tovar Posted April 27, 2004 Report Share Posted April 27, 2004 1. ... radi se o ideji i efektu a ne o samoj tehnici sviranja, jer tehnicki, HIM nije za pasti u nesvest. poenta umetnosti je u ideji koja se radi najpogodnijom tehnikom da bi bila zanimljiva, a ne u tehnici radi tehnike. (sindrom "vidi sto sam brz, mogu da odsviram koju god hoces skalu za dve stotinke" u bezidejnim power solazama) 2. zato sto je molko toliko ocajan gitarista da ova dvojica moraju iz sve snage da se potrude da zakrpe nedostatak gitare koja malom bisexu sluzi samo za poziranje 3. bas to sto si rekao. bandovi sa simpaticnim frontmanima koje ribe vole da gledaju i slusaju i pronalaze ne znam kakvu mudrost kao opravdanje za sve to. 4. ok 5. zato i raspravljamo manje vise ozbiljno a ne preko kurca 6. metalhammer je merilo za kos u koji ces staviti HIM. pitanje da li je HIM metal ili nije. ja sam do neke '93. ili '94. bio veliki fan MTV-a zato sto se pustala kvalitetna muzika. (grunge, hard rock, metal) sada to nije slucaj. slazem se da ima kvalitetnih i nekvalitetnih metal bandova, i o tome mozemo da razgovaramo. nista nije dovoljno precizno merilo za kvalitet. na stranu sto su prosle godine maideni imali odlicnu turneju i dobar album, metallica uspesno zivi od stare slave, slayer ostaje bez ideja ali gruva napred pruzajuci fini ugodjaj sa prezvakavanjem vec prezvakanog, a machine head ima sasvim solidan album. i sto se kvaliteta tice, ljudi mnogo pozitivnije reaguju na HIM kad ne znaju da upravo njih slusaju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Генеральный Posted April 28, 2004 Report Share Posted April 28, 2004 2. zato sto je molko toliko ocajan gitarista da ova dvojica moraju iz sve snage da se potrude da ... 3. bas to sto si rekao. bandovi sa simpaticnim frontmanima koje ribe vole da gledaju i slusaju i ... 6. metalhammer je merilo za kos u koji ces staviti HIM. pitanje da li je HIM metal ili nije. ja sam do ... i sto se kvaliteta tice, ljudi mnogo pozitivnije reaguju na HIM kad ne znaju da upravo njih slusaju. 2. mogu da kazem da imaju neke simpaticne bubnjarske deonice... u stvari one i nose 'melodiju'... 3. retke su ribe koje slusaju nesto a da su pritom odvojile muziku koju cuju od toga ko je izvodi... 6. dobro, pevac ima karakteristican glas, lako se provaljuje da li je nesto HIM ili nije... naravno da ljudi drugacije reaguju kada cuju ko svira - zato sto oni ne slusaju muziku vec slusaju ono sto slusa njihova drustvena grupa (ko je rekao tr00 metalci) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanzerGoth Posted April 28, 2004 Report Share Posted April 28, 2004 3. retke su ribe koje slusaju nesto a da su pritom odvojile muziku koju cuju od toga ko je izvodi... uzmi mene u obzir. ja mozda blebecem okolo "Ville ovo, Ville ono..." ali mi nije nimalo stalo do njegovog izgleda. obozavam i DoD - ali DoD sam volela i pre nego sto sam videla kako pevac izgleda... dobro, riba nisam... ali, muzika je mene ponela kod HIMa. odlican zvuk gitare...tad sam je i zavolela, kad sam prvi put cula Join Me In Death... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Генеральный Posted April 28, 2004 Report Share Posted April 28, 2004 uzmi mene u obzir. ja mozda blebecem okolo "Ville ovo, Ville ono..." ali mi nije nimalo stalo do njegovog izgleda. obozavam i DoD - ali DoD sam volela i pre nego sto sam videla kako pevac izgleda... dobro, riba nisam... ali, muzika je mene ponela kod HIMa. odlican zvuk gitare...tad sam je i zavolela, kad sam prvi put cula Join Me In Death... Ovo se tvoja svest bori sa podsvescu! Iz tvog posta se prosto 'oseca' potreba za frontmenom HIMa! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DevouredSoul Posted April 29, 2004 Report Share Posted April 29, 2004 3. retke su ribe koje slusaju nesto a da su pritom odvojile muziku koju cuju od toga ko je izvodi... Ahm... uzmi MENE za primer. Evo, ja sam ovde smorila i Boga i narod, kako me Vili Vali nervira, kako je odvratan, kako mi on najvishe smeta u HIMu, pa opet slushnem HIM s vremena na vreme. Obichno se slazhem sa tvojim konstatacijama, ali ova je glupa za oskara. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Telcontar Posted April 29, 2004 Report Share Posted April 29, 2004 @ Join Me ... Ako nisi riba STA SI Dodjavola ???? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanzerGoth Posted April 29, 2004 Report Share Posted April 29, 2004 zensko jesam. riba nisam. daleko sam ja od toga. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark Alen Posted April 29, 2004 Report Share Posted April 29, 2004 HIM je smeće i uvjek će bit dok će god postojat(a to neće biti baš dugo hehe) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanzerGoth Posted April 29, 2004 Report Share Posted April 29, 2004 kako su krenuli, potrajace. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Генеральный Posted April 29, 2004 Report Share Posted April 29, 2004 Ahm... uzmi MENE za primer. Evo, ja sam ovde smorila i Boga i narod, kako me Vili Vali nervira, kako je odvratan, kako mi on najvishe smeta u HIMu, pa opet slushnem HIM s vremena na vreme. Obichno se slazhem sa tvojim konstatacijama, ali ova je glupa za oskara. Smatram da je sasvim u redu da se procitaju tudji postovi i da se ne iznose, err, prerani zakljucci... Da ne pricamo o uvredicama... Znaci, postoji mogucnost da nesto nisi shvatila, ti dignes dva prstica i pitas o cemu se zapravo radi. Dobijes odmah odgovor, sazvakan, ne moras da lupas glavom da bi nesto shvatila i izbegavas potencijalne sukobe. Morao bih da napisem post od 300 strana da bih se zatvorio koliko god mogu u svoju misao i kako ne bi bilo nedoumica. I onda bi bilo nedoumica posto je karakteristika mozga da izvlaci prerane zakljucke umesto da shvati o cemu se zapravo radi... To se desava kada ti neko kaze vise od jednog puta da si u pravu. Ergo, to se svima desava... - uzmi mene, uzmi mene... o cemu se zapravo radilo? Mislio sam da sam nesto rekao sa "retke su ribe koje slusaju nesto a da su pritom odvojile muziku koju cuju od toga ko je izvodi". RETKE = postoje, ali su u manjini. Mislio sam da sam time izbegao iskljucivost. Primer - retke su devojke koje studiraju masinstvo, recimo. One su u manjini ali to ne znaci da su manje sposobne/uspesne u tome od muskaraca, vec da njihova licnost izlazi iz sablona (na ovaj ili onaj nacin, za nekoga je to pozitivna osobina - za nekoga negativna). Od problema koji su nastali kao posledica pogresne interpretacije moje recenice proizilazi i potreba pojedinca koji sebe smatra vansablonskim da to na neki nacin i pokaze. Ja nisam upirao prstom, nikoga nisam prozvao, izvukao sam zakljucak na osnovu mog iskustva posto se krecem u razlicitim drustvenim krugovima. Ako imas cinjenice kojima bi mogla da osporis nesto sto ja smatram svojim saznanjem - bio bih presrecan da ih cujem. Nije pitanje da li se ti slazes ili ne slazes - bitno je da li ti mozes ili ne mozes da obrazlozis svoj stav. Jer stav je kao bulja! Svako ga ima, retki su lepi, retko ko radi na njemu, retko kome je cvrst... Stav... Odvojiti muziku od muzicara znaci biti lisen misljenja o Vilu, jer ga ti ne poznajes! Tebe nervira, tebi je odvratan i tebi smeta neko koga ne poznajes, ne licno - vec sumnjam da si slusala i neki intervju. A opet ti se svidja nesto sto je deo njegove licnosti - muzika i/ili tekstovi. To je iskljucivost u praxi! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
^DJAVOLA^ Posted April 30, 2004 Report Share Posted April 30, 2004 dAjte bre,STA smarate sa prepirkama...HIM ovo ,HIM ono........ko ne voli nek ne ulazi na ovu temu...ko voli nek izvoli i SVIMA LEPO... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miss Penny Lane Posted April 30, 2004 Report Share Posted April 30, 2004 dAjte bre,STA smarate sa prepirkama...HIM ovo ,HIM ono........ko ne voli nek ne ulazi na ovu temu...ko voli nek izvoli i SVIMA LEPO... slazem se to lestate:pomenuo si gore u nekom kontekstu ekv i doorse i nirvanu.jer mozes malo da mi pojasnish? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlaja Buraz Posted April 30, 2004 Report Share Posted April 30, 2004 zensko jesam. riba nisam. daleko sam ja od toga. Koka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gwydion Posted May 1, 2004 Report Share Posted May 1, 2004 OK, ne bih puno da se uplicem u tekucu raspravu pogotovo sto dakako nisam bas neki fan HIM. No, cuh nedavno Icon & the Black Roses koji su me toliko asociral ina HIM da sam morao to ovde da podelim sa vama Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanzerGoth Posted May 1, 2004 Report Share Posted May 1, 2004 Koka? tako nesto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miss Penny Lane Posted May 1, 2004 Report Share Posted May 1, 2004 OK, ne bih puno da se uplicem u tekucu raspravu pogotovo sto dakako nisam bas neki fan HIM. No, cuh nedavno Icon & the Black Roses koji su me toliko asociral ina HIM da sam morao to ovde da podelim sa vama kakav je taj bend? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mai Posted May 1, 2004 Report Share Posted May 1, 2004 OK, ne bih puno da se uplicem u tekucu raspravu pogotovo sto dakako nisam bas neki fan HIM. No, cuh nedavno Icon & the Black Roses koji su me toliko asociral ina HIM da sam morao to ovde da podelim sa vama o, znachi ipak je neko chuo moj predlog za preslushavanje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gwydion Posted May 1, 2004 Report Share Posted May 1, 2004 o, znachi ipak je neko chuo moj predlog za preslushavanje Zao mi je ako cu te razocarati ali nisam bio procitao tvoj predlog. Ovo mi se naslo u nekoj hrpi naslova i prvo sam pomislio da je HIM kad sam pustio pa sam tek posle pogledao kako se zove ... i onda rekoh kad ljudi na ovoj temi vec vole HIM hajde onda da im kazem i za ovo p ase mozda neko i obraduje ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Surovi Posted May 2, 2004 Report Share Posted May 2, 2004 Taj HIM je: LJIGOTHIC Ljigavi -gothic www.beotel.yu/~ivkov Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanzerGoth Posted May 3, 2004 Report Share Posted May 3, 2004 treba da se smejemo sada? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlaja Buraz Posted May 3, 2004 Report Share Posted May 3, 2004 Može bogami... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tovar Posted May 3, 2004 Report Share Posted May 3, 2004 slazem se to lestate:pomenuo si gore u nekom kontekstu ekv i doorse i nirvanu.jer mozes malo da mi pojasnish? bandovi sa pretezno zenskom stalnom publikom. to samo po sebi nije ni dobro ni lose, jednostavno jeste (egzistencijalizam u teoriji i praksi) @gwydion jel mozes da mi narezes iste? kad cemo da se menjamo? @mai nisam uspeo da kupim and love said no, nista nije radilo kad sam dosao do peste. proslavljali ulazak u eu. nadam se da cu imati vise srece sledeci put... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark angel 666 Posted May 4, 2004 Report Share Posted May 4, 2004 e A JEL IMA KD NAS DA SE KUPI "AND LOVE SAID NO" ONAJ SPECIAL EDITION SA DVD-JEM? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mai Posted May 4, 2004 Report Share Posted May 4, 2004 @mai nisam uspeo da kupim and love said no, nista nije radilo kad sam dosao do peste. proslavljali ulazak u eu. nadam se da cu imati vise srece sledeci put... ako neko nadje to (+dvd) kod nas, neka javi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tovar Posted May 5, 2004 Report Share Posted May 5, 2004 ja na to jos nisam naleteo... mai, lood avatar skroz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts