nirvana_z Posted November 23, 2005 Report Posted November 23, 2005 Kazaliste pravi turneju posle februara sledece godine i nameravam se cimati do Zagreba....ultra mi se ide na taj cert ima li izgleda da bude nesto blize, tipa bg? Quote
VEPAR Posted November 24, 2005 Report Posted November 24, 2005 Pazi, oni nikada nisu pljuvali po Srbiji za razliku od Bore koji se Hrvatima najebao svega i svacega te u Srbiji nema toliko mrznje koja bi njima predstavljala opasnost vec bi se veca bura digla u Hrvatskim medijima. Inace oni su pre par godina tajno nastupili u jednoj Novosadskoj diskoteci i bili odlicno prihvaceni iako su odsvirali Ruzu i Lupi petama. Quote
Mjaua Posted November 24, 2005 Report Posted November 24, 2005 ali opet ko zna kakvih budala ima pa ako su Rundeka savatali koji je u Beogradu cesto, kako bi tek ovo bilo... ima raznih budala...zaista. Nazalost. mene licno zabole za ta nacionalisticka sranja......muzika mi je jedino bitna Ista stvar. Lepo bi ih bilo cuti! Bas sam se skoro nalozila na pesmu Strah od letenja, mnogo mi je lepa...a ostale, uh klasika, kad smo u Zagrebu uvek suze uz Tu notj kad si se udavala, uvek ! A moj favorit je pored Heroja ulice i Na Badnje vece.... Quote
postman Posted November 24, 2005 Report Posted November 24, 2005 Volim Prljavo Kazaliste ! Valjda neka nostalgija,sta li je vec... Omatorilo se ... Quote
VEPAR Posted November 24, 2005 Report Posted November 24, 2005 (edited) al zato heroj ulice, to bi! I ceo Korak od sna Edited November 24, 2005 by VEPAR Quote
dr.lecter Posted December 11, 2005 Report Posted December 11, 2005 Kaljavo Kazaliste je najgori bend u bivsoj nam domovini Ne mogu ih podnijeti pa to tije. Smradovi Pih Quote
Spleen Posted December 19, 2005 Report Posted December 19, 2005 joj ja bih bash volela da chujem one starije pesme, sa prva tri albuma... Jao i ja isto! Prvi album Kazalista je jedan od prvih punk-rock albuma u SFRJ. U Mojoj Opcini Problema Nema, Neki Djecaci (mislim da je ovo prva gay pesma u ex-yu:da: ), Veze I Poznanstva, Covjek Za Sutra, i naravno Sretno Dijete su najbolje pesme! Ni sledeca tri albuma nisu za bacanje, ali od Korak Do Sna, i odlaska Bogovica (Otisao zbog previse mekog zvuka upravo tog albuma i nacionalizma Houre) PK nisu ono sto su bili. Kasniji radovi Kazalista nemaju nikakvu dodirnu tacku sa punkom, ali to naravno ne znaci da su losi. Ima tu super pesmica! Ali ni do kolena prethodnim. Inace jos odavno sam bio na njihovom koncertu u Puli pred 5 000 ljudi, i Mladen Bodalec me izveo na binu da pevam Mi Pijemo (plesemo). Verovatno je odabrao bas mene zato sto sam bio jedini u prvom redu koji nije imao dres ili sal dinama i pivo u ruci. Prilicno sam se usr'o. Bio sam klinac i to mi je bio prvi put da se popnem na binu, jos pred 5 000 ljudi! Kakav osecaj! E da je znao odakle sam, sumnjam da bi me pozvao gore. Quote
VEPAR Posted December 21, 2005 Report Posted December 21, 2005 Prvi album Kazalista - punk, Crno bijeli svijet - new wawe inspirisan radovima grupe Police sto je bio cest slucaj na tadasnjoj YU sceni (prvi album Azre), Heroj ulice - R N R inspirisan radovima Springsteena I Collinsa te su pesme zapravo parafraze nekih njihovih hitova, Korak od sna - pronasli svoj zvuk njima karakteristican koji neguju i danas sto je mnogo bolje nego da kopiraju ono sto je u trendu. Bogovic je jos 1981 napustio bend (Heroja je otpevao Houra) da bi se vratio 1983 za Korak od sna na kome je pratece pevao Bodalec koji je po meni mnogo bolje resenje za grupu. Znaci Bogovic je mogao da napusti bend samo zbog tezine zvuka a zbog nacionalizma nikako. Houra nije imao pojma sta je nacionalizam svo do 1989 kada je tadasnji Hrvatski vrh na sve nacine pokusavao da probudi nacionalizam tako sto je pesmu Mojoj majci (koju je Houra posvetio premunuloj majci) proglasio nacionalistiskom. Quote
Vlaja Buraz Posted December 21, 2005 Author Report Posted December 21, 2005 Eh I poslije ima kopiranja očitog, malo U2 a malo Bon Jovi, a mislim da je Ćelo otišao zbog Hourine sklonosti okretanju kako vjetar duva. Quote
VEPAR Posted December 21, 2005 Report Posted December 21, 2005 DI SI BORO KUCO STARA Malo U2, malo Bon Yovia, malo Simple Mindsa, malo ovo,malo ono pa dodjes do svog zvuka a u slucaju prva tri albuma bilo je Puno Policea, Puno Springstina i Collinsa...moja malopredjasnja izjava se odnosila uglavnom na korak od sna. Celo je otisao 81 i otvorio cvecaru. Oduvek mi je delovao kao malo opicen tip. Quote
Spleen Posted December 21, 2005 Report Posted December 21, 2005 Celo je otisao 81 i otvorio cvecaru. Oduvek mi je delovao kao malo opicen tip. On totalno nije normalan. Decak u telu odraslog coveka Quote
Doug Bradley Posted December 23, 2005 Report Posted December 23, 2005 Ja mislim da kad bih uzhico chuo Tu Noc Kad Si Se Udavala da moje srce ne bi izdrzhalo emotivni naboj.... Quote
Archibald Reiss Posted December 23, 2005 Report Posted December 23, 2005 Eh i ja sam se nekad bedacio uz tu pesmu.... ali bilo je bas onako "mene pijanog su odnjeli, moji prijatelji vjerni psi... i do jutra me tjesili da ima miliun takvih kao sto si ti i da cu te preboleti..." Sto kaze moj ortak "znas kako cu da se napijem, onako kao kada te zena ostavi, e tako! Quote
Doug Bradley Posted December 23, 2005 Report Posted December 23, 2005 Eh i ja sam se nekad bedacio uz tu pesmu.... ali bilo je bas onako "mene pijanog su odnjeli, moji prijatelji vjerni psi... i do jutra me tjesili da ima miliun takvih kao sto si ti i da cu te preboleti..." Ma mene ubija kad chujem ono: Postoje neki drugi svjetovi Za nas bi bili rajski cvjetovi O samo da si htjela pobjeci Ovako stisni zube ne placi. Quote
Prowler666 Posted June 2, 2006 Report Posted June 2, 2006 nisam neki obožavatelj navedenog benda...niti ih slusam ako vec slusam rock ex yu slusam čorbu,zabranjeno pušenje itd..... Quote
Archibald Reiss Posted June 23, 2006 Report Posted June 23, 2006 Postoje neki drugi svjetovi Za nas bi bili rajski cvjetovi O samo da si htjela pobjeci Ovako stisni zube ne placi. ... i kako otkida solaza posle ove strofe... jbt jel ono Vai svirao na Gary Moore-ovoj gitari?! Quote
rock_rock Posted June 26, 2006 Report Posted June 26, 2006 (edited) Za njih je jako bitan sledeci podatak - kako god isla hrvatska scena, uvek su bili jedan od tri noseca benda iste... Malo li je! A da li ih mi ovde volimo ili ne - verujte, nebitno je... Edited June 26, 2006 by rock_rock Quote
Doug Bradley Posted July 10, 2006 Report Posted July 10, 2006 Mene neshto u poslednje vreme zhestoko pogadja Na Badnje Veche Ja imam samo Jednu nesrecu Unistim sve sto dotaknem. Zbog mene ne placi Suza nisam vrijedan Kasno je da se sada mijenjam. Quote
shock! Posted December 29, 2006 Report Posted December 29, 2006 (edited) AAAAAAAAAAAAAAAAA Prljavo Kazaliste i Film sviraju u Zagrebu za novu..........jebote kako mi se ide.......dodje mi da batalim moju zurku i sve ortake i da zapalim sam......sto vise mislim o tome vise mi se svidja ta ideja Edited December 29, 2006 by shock! Quote
Dark Sonja Posted December 29, 2006 Report Posted December 29, 2006 Oduvek sam MRZZZZELA tu ljigavu grupu... Quote
Shuma Posted December 29, 2006 Report Posted December 29, 2006 Ma svima vama koji to kazete mogu samo rec: Sto sad ljubav ma sto sad ljubav ima s tim kad te vise ne volim kad te vise ne volim Ma ne placem, mama, ne rade to muskarcine o ne sve je to od dima, ma kakve emocije i to sto ne jedem, mama, to je stvar linije i sama znas da ne trpim savjete Sto sad ljubav, ma sto sad ljubav ima s tim kad te vise ne volim Ne zovi mama, ne zovi doktora jer nema lijeka protiv tog otrova ma dobro mama, preboljet cu ja to samo pusti nek svira glasno rock 'n' roll Sto sad ljubav, ma sto sad ljubav ima s tim kad te vise ne volim XD Quote
VEPAR Posted December 29, 2006 Report Posted December 29, 2006 Oduvek sam MRZZZZELA tu ljigavu grupu... a ja sam oduvek voleo tu ljigavu grupu Quote
VEPAR Posted January 5, 2007 Report Posted January 5, 2007 (edited) Prema informacijama Pressa, u toku su pregovori da "Prljavo kazalište", jedan od najpopularnijih bendova stare Jugoslavije, naredne godine održi i veliki koncert u Beogradu. Isuvise lepo da bilo istinito. Edited January 5, 2007 by VEPAR Quote
Shix Posted January 6, 2007 Report Posted January 6, 2007 Bilo bi do jaja. Ne slusam ih nesto preterano ali mislim da su jedno od najboljih u staroj jugi..... Imaju extra hitove. Quote
miss Penny Lane Posted January 9, 2007 Report Posted January 9, 2007 dakle mnogo ih volim, jedan od omiljenih ex - yu bendova ... Quote
Recommended Posts