blondie Posted March 25, 2006 Report Posted March 25, 2006 jel neko citao djevojku s bisernom mindjusom - trejsi sevalije..? procitah prije nekoliko mjeseci, ali mi ostade suplja glava - ne podijelih utiske a oni su zbrckani i podijeljeni na dva tabora..
negative creep Posted March 26, 2006 Report Posted March 26, 2006 Citala sam ja. Ima godinu dana, najmanje... A malopre sam zavrsila Godoa...
Siouxsie Posted March 26, 2006 Report Posted March 26, 2006 uuu,meni je cekajuci godoa bila jedna od omiljenijih lektira.. ja procitah teri praceta i Male bogove,i sta znam...nisam se toliko odusevila ,koliko su mi drugi ljudi pricali o njemu.. mislim,lik zanimljivo pishe i ima duhovitih metafora,ali...
Peti.Maj Posted March 26, 2006 Report Posted March 26, 2006 ma nikako da se uzivim, vrtim se na prvih 20 strana, a uvek mi uleti nesto zabavnije i nesto sto mi se vise cita... Pa, za citaoca je u sustini problem da shvati pojam Igre biserima. Sto nije bas jednostavno jer se istovremeno radi o abstrakciji ali i o stvarnosti. S'obzirom da vjestinu meditacije nasa kultura nikad nije poznavala, a sama igra se dobrim dijelom zasniva upravo na meditaciji, to je jos teze shvatiti njen pojam i znacaj. Pored toga, cijela Igra biserima se zasniva na muzici tj. muzickom izrazu. Inace, igra je dugo nastajala i to kao teznja mnogih velikih naucnika, filozofa i slicno (Lajbnic, Hegel, Abelard...) da stvore univerzalan jezik kojim ce povezivati razlicite naucne discipline, razlicite umjetnosti i sfere covjekovog zivota...
PsychoGroupieCocaineCrazy Posted March 26, 2006 Report Posted March 26, 2006 Ragtime by E.L. Doctorow.. preporuchujem svima koji vole postmodernizam
шмизла Posted March 27, 2006 Report Posted March 27, 2006 memoari jedne gejshe... samo gomilam knjige
Mjaua Posted March 28, 2006 Report Posted March 28, 2006 memoari jedne gejshe... samo gomilam knjige Jbg...moja greska... ne mari memoari jedne gejshe... samo gomilam knjige je l valja? meni rekli da je krsh, sta ti mislis?
PlanetHell Posted March 28, 2006 Report Posted March 28, 2006 pesma leda i vatre: igra prestola - Martin
Rüzgar /değişik/ Posted March 28, 2006 Report Posted March 28, 2006 citam vreca kostiju - stephen king... Pocinjala dvaput.. stigla oba puta do sedme glave.. i ne mogu dalje.. Cini mi se da knjiga ima ok radnju, ali je mnogo razvucena..
Helena Posted March 28, 2006 Report Posted March 28, 2006 (edited) uh memoare gejse sam citala, ali ne mogu reci da me je knjiga nesto posebno odusevila. prosto to je jedna zivotna prica koja ima svoje momente, i lepe i ruzne, nista posebno... Edited March 28, 2006 by Kile
шмизла Posted March 28, 2006 Report Posted March 28, 2006 @Maja - pa nemam pojma sta da ti kazem, tek sam pocela da je citam... kao rekose mi da je dobra, al' to mi nije rek'o niko puno nacitan citam i Zitije svetog Save... i "Za i protiv Vuka"...
Natasha! Posted March 28, 2006 Report Posted March 28, 2006 (edited) citam i Zitije svetog Save... srednjovekovna književnost rulz samo kad se ne gleda u domenima srednje škole... meni vrh Žitije despota Stefana Lazarevića pisano od strane Konstantina Filosofa Edited March 28, 2006 by Natasha!
Baal Posted March 28, 2006 Report Posted March 28, 2006 Sada čitam Seobe od Crnjanskog zato što moram, treba mi za školu. Inače, počeo sam da čitam Idiota od Dostojevskog, ali sam morao da prestanem zbog gore navedenih razloga.
Natasha! Posted March 28, 2006 Report Posted March 28, 2006 Haham ja u srednjoj nisam ni morala da čitam lektire, bilo je dovoljno da pročitamo samo odlomak iz čitanke a nekad ni to... Sad tek vidim koji je to gubitak... Moj savet srednjoškolcima je da čitaju SVE iz lektire i da obraćaju pažnju na SVE književne epohe koje se rade u školi, pogotovu ako će da upisuju filološki. Nemojte se zajebati....
Baal Posted March 28, 2006 Report Posted March 28, 2006 Čitam ja sve, pošto svaku knjigu vredi pročitati. Ali ipak, znam da razgraničim šta smara, a šta ne
Natasha! Posted March 28, 2006 Report Posted March 28, 2006 al ima knjiga koje te na početku ubiju u pojam aposle su extra zanimljive..... treba biti izdržljiv i optimista u tom pogledu....
Baal Posted March 28, 2006 Report Posted March 28, 2006 Haha moguće, moguće.. Inače, video sam spisak lektira koje čitamo u četvrtoj godini, kapiram da će sledeće godien da mi bude do jaja, pošto imaju knjige koje volim.
Peti.Maj Posted March 28, 2006 Report Posted March 28, 2006 Trenutno citam Divljina od Dzima Morisona (The Doors). Neka vrsta autobiografije, neobjavljene pjesme i slicno.... Nego mislim da je ovaj topic "Knjige, preporuke" suvisan posto su postovi na ovom topicu "Knjiga Koju Trenutno čitate?" mozda i najbolja vrsta preporuke....
шмизла Posted March 28, 2006 Report Posted March 28, 2006 srednjovekovna književnost rulz samo kad se ne gleda u domenima srednje škole... meni vrh Žitije despota Stefana Lazarevića pisano od strane Konstantina Filosofa i to cemo da radimo vrlo brzo... meni se ne svidja uopste. bar ovo do sad na sta si mislila pod domenom srednje skole? ne radimo odlomak u svakom slucaju... nazalost
Natasha! Posted March 28, 2006 Report Posted March 28, 2006 i to cemo da radimo vrlo brzo... meni se ne svidja uopste. bar ovo do sad na sta si mislila pod domenom srednje skole? ne radimo odlomak u svakom slucaju... nazalost mislim da se u srednjoj radi jako malo od srednjovekovne. par odlomaka u čitanci i kraj. ja sam u srednjoj mislila da su ta žitija težak krš i da smaraju jer nam nisu dovoljno dobro predstavili taj period i tu književnost. uvek su me smarali ti časovi u srednjoj... al sad kad sam dobila konkretan predmet "srednjovekovna književnost" ja ustvari vidim koliko je to ustvari prelepo. naravno, sad sve to detaljno radimo, opširnije... toliko mi se svidelo da sam radila seminarski iz toga baš na temu despota Stefana. a da ti ne pričam koliko se konkretno tu može saznatoi o našoj istoriji, Nemanjićima, turcima i sl. meni se mnogo sviđa srednjovekovna, samo treba da uđeš u štos pisanja i ići će ti ko boza čitanje... još kad uzmeš i neku dodatnu literaturu za to, e to je onda da sediš kući, čitaš, uživaš i ne izlaziš
шмизла Posted March 28, 2006 Report Posted March 28, 2006 mislim da se u srednjoj radi jako malo od srednjovekovne. par odlomaka u čitanci i kraj. ja sam u srednjoj mislila da su ta žitija težak krš i da smaraju jer nam nisu dovoljno dobro predstavili taj period i tu književnost. uvek su me smarali ti časovi u srednjoj... ne u filoloshkoj... sva dela moraju cela da se procitaju... a casovi su extra-zanimljivi jer je profesorka super... al sad kad sam dobila konkretan predmet "srednjovekovna književnost" ja ustvari vidim koliko je to ustvari prelepo. naravno, sad sve to detaljno radimo, opširnije... toliko mi se svidelo da sam radila seminarski iz toga baš na temu despota Stefana. a da ti ne pričam koliko se konkretno tu može saznatoi o našoj istoriji, Nemanjićima, turcima i sl. meni se mnogo sviđa srednjovekovna, samo treba da uđeš u štos pisanja i ići će ti ko boza čitanje... još kad uzmeš i neku dodatnu literaturu za to, e to je onda da sediš kući, čitaš, uživaš i ne izlaziš mozda si u pravu, meni se ipak cini da srednjovekovna knj. nije my cup of tea
Recommended Posts