Srki Posted July 15, 2004 Report Share Posted July 15, 2004 Moram sad da uzmem nesto od Nicea Sta preporucujete Citaj "Ludski, odvise ljudski". Nisam siguran da ima prevod na srpskom, ali ako dobro baratas engleskim kucaj u google "Human, all too human" ili ako bolje stojis sa nemackim citaj u originalu - tako je najbolje ("menschliches, allzumenschliches") To je po mom skromnom misljenju, njegova najbolja knjiga aforizama... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zagrivuk Posted July 15, 2004 Report Share Posted July 15, 2004 Karl Gustav Jung ----------------- analiticka psihologija Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abbath Posted July 15, 2004 Report Share Posted July 15, 2004 "Dnevnik Bridzit Dzons" ondak cu anu frank Link to comment Share on other sites More sharing options...
militant Posted July 16, 2004 Report Share Posted July 16, 2004 "The Art Of War" - Sun Tzu Fenomenalna knjiga. Jedna od najboljih kineskih klasicnih dela. Ovo sam uzeo od druga ali, planiram da kupim. Ne volim citati sa kompjutera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest 10 dinara Posted July 16, 2004 Report Share Posted July 16, 2004 Ni ja ne kapiram to citanje na kompu ja jedva citam ove pstove. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vudun Posted July 16, 2004 Report Share Posted July 16, 2004 Trenutno citam knjigu Tonija Buzana o brzom citanju do 200 stranica na sat. Knjiga je zakon, citajuci je i verno se pridrzavajuci onoga sto je chowa napis'o , moguce je osposobiti se za pravi chitalachki maraton ( plus uz mnogo bolje razumevanje). Za to, postoje i specijalni kursevi, a ovu knjigu treba shvatiti ozbiljno - jer ju je napisao covek sa najvecim kreativnim IQ-om na planeti (trenutno). Urotsukidoji! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srki Posted July 16, 2004 Report Share Posted July 16, 2004 Za mene je taj metod obicno govno, tj. da budem precizniji, ne moze se primeniti ni na jednu litereturu koju ja citam... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SHADOW LORD Posted July 16, 2004 Report Share Posted July 16, 2004 Ej, vrlo me zanima kakva je to knjiga. Znam mnogo ljudi koji su je kupili i poceli da citaju, ali nikoga ko ju je procitao do kraja i zaista ovladao vestinom brzog citanja. Javi ako uspes. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giga Posted July 17, 2004 Report Share Posted July 17, 2004 Ja trenutno cituckam The Shinning od Stivena Kinga. Fenomenalna knjiga. BTW, ako neko ima i film na divx-u, rado bih ga narezao (volim da procitam knjigu pa da pogledam film, nikako obrnutim redom) pa... ako imate... PP PLIZ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikkah_Pickkah Posted July 17, 2004 Report Share Posted July 17, 2004 Šarl Bodler - Cveće zla A na francuskom je još bolja, ah Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pagan Saviour Posted July 17, 2004 Report Share Posted July 17, 2004 Srbija u doba Nemanjica Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikkah_Pickkah Posted July 17, 2004 Report Share Posted July 17, 2004 Nemanjići, ej? Nevermind... Ja pored Bodlera čitam i lektiru-Tihi Don... brrrr... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ancient Posted July 18, 2004 Report Share Posted July 18, 2004 Zapisi iz mrtvog doma.Zapisi iz podzemlja-F Dostojevski Andric maznuo temu u Prokletoj Avliji.. ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abbath Posted July 19, 2004 Report Share Posted July 19, 2004 kao sto sam rekao "Dnevnik Ane Frank" Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark_lilith Posted July 19, 2004 Report Share Posted July 19, 2004 ljubav i ludilo u L.A bukovski utkani svet barker nebo nema miljenike remark imam losu naviku da citam vise knjiga istovremeno Link to comment Share on other sites More sharing options...
militant Posted July 19, 2004 Report Share Posted July 19, 2004 Robert Dzordan - "Zenica Sveta" Poprilicno dobar epic fantasy. Kupio sam i "Veliki Lov". Jel' citao ko? Link to comment Share on other sites More sharing options...
darijus Posted July 20, 2004 Report Share Posted July 20, 2004 "naivan.super."...knjiga je nothing short od fenomenalne... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pagan Saviour Posted July 21, 2004 Report Share Posted July 21, 2004 Ciciban a treba da pocnem i Carobni Samardzic i Belo cigance Link to comment Share on other sites More sharing options...
delay Posted July 21, 2004 Report Share Posted July 21, 2004 ljubav i ludilo u L.A bukovski utkani svet barker nebo nema miljenike remark imam losu naviku da citam vise knjiga istovremeno isto ja haklsli oldos-vrli novi svet hajnlajn-buduca istorija1 nieche-antihrist-- Link to comment Share on other sites More sharing options...
WoI Posted July 22, 2004 Report Share Posted July 22, 2004 Lav Tolstoj - Ana Karenjina Link to comment Share on other sites More sharing options...
Telcontar Posted July 22, 2004 Report Share Posted July 22, 2004 Lav Tolstoj - Ana Karenjina Fuj, knjiga takooo smaraa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dowla Posted July 22, 2004 Report Share Posted July 22, 2004 verovatno mu treba za lektiru Link to comment Share on other sites More sharing options...
lunja Posted July 23, 2004 Report Share Posted July 23, 2004 ana karenjina je najbolja lektira koja treba da se prochita... bolje prochitajte tu knjigu nego da odgledate rekvijem za snove garantujem da tjete se vishe ubedachiti... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lunja Posted July 23, 2004 Report Share Posted July 23, 2004 i zaboravih da napishem shta ja chitam... i dalje dreamcatcher i heavier than heaven... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abbath Posted July 23, 2004 Report Share Posted July 23, 2004 "Istorija Vizanrije" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts