VeronikaJeOdluchilaDaUmre Posted March 22, 2006 Report Share Posted March 22, 2006 Aha.kul. ako mi bude potrebno tipa za odgovaranje, mogu da te pitam Link to comment Share on other sites More sharing options...
blondie Posted March 22, 2006 Report Share Posted March 22, 2006 mosh slobodno - ali za ocjenu ne preuzimam odgovornost. jerbo ja kazem sta mi je na dusi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slaytanic_sisteR Posted March 22, 2006 Report Share Posted March 22, 2006 Majstor i margarita- Link to comment Share on other sites More sharing options...
negative creep Posted March 23, 2006 Report Share Posted March 23, 2006 (edited) Majstor i margarita- Mrzim jeeeeeeeeeeeeeeeeeee! Zavrsila sam Dervis i smrt....mnoooogo mi se svidja! Oooo, da li je to na pomolu pomirenje izmedju Veronike i Blondie?! Edited March 23, 2006 by negative creep Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rüzgar /değişik/ Posted March 23, 2006 Report Share Posted March 23, 2006 Dug Put Do Dna - Nik Hornbi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mjaua Posted March 23, 2006 Report Share Posted March 23, 2006 Mrzim jeeeeeeeeeeeeeeeeeee! Ko nije citao ,,Godina smrti Rikarda Reisa'' (Zoze Saramago) a da je ljubitelj Pesoine poezije, sad je pravo vreme da je procita Link to comment Share on other sites More sharing options...
blondie Posted March 23, 2006 Report Share Posted March 23, 2006 Oooo, da li je to na pomolu pomirenje izmedju Veronike i Blondie?! sad ces jos da me ubjedjujes da je bilo neke svadje ? ili jos bolje, ubjedi me da smo prijatelji inace, nema pomirenja dok ne ukine par jako losih slika iz vampirefreaks sta ima lose u margariti i majstoru? Link to comment Share on other sites More sharing options...
negative creep Posted March 23, 2006 Report Share Posted March 23, 2006 sta ima lose u margariti i majstoru? Ne kazem da ima ista lose...svi hvale tu knjigu pa sam citajuci mislila da je bas nesto extra, ali...sta znam, prva glava - ok, druga - vraca se odjednom na Pontija Pilata, nit znam kako ni zasto; treca glava - machka ulazi u autobus...dalje da ne govorim. Ocigledno nisam shvatila tu "duboku poentu". Jbg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blondie Posted March 23, 2006 Report Share Posted March 23, 2006 kapiram. pa iskren moj prijedlog ti je da se drzis bas te vrste literature, jer kad jednom `udjes` u pricu, onda ce ti vikend romani domacih pisaca biti nebitni i smijesni Link to comment Share on other sites More sharing options...
negative creep Posted March 23, 2006 Report Share Posted March 23, 2006 kapiram. pa iskren moj prijedlog ti je da se drzis bas te vrste literature, jer kad jednom `udjes` u pricu, onda ce ti vikend romani domacih pisaca biti nebitni i smijesni hvala! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slaytanic_sisteR Posted March 23, 2006 Report Share Posted March 23, 2006 bas svi hvale majstora i margaritu,stigla sam do pola knjige i ok je,a znam da ima i film taj,ali slabo gde ima da se nadje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peti.Maj Posted March 23, 2006 Report Share Posted March 23, 2006 bas svi hvale majstora i margaritu,stigla sam do pola knjige i ok je,a znam da ima i film taj,ali slabo gde ima da se nadje Interesantna knjiga. Bulgakov ima bujnu mastu. Scena sa Sataninim (Voland) balom i kraljicom Margo (Margarita) je fantasticna. Malo me razocarao kraj ali dobro.... Nego.... trenutno citam ili bolje reci upijam knjigu "Igra staklenim perlama" ili "Igra biserima" (zavisi od prevoda) od Hermana Hesea.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tovar Posted March 23, 2006 Report Share Posted March 23, 2006 majstor je zakon, samo ga treba citati u kontinuitetu da bi se stvari uklopile. odlican smisao za humor i vrhunska satira. Link to comment Share on other sites More sharing options...
шмизла Posted March 23, 2006 Report Share Posted March 23, 2006 ja tu knjigu (igra staklenih perli) citam vec tri meseca najnovije uzeto iz biblioteke - devojka sa pomorandzama (j. gorder)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peti.Maj Posted March 23, 2006 Report Share Posted March 23, 2006 (edited) Dug Put Do Dna - Nik Hornbi Nedavno procitah od njega knjigu Stadionska groznica. Ako volis fudbal preporucujem ti je. Ali svakako da to nije samo jos jedna navijacka oda fudbalu. ja tu knjigu (igra staklenih perli) citam vec tri meseca Ne znam. Mene je strasno privukla. Uzeo sam je prekjuce, a zavrsicu je preksjutra. Edited March 23, 2006 by Byk Link to comment Share on other sites More sharing options...
шмизла Posted March 23, 2006 Report Share Posted March 23, 2006 Ne znam. Mene je strasno privukla. Uzeo sam je prekjuce, a zavrsicu je preksjutra. ma nikako da se uzivim, vrtim se na prvih 20 strana, a uvek mi uleti nesto zabavnije i nesto sto mi se vise cita... Link to comment Share on other sites More sharing options...
blondie Posted March 23, 2006 Report Share Posted March 23, 2006 staklene perle su me smorile nacisto, a onda sam odlucila da se zainteresujem malo vise pa sam stekla jako dobar utisak na kraju svega.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeronikaJeOdluchilaDaUmre Posted March 23, 2006 Report Share Posted March 23, 2006 sad ces jos da me ubjedjujes da je bilo neke svadje ? ili jos bolje, ubjedi me da smo prijatelji inace, nema pomirenja dok ne ukine par jako losih slika iz vampirefreaks LM... chitam "U potpalublji " josh malo pa cu konachhhhhhhno da uzmem "Kucu listova" lpka talp savrseno..hm..ako gledamo estetiku izgleda ... a nikako da je pochenm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mjaua Posted March 23, 2006 Report Share Posted March 23, 2006 Ne kazem da ima ista lose...svi hvale tu knjigu pa sam citajuci mislila da je bas nesto extra, ali...sta znam, prva glava - ok, druga - vraca se odjednom na Pontija Pilata, nit znam kako ni zasto; treca glava - machka ulazi u autobus...dalje da ne govorim. Ocigledno nisam shvatila tu "duboku poentu". Jbg. To je zato sto je nisi procitala do kraja.Zato ne znas zasto. je l znas ti ko je Pontije Pilat? Isto recimo Godina smrti Rikarda Reisa pola stvari govori u nekim Pesoinim tripovima a ako ne znas njegove pesme nista ti nece biti jasno, a i potrebno je poznavanje istorije jer se pominje Portugal i Spanija u toku II Sv. rata, i to vrlo obimno. Mene odusevljavaju takve knjige. A kao sto neko rece, treba citati u kontinuitetu da se ne zagubite i pozaboravljate sve zivo, a knjiga je uzasno zanimljiva i Bulgakov je kralj. Treba imati strpljenja i zajebati skepticizam zbog macka koji ulazi u trandzu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
negative creep Posted March 24, 2006 Report Share Posted March 24, 2006 Procitala sam je do kraja....jeeeeedva. Btw, naravno da znam ko je Pontije Pilat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mjaua Posted March 24, 2006 Report Share Posted March 24, 2006 Pa ono, onda ne mogu da razumem kako nisi povezala ni zasto si je jedva procitala do kraja kad je knjiga vrlo dinamicna i sto je zanimljivije,simbolicna. Sve ima svoje. Uu ako te je Bulgaov smorio netjes se ti dobro snatji sa Saramagom Link to comment Share on other sites More sharing options...
negative creep Posted March 25, 2006 Report Share Posted March 25, 2006 Ni ne planiram. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rüzgar /değişik/ Posted March 25, 2006 Report Share Posted March 25, 2006 najnovije uzeto iz biblioteke - devojka sa pomorandzama (j. gorder)... jedna od najboljih knjiga na svetu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Charlotte Posted March 25, 2006 Report Share Posted March 25, 2006 Pierre Ambroise François Choderlos de Laclos - Opasne veze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slaytanic_sisteR Posted March 25, 2006 Report Share Posted March 25, 2006 QUOTE (*drunken_butterfly* @ 23. 3. 2006, 22:51) najnovije uzeto iz biblioteke - devojka sa pomorandzama (j. gorder)... jedna od najboljih knjiga na svetu pa ne znam...ja sam odmah u pocetku skapirala o cemu prica i ko je devojka sa pomorandzama tako da mi je bilo malko dosadno,ali super je ideja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts