Eternal Flame Posted May 20, 2004 Report Posted May 20, 2004 Bend koji zaslužuje veoma velike čestitke bar od mene je Astral Doors. Pored glupog imena za Heavy Metal bend iza njega se krije reinkarnacija vokala R.J.Dio. Pevač je sveđanin po imenu Nils Patrik Johansson koji ubija svojim vokalima. Prvo kad sam čuo album mislio sam da me neko zajebava da li može da postoji još jedan čovek koji može da peva kao Dio... pa izgleda da može. Pevač neizgleda ništa posebno (kao ni Dio ) imaju samo jedan album koji se zove Of The Son And The Father. Ovaj pevač peva još na najnovijem albumu Wuthering Heights - Far From The Madding Crowd i Richard Andersen Space Opera ali drugačijim stilom. Ako neko hoće ovaj album može da ga naruči od mene i prijatno iznenadi. PS: Poruka za RNA: kad budeš ovo čuo idemo na piće. Quote
Eternal Flame Posted May 20, 2004 Author Report Posted May 20, 2004 Bend koji zaslužuje veoma velike čestitke bar od mene je Astral Doors. Pored glupog imena za Heavy Metal bend iza njega se krije reinkarnacija vokala R.J.Dio. Pevač je sveđanin po imenu Nils Patrik Johansson koji ubija svojim vokalima. Prvo kad sam čuo album mislio sam da me neko zajebava da li može da postoji još jedan čovek koji može da peva kao Dio... pa izgleda da može. Pevač neizgleda ništa posebno (kao ni Dio ) imaju samo jedan album koji se zove Of The Son And The Father. Ovaj pevač peva još na najnovijem albumu Wuthering Heights - Far From The Madding Crowd i Richard Andersen Space Opera ali drugačijim stilom. Ako neko hoće ovaj album može da ga naruči od mene i prijatno iznenadi. PS: Poruka za RNA: kad budeš ovo čuo idemo na piće. E jebiga uvek nešto zaboravim evo ga link imate na sajtu pesmu Cloudbreaker za download pa prosudite sami. http://www.astraldoors.com Quote
Kent Posted May 20, 2004 Report Posted May 20, 2004 (edited) Cloudbreaker razvaljuje, ali je i najbolja na albumu... Mnogo su dobri, vise mi lezi ovo da slusam od Lordija... Dio originale glas! uvek Svedska! poz Edited May 20, 2004 by Kent Quote
Eternal Flame Posted May 21, 2004 Author Report Posted May 21, 2004 Cloudbreaker razvaljuje, ali je i najbolja na albumu... Mnogo su dobri, vise mi lezi ovo da slusam od Lordija... Dio originale glas! uvek Svedska! poz Znaš kako Cloubreaker ti je kao Stand Up And Shout a posle idu sporije melodičnije pesme.Dok su ove prve onako da ti ispraše zadnjicu a ostale da te dokrajče. Pozdrav Za Kent-a Quote
Kent Posted May 21, 2004 Report Posted May 21, 2004 Peter je radio produkciju, zato je onako mocna... poz Quote
Kent Posted May 21, 2004 Report Posted May 21, 2004 (edited) i puno Rainbowa u njihovoj muzici, najveci plus... Ako je Lordi vaskrsnuo Coopera, Twistede i Kiss, ovi su momci oziveli Dia i Rainbow jos bolje... sjajno! Uostalom, evo im recenzije od mene (courtesy of BV#5 ) ASTRAL DOORS Of The Son And The Father Locomotive Music Hard Rock Holy crap! Numera koja otvara album, efektno nazvana Cloudbreaker, je hard rock bomba koju nisam cuo godinama, ako izuzmem citavo Lordi-jevo ostvarenje Get Heavy! Jos uvek se nisam ni smestio lepo u svoju stolicu, a silina i energija ove pesme je tako mocno strefila, da sam momentalno ustao sa iste. Ovaj najnoviji svedski bend predstavlja izuzetno osvezenje i reinkanira Rainbow, stariju Black Sabbath eru (Tony Martin) i Dio-a na savrsen nacin. Vokalni solista Patrick Johansson je blizanac Ronnie James Dio-a! Medjutim, Of The Son And The Father je otisao i korak dalje, ubacujuci po koje moderne aranzmane cija struktura moze podsetiti na Star One ili Symphony X. Mislim da je u ovom trenutnku sve receno i da bi populacija koja je gadjana ovom recenzijom morala, bez premisljanja, da pojuri u nabavku ovog izdanja, ali istaknucu jos neke pojedinosti. Peter Tägtgren je covek koji je zaduzen za produkciju i miksovanje i zasluzan za kreiranje nostalgicne atmosfere 80.-ih u neponovljivom obliku. 11 epa, 11 himni hard rock-a, catchy, melodicne do bola, dinamicne, srcane, upakovane u razarajuce rifove i bezgresni gitarski rad, sa pojavom specificnih rock « hammond » orgulja (znate kojih ako ste ikada slusali Purple ili Uriah-u) – to vam je ukratko opis izvanrednog debija talentovanih Svedjana. Ako su vam Lordi bili previse saljivi ili Red Aim nedovoljno ubedljivi, Astral Doors-ima necete pronaci zamerke. Nedostaju vam Rising ili Holy Diver? Fear no more... Astral Doors su stigli! poz Edited May 21, 2004 by Kent Quote
Eternal Flame Posted May 21, 2004 Author Report Posted May 21, 2004 i puno Rainbowa u njihovoj muzici, najveci plus... Ako je Lordi vaskrsnuo Coopera, Twistede i Kiss, ovi su momci oziveli Dia i Rainbow jos bolje... sjajno! Uostalom, evo im recenzije od mene (cortesy of BV#5 ) ASTRAL DOORS Of The Son And The Father Locomotive Music Hard Rock Holy crap! Numera koja otvara album, efektno nazvana Cloudbreaker, je hard rock bomba koju nisam cuo godinama, ako izuzmem citavo Lordi-jevo ostvarenje Get Heavy! Jos uvek se nisam ni smestio lepo u svoju stolicu, a silina i energija ove pesme je tako mocno strefila, da sam momentalno ustao sa iste. Ovaj najnoviji svedski bend predstavlja izuzetno osvezenje i reinkanira Rainbow, stariju Black Sabbath eru (Tony Martin) i Dio-a na savrsen nacin. Vokalni solista Patrick Johansson je blizanac Ronnie James Dio-a! Medjutim, Of The Son And The Father je otisao i korak dalje, ubacujuci po koje moderne aranzmane cija struktura moze podsetiti na Star One ili Symphony X. Mislim da je u ovom trenutnku sve receno i da bi populacija koja je gadjana ovom recenzijom morala, bez premisljanja, da pojuri u nabavku ovog izdanja, ali istaknucu jos neke pojedinosti. Peter Tägtgren je covek koji je zaduzen za produkciju i miksovanje i zasluzan za kreiranje nostalgicne atmosfere 80.-ih u neponovljivom obliku. 11 epa, 11 himni hard rock-a, catchy, melodicne do bola, dinamicne, srcane, upakovane u razarajuce rifove i bezgresni gitarski rad, sa pojavom specificnih rock « hammond » orgulja (znate kojih ako ste ikada slusali Purple ili Uriah-u) – to vam je ukratko opis izvanrednog debija talentovanih Svedjana. Ako su vam Lordi bili previse saljivi ili Red Aim nedovoljno ubedljivi, Astral Doors-ima necete pronaci zamerke. Nedostaju vam Rising ili Holy Diver? Fear no more... Astral Doors su stigli! poz Upravu si ima dosta Rainbow-a čak su i nazivi pesama u tom fazonu.Neznam da li si primetio da pevač u nekim delovima skida i Tony Martina... ovaj čovek je neverovatan jedva čekam da čuje drugi album. Quote
Eternal Flame Posted May 21, 2004 Author Report Posted May 21, 2004 i puno Rainbowa u njihovoj muzici, najveci plus... Ako je Lordi vaskrsnuo Coopera, Twistede i Kiss, ovi su momci oziveli Dia i Rainbow jos bolje... sjajno! Uostalom, evo im recenzije od mene (courtesy of BV#5 ) ASTRAL DOORS Of The Son And The Father Locomotive Music Hard Rock Holy crap! Numera koja otvara album, efektno nazvana Cloudbreaker, je hard rock bomba koju nisam cuo godinama, ako izuzmem citavo Lordi-jevo ostvarenje Get Heavy! Jos uvek se nisam ni smestio lepo u svoju stolicu, a silina i energija ove pesme je tako mocno strefila, da sam momentalno ustao sa iste. Ovaj najnoviji svedski bend predstavlja izuzetno osvezenje i reinkanira Rainbow, stariju Black Sabbath eru (Tony Martin) i Dio-a na savrsen nacin. Vokalni solista Patrick Johansson je blizanac Ronnie James Dio-a! Medjutim, Of The Son And The Father je otisao i korak dalje, ubacujuci po koje moderne aranzmane cija struktura moze podsetiti na Star One ili Symphony X. Mislim da je u ovom trenutnku sve receno i da bi populacija koja je gadjana ovom recenzijom morala, bez premisljanja, da pojuri u nabavku ovog izdanja, ali istaknucu jos neke pojedinosti. Peter Tägtgren je covek koji je zaduzen za produkciju i miksovanje i zasluzan za kreiranje nostalgicne atmosfere 80.-ih u neponovljivom obliku. 11 epa, 11 himni hard rock-a, catchy, melodicne do bola, dinamicne, srcane, upakovane u razarajuce rifove i bezgresni gitarski rad, sa pojavom specificnih rock « hammond » orgulja (znate kojih ako ste ikada slusali Purple ili Uriah-u) – to vam je ukratko opis izvanrednog debija talentovanih Svedjana. Ako su vam Lordi bili previse saljivi ili Red Aim nedovoljno ubedljivi, Astral Doors-ima necete pronaci zamerke. Nedostaju vam Rising ili Holy Diver? Fear no more... Astral Doors su stigli! poz Preduhitrio si me za Tony Matina. Pročitao sam recenziju odlična je trebali bi tebe da ubace u Metal Express a ne da čitam one gluposti od recenzija tamo. Quote
Kent Posted May 21, 2004 Report Posted May 21, 2004 pa ima je u Butcherian Vibeu... ne moze niko drugi da je uzme Quote
Eternal Flame Posted May 21, 2004 Author Report Posted May 21, 2004 pa ima je u Butcherian Vibeu... ne moze niko drugi da je uzme Pazi trebalo bi da nabavim neke neobavljene stvari od benda za koji dan, živo me zanima našta liči. Neznam da lis čuo da je pevao kod Richard Andersena na njegovom solo albumu gde je pravio kombinaciju DIO, Tony Martin i još jednog vokala isto razbija. Quote
Kent Posted May 21, 2004 Report Posted May 21, 2004 (edited) video sam da je pevao na onoj svemirskoj odiseji, ali mi ona ide na zivce... prepoznao sam ga, mada je drugaciji stil nego u astralu... koje su to neobjavljene stvari? sa nekog demo izdanja ili? Edited May 21, 2004 by Kent Quote
Eternal Flame Posted May 21, 2004 Author Report Posted May 21, 2004 video sam da je pevao na onoj svemirskoj odiseji, ali mi ona ide na zivce... prepoznao sam ga, mada je drugaciji stil nego u astralu... koje su to neobjavljene stvari? sa nekog demo izdanja ili? Da demo stvari i mislim bonus pesme sa Japanske verzije... jebiga mislim definitivno vredi imati. Pa da vokal je malo drugačiji a i radi se o progress/power kombinaciji. Quote
Grave Digger Posted May 21, 2004 Report Posted May 21, 2004 Skinuo sam pesmu "Cloudbreaker" i stvarno je super!!! Dobar bend!!! Quote
Eternal Flame Posted May 24, 2004 Author Report Posted May 24, 2004 Skinuo sam pesmu "Cloudbreaker" i stvarno je super!!! Dobar bend!!! Nego šta Astral Doors kick ass. Quote
RNA Posted May 25, 2004 Report Posted May 25, 2004 (edited) Ако тај певач пева на новом Wuthering Heights албуму, онда знам како звучи. Добар је, дефинитивно најбољи од свега што може да се чује на том албуму јер је музика до јаја запетљана. Али, не слажем се да је бољи од Дија. Мада, Wuthering Heights није право окружење за њега. Даћу још коментара кад чујем овај бенд. Edited May 27, 2004 by RNA Quote
Dado-x Posted May 25, 2004 Report Posted May 25, 2004 Taj pjevac zvuci kao Tony Martin koji muku muci da zvuci ko Dio. Quote
Eternal Flame Posted May 27, 2004 Author Report Posted May 27, 2004 Taj pjevac zvuci kao Tony Martin koji muku muci da zvuci ko Dio. Misliš zvuči kao Dio a muku muči da peva kao Tony Martin. Poslušaj malo bolje album... Quote
Dreadful_Glare Posted May 29, 2004 Report Posted May 29, 2004 Zelim da porucim to cudo i prijatno se iznenadim. Quote
Eternal Flame Posted May 29, 2004 Author Report Posted May 29, 2004 Ако тај певач пева на новом Wuthering Heights албуму, онда знам како звучи. Добар је, дефинитивно најбољи од свега што може да се чује на том албуму јер је музика до јаја запетљана. Али, не слажем се да је бољи од Дија. Мада, Wuthering Heights није право окружење за њега. Даћу још коментара кад чујем овај бенд. U Wuthering Heights nepeva kao Dio, ako ni u ostalim projekt bendovima, pa bilo bi i možda glupo. Astral Doors pored glupog naziva ima odličnog pevača videćemo jer će to unovčiti. Quote
Telcontar Posted June 20, 2004 Report Posted June 20, 2004 Pevac se zove isto kao svedski fudbaler... osim ako nije ista osoba u pitanju, u sta ne verujem... Quote
Eternal Flame Posted November 4, 2004 Author Report Posted November 4, 2004 12/10/04 The mixing process of the new album is almost finished and it sounds killer. Quote
Eternal Flame Posted January 5, 2005 Author Report Posted January 5, 2005 Evil Is Forever New Album 2005!!!!!!! Ljudi evo već 2 nedelje vrtim album ovo je odlično. Plašio sam se da li će uspeti da ponove uspeh prvog albuma ali ovo je veličanstveno. Znači produkcija,vokal,gitare,melodije strašno!!!Ima 11 pesama na albumu a nijedna nije osrednja znači raaazbija!!!! Ovo uzeti na nekoj mp3 krdži bi bilo pravo bogohuljenje... 7 dana nemojte jesti leba i kupite original vredi više od svega. Astral Doors Patric J. je reinkarnacija Dio-a! Pozdrav! Quote
solicitor Posted January 5, 2005 Report Posted January 5, 2005 Ma sta ste zapeli za mp3 krdzu !!!!! 192 do 256 VBR kod mene peva ko blesavo Malo staromodan fazon za moj uqs, ali je bar zvuk dobar Sad, ko voli, uvek je bolje uzeti original i postenije je prema bendu, ali ako neko nema za oridjinal uvek na berzi moze da nadje album. Zvuk je odlican !!! Quote
Eternal Flame Posted January 6, 2005 Author Report Posted January 6, 2005 Samo tebi nek peva! Imam ja u ponudi CD ali iskreno ovo vredi svakog evra, zato moja preporuka original i kompletni doživljaj! Zvuk je kombinacija starog heavy-a i modernog power metala tako da je odlično uklopljeno a kroz ceo album imate onaj Dio-vski filing. Evo upravo slušam... mrak rifovi... svaka im dala! Quote
Recommended Posts