења материјалног свијета. Идеја је идеја, а стварност је тамо негдје.

Уколико си довољно добар није битно гдје си. Ријеч путује чак и кроз земље које је не разумију icon_wink.gif.

Posted (edited)

Do sada sam se suzdrzavao, ali ne mogu vise.Kol'ko sam provalio ovde je ubedljivo doticni Nice najvise spominjan.LJUDI, kako mozete da citate traktate na temu ubermensch-a koje je pisao lik koji je tako lecio svoje komplekse u vezi sopstvene nesposobnosti u svim aspektima zivota.Kod svakog dela koje se tice neceg "idealnog" ili "normalnog" treba videti da li autor ima najblazu predstavu o cemu prica.

zanimljivo, imas isto misljenje o niceu kao jedna osoba koju znam, maltene od reci do reci icon_smile.gif

Heimdall-po cemu znas da li sam kometentna da pricam o niceu? o meni znas samo ono sto zelim da forum zna icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif

ne bi me zanimalo nista u vezi tebe, black_angel da me tvoje ponasanje ne nervira,ali slazem se da je to moje subjektivno misljenje. a i nisam pricala o tome "zasto" bi citala nicea, vec da se svi klinci prvo uhvate za njega. neki shvate sustinu i odbace ga, neki shvate i jos vise im se svidi, ali vecina ostane zaludjena samo zato sto je "opasni baja filozof, jedini na svetu" icon_smile.gif

Edited by Double Fire
Posted

ne bi me zanimalo nista u vezi tebe, black_angel da me tvoje ponasanje ne nervira,ali slazem se da je to moje subjektivno misljenje.

volim da ostavljam takav utisak na ljude 233.gif

Posted
Heimdall-po cemu znas da li sam kometentna da pricam o niceu? o meni znas samo ono sto zelim da forum zna icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif

Па говори ми то моја мушка интуиција. Читам постове, читам оно што зрачи из њих, а из твојих не зрачи ништа што би ми указивало на тако нешто icon_wink.gif.

И као мали додатак - Хераклит је "опасни баја филозоф, једини на свијету" (иако не знам кога цитирам)...

Posted
Па говори ми то моја мушка интуиција. Читам постове, читам оно што зрачи из њих, а из твојих не зрачи ништа што би ми указивало на тако нешто icon_wink.gif.

Primenjuj musku intuiciju na malene devojcice, a ne na mene. Citas jake postove, mogu ti reci icon_wink.gif

Posted
Primenjuj musku intuiciju na malene devojcice, a ne na mene. Citas jake postove, mogu ti reci icon_wink.gif

Важи опасна жено, кад ти кажеш...

Posted

Eh, ne razumem sto se uzbudjujes sreco... Sustinski, ljudi su svi rasporedjeni po Gauss-ovoj raspodeli. 68% pada u sredinu. Onih koji razumeju je malo, samo 16 % ako i toliko. A opet, onih koji misle da razumeju je 100%. Kako znas u kojoj si grupi? Kako znas da onaj koji sere nisi ti sama? A zasto je to ustvari i bitno? Jedino sto se meni cini da je bitno je unaprediti sebe onoliko koliko mozes, do svojih licnih maksimuma, jer to je jedino sto je trajno i na sta se mozes nasloniti. Rasipati mudrost okolo i traziti svoje "zakonito" mesto kao onog koji je u pravu verovatno je izlisno. A i mukotrpno. Lakse je biti sam sa sobom. Mada, opet i ovaj post je samo sud pojedinca, zar ne... Ko zna biggrin.gif ?

Posted
ohajo gozaimas (tacnije) ili dobro jutro

hmm...Mange, pa Bane bibliotekar prodaje Mange, a mogu i ja da ti nabavim ponesto

@the_sex_pistol aham musik19.gif

bane...? Kako god, samo mangice... wub.gif . A sta bi mi mogla nabaviti?

Posted
ohajo gozaimas (tacnije) ili dobro jutro

hmm...Mange, pa Bane bibliotekar prodaje Mange, a mogu i ja da ti nabavim ponesto

@the_sex_pistol aham musik19.gif

Posted
Eh, ne razumem sto se uzbudjujes sreco... Sustinski, ljudi su svi rasporedjeni po Gauss-ovoj raspodeli. 68% pada u sredinu. Onih koji razumeju je malo, samo 16 % ako i toliko. A opet, onih koji misle da razumeju je 100%. Kako znas u kojoj si grupi? Kako znas da onaj koji sere nisi ti sama? A zasto je to ustvari i bitno? Jedino sto se meni cini da je bitno je unaprediti sebe onoliko koliko mozes, do svojih licnih maksimuma, jer to je jedino sto je trajno i na sta se mozes nasloniti. Rasipati mudrost okolo i traziti svoje "zakonito" mesto kao onog koji je u pravu verovatno je izlisno. A i mukotrpno. Lakse je biti sam sa sobom. Mada, opet i ovaj post je samo sud pojedinca, zar ne... Ko zna biggrin.gif ?

happy.gif

math.gif

Posted
Pa ja ti poslah mail a ti se ne javi...

Aj trebalo bi da brisem neke stvari sa kompa da da znam da li da rezem...

Pa rezi!!! Javi se bre, ja mislim da sam ti pisala, pa da sam mislila da se ti nisi javio... ionako mi je puko komp, izgubila sam sve mailove koje sam sacuvala, tako da se fakticki i ne secam sta smo se dogovorili icon_sad.gif . Aj posalji mi opet, hoces?

Posted

ma bane bibilotekar...legenda na katedri za japanski jezik icon_mrgreen.gif

pazi...sledece nedelje, kad pocnu predavanja, raspitacu ti se za Mange i onda ti saljem pp pivopije.gif

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...